Aspiră moțul Boc să devină un Macron mioritic?

În decurs de două săptămâni, primarul Emil Boc s-a dat în stambă atât la Festivalul Electric Castle de la Bonțida, cât și la Festivalul Untold de la Cluj-Napoca, încercând să inducă opiniei publice că ar fi un idol al tinerei generații. Este de reținut că a fost aclamat și aplaudat de tineri la ambele manifestări, în timp ce principalul partid de guvernământ a fost gratulat cu deja cunoscuta scandare „M… PSD“.

Că Emil Boc s-a afișat la aceste festivaluri pentru a câștiga capital de imagine este evident. Nu cred că Boc este, la vârsta de 50 de ani, un fan al genurilor muzicale promovate la aceste festivaluri. Potrivit unor foști colegi pe la prima facultate absolvită, Facultatea de Istorie și Filozofie, Boc nu a fost în timpul studenției, care a coincis cu ultimii ani ai regimului comunist, un fan al muzicii în vogă: pop-rock (Beatles, Rolling Stones, Queen, Deep Purple, Led Zepellin, AC/DC) progressive (Pink Floyd, Genesis, Emerson, Lake & Palmer) sau electronice (Jean Michele Jarre, Vangelis, Mike Oldfield, Isao Tomita, Kraft Werc). Nu a fost nici un fan al curentelor hippie (flower power), punk sau skinhead pentru că nu a purtat nici plete, nici creastă și nici capul ras.

De la cățelul lui Nicu Ceaușescu la cățelul lui Traian Băsescu

În perioada respectivă Emil Boc a fost un tânăr activist comunist de nădejde, deținând funcțiile de vicepreședinte al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din Universitatea Babeş-Bolyai și de președinte al Uniunii Asociației Studenților Comuniști din Centrul Universitar Cluj-Napoca,  funcții pe care și le-a înscris cu mândrie în CV-ul publicat pe Wikipedia. În ultima funcție i-a succedat lui Ioan Rus, fostul lider și ministru PSD care i-a fost contracandidat la alegerile din 2004 pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Zelul și servilismul lui Boc și Rus s-au manifestat din plin cu prilejul ultimei vizite pe care fiul lui Nicolae Ceaușescu, Nicu, a făcut-o la Cluj-Napoca în calitate de prim-secretar al Uniunii Tineretului Comunist. Cu ocazia respectivă, Nicu Ceaușescu a fost cazat în apartamentul prezidențial al Hotelului Continental, în restaurantul căruia a avut loc și masa tovărășească la care au participat fruntașii locali ai UTC și UASCR. După miezul nopții, când Nicu Ceaușescu a vrut să se retragă în apartament, fiind într-o stare avansată de ebrietate, comesenii clujeni ai acestuia au insistat să-l însoțească pe holuri și pe scări, invocând motive legate de siguranța sa personală. Fiul lui Ceaușescu a acceptat cu condiția ca toți să-l urmeze în patru labe și să strige „ham, ham“, fapt care a fost acceptat și îndeplinit cu mult zel de însoțitorii săi clujeni.  Potrivit unui fost responsabil de la Hotelul Continental și unui colonel de Securitate în rezervă, în primul rând al cățeilor ad-hoc s-au aflat Ioan Rus și Emil Boc. Securitatea a imortalizat fotografic acest moment inedit și ar putea să mai existe fotografii prin arhive.

Romania’s President-elect Traian Basescu (L) shakes hands with Emil Boc, his successor to the presidency of Democrat Party, during the convention the party in Bucharest December 18, 2004. Basescu gave-up the presidency to his party to comply with the Romanian constitution. REUTERS/Bogdan Cristel

Poate fi considerat Emil Boc un model de succes în profesie și în politică sau un purtător de cuvânt al aspirațiilor tinerei generații? Poate deveni fostul premier, actualmente primar, un Macron mioritic? Am în vedere că în rândul unor foști lideri PDL din Transilvania se discută despre varianta Emil Boc candidat PNL la alegerile prezidențiale din 2019 în eventualitatea în care președintele Klaus Iohannis ar cădea puternic în sondaje și nu ar mai candida. Sugestiv este că, după mai mulți ani de autoizolare politică, Emil Boc a fost prezent recent la întrunirea de la sediul național al PNL din Modrogan, la care Vasile Blaga a convocat o serie de foști lideri importanți ai PDL. Boc nu a fost însă prezent ulterior la Consiliul Național al PNL, la care a fost invitat și a participat președintele Iohannis.

A ratat doctoratul în Drept constituțional

Pentru a găsi un răspuns corect, se impune o analiză la rece a evoluției profesionale și politice a lui Emil Boc, dar și devoalarea unor fațete mai puțin cunoscute. Originar din Munții Apuseni (satul Răchițele, comuna Mărgău), Boc a absolvit două facultăți din cadrul Universității Babeș-Bolyai, respectiv Facultatea de Istorie și Filozofie (1987-1991) și Facultatea de Drept (1991-1995). Și-a trecut în CV profesia de avocat, dar nimeni nu-și amintește să-l fi văzut pledând la bară. Și-a luat doctoratul în doctrine politice și filozofie politică în anul 2000, avându-l conducător de doctorat pe profesorul Nicolae Kallos de la Universitatea Babeș-Bolyai, cunoscut drept un apologet al regimului ceaușist; a inventat împreună cu politologul Ovidiu Trăznea „doctrina Ceaușescu“ drept doctrină politică. Boc nu a reușit însă să-și ia și doctoratul în Drept constituțional, la care l-a avut îndrumător pe reputatul și exigentul profesor Ioan Deleanu, căruia i-a fost doctorand vreme de 7 ani, inclusiv în perioada în care a fost premier al României.

În legislatura 2000-2004, Emil Boc a fost deputat în Parlamentul României, remarcându-se drept unul din cei mai activi parlamentari. Nu și unul din cei mai consecvenți, având în vedere că, în calitate de deputat, a susținut bicameralismul parlamentar și a criticat excesul de ordonanțe de Guvern, iar în calitate de premier, a susținut unicameralismul și a devenit recordman în materie de ordonanțe guvernamentale și asumarea răspunderii guvernamentale. În 2003 a devenit secundul lui Băsescu în Partidul Democrat, fiind desemnat președinte executiv, iar în 2005 a fost ales președintele acestui partid. Sub leadershipul său, care a durat până în 2012, PDL s-a metamorfozat din partid social-democrat, de centru-stânga, în partid popular, de centru-dreapta.

Un premier aservit și mânjit

În vara anului 2004, Emil Boc a câștigat funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, învingându-l pe Ioan Rus, care deținuse funcția de ministru de Interne în guvernul Adrian Năstase, și pe Gheorghe Funar, care deținuse trei mandate de primar al Clujului. Boc a câștigat Primăria Clujului și în 2008, dar în luna decembrie din același an a fost învestit premier al guvernului PDL – PSD. După ruperea acestei coaliții, în perioada septembrie-decembrie 2009, a condus un guvern minoritar PDL, iar ulterior, până în februarie 2012, a condus un guvern de coaliție PDL – UNPR – UDMR. În vara anului 2012 a câștigat al treilea mandat de primar al Clujului, iar patru ani mai târziu a dobândit al patrulea mandat, învingând un candidat susținut de 7 formațiuni politice, în frunte cu PSD, cu un scor de 65%.

Ca premier, Emil Boc a fost total aservit fostului președinte Traian Băsescu, compărând drept o marionetă a acestuia în fruntea Guvernului. Nu am remarcat niciun act de verticalitate sau de frondă al premierului Boc în relația cu președintele Băsescu. Într-un asemenea context, Băsescu și Boc au rămas în istorie drept președintele și premierul care au tăiat drastic, cu 25%, salariile și pensiile românilor în 2010. Premierul Boc a fost servil și cu Elena Udrea, metresa politică a președintelui Băsescu, care a deținut în guvernul său cel mai bănos portofoliu, pe cel de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. Boc nu a fost străin de anumite afaceri dubioase ale lui Udrea din perioada respectivă, fiindu-i imputabilă cel puțin o anumită complicitate morală. În guvernarea Boc a atins apogeul afacerea retrocedărilor frauduloase, cu un prejudiciu estimat la 7 miliarde euro, după ce a numit-o, în octombrie 2009, președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) pe fosta Miss Bistrița Crinuța Dumitrean, o apropiată a deputatului PDL Ioan Oltean, care devenise secundul său la conducerea principalului partid de guvernământ, în calitate de secretar general. În guvernarea Boc au atins cele mai înalte cote contrabanda cu țigări și carburanți și corupția din vămi, după ce l-a numit, în ianuarie 2009, președinte al ANAF pe Sorin Blejnar, servantul și protejatul președintelui Traian Băsescu, susținut de grupul PDL de la Arad. În guvernarea Boc au continuat cu succes mega-afacerile Microsoft și EADS inițiate sub guvernarea PSD. Fostul ministru democrat-liberal al Comunicațiilor Gabriel Sandu a declarat, după ce a fost inculpat și arestat în afacerea Microsoft, că i-ar fi dat lunar premierului Boc suma de 300.000 euro la negru și a formulat un denunț către DNA în acest sens.

Specialist în promovări pe criterii clientelare

Emil Boc nu a creat o emulație pe meritocrație în jurul său, nici ca primar și nici ca premier. Boc nu a avut mână sau minte bună nu numai în cazurile Sorin Blejnar și Crinuța Dumitrean, arestați și condamnați ulterior pentru grave fapte de corupție. În 2009, Boc l-a cauționat total pe succesorul său la Primăria Clujului, Sorin Apostu, care fusese anterior mâna sa dreaptă, în calitate de director al Direcției Tehnice și de viceprimar, iar ulterior a fost arestat și condamnat pentru grave și multiple fapte de corupție. Boc l-a promovat președinte al Consiliului Județean Cluj pe finul său Alin Tișe și ca vicepreședinte pe amicul său Radu Bica, arestat și condamnat ulterior pentru fapte de corupție în care a acționat ca interpus. Boc l-a susținut puternic pe primarul PDL al municipiului Turda Tudor Ștefănie, care s-a pricopsit cu vreo 40 de dosare penale în timpul mandatelor sale. Boc l-a promovat președinte al Agenției Naționale Loteria Română pe dejeanul Gheorghe Benea, trimis ulterior în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Boc l-a promovat director general al Companiei Naționale Transelectrica pe Adrian Veverea, pe criteriul că era ginerele primarului Ștefănie de la Turda. Boc l-a promovat director al filialei Cluj a Transelectrica pe Rareș Rusu, fiul chestorului Stoian Rusu, șeful Miliției Județene Cluj în decembrie 1989, iar ulterior primul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne (UM 0215).

Emil Boc a promovat-o în 2005 pe judecătoarea Monica Niculescu de la Tribunalul Cluj, care i-a fost colegă de an la Facultatea de Drept, în funcția de secretar general al Ministerului Justiției, aceasta devenind șefa de cabinet și mâna dreaptă a contestatului ministru Monica Macovei. Boc a avut un cuvânt de spus și în promovarea în funcția de procuror general al României, în toamna anului 2006, a Laurei Codruța Kovesi, care i-a fost, de asemenea, colegă de an la Facultatea de Drept. Rolul decisiv în promovarea lui Kovesi l-au avut ministrul de Interne Vasile Blaga, secretar general al PDL în perioada respectivă, care era în relații de prietenie cu tatăl acesteia, prim-procurorul Ioan Lascu de la Mediaș, și președintele Traian Băsescu, care s-a cunoscut cu tatăl acesteia. Boc a avut un cuvânt de spus și în promovarea, în 2005, în funcția de procuror-șef al DNA a lui Daniel Morar, care activase până atunci la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj și se afla în siajul politic al PD.

Când turcul lui Băsescu plătește

Clujul a devenit în ultimii ani cel mai atractiv oraș din România, dar acest fapt se datorează îndeosebi unor conjuncturi favorabile, nu neapărat unor merite excepționale ale primarului Emil Boc. Nu pot fi contestate însă și unele merite ale sale în evoluția Clujului în cei 10 ani în care a fost primar și în cei patru ani în care a fost premier. Dar puțini clujeni și puțini români cunosc fața mai întunecată a lui Emil Boc, respectiv favorizarea, în calitate de edil șef al Clujului, a unor firme controlate de apropiați ai săi sau aflate în siajul unor șefi sau colegi de partid. Exemplul cel mai edificator este firma turcească Kiat Group, profilată pe reparații și asfaltări de străzi, drumuri și șosele. Kiat Group a prins prima dată cheag în România în București, în mandatul de primar al lui Traian Băsescu (2000-2004), care a avut grijă ca această companie să prospere pe străzile Capitalei. În a doua parte a anului 2004, după ce Traian Băsescu a decis să candideze pentru funcția de președinte al României, iar Emil Boc a devenit primar al Clujului, Kiat Group s-a mutat cu arme și bagaje în urbea de pe Someș, unde a beneficiat de multă ospitalitate și generozitate cel puțin un deceniu, până la expirarea ultimului mandat prezidențial al lui Traian Băsescu. Timp de un deceniu, firma turcească a deținut monopolul lucrărilor de reparații și asfaltare a străzilor din municipiul Cluj-Napoca. Marii asfaltatori de dincolo de Bosfor au câștigat în perioada respectivă, singuri sau în asociere, contracte de asfaltare de peste un miliard de lei (circa 250 milioane euro) cu primăria clujeană.

O altă firmă deținută de principalul patron al Kiat, Mustafa Bekar, denumită King Entreprises, a obținut monopolul construirii și reabilitării locurilor de joacă din Cluj-Napoca, după ce Emil Boc a devenit primar. King Enterprises a încasat zeci de milioane de euro din această afacere. Reprezentanta acestei firme a fost Liliana Călin, care a deținut până la un moment dat 10% din capitalul social. Liliana Călin este cunoscută drept o apropiată a lui Emil Boc. În timp ce era premier, Boc a fost subiect de scandal în presa tabloidă după ce a fost fotografiat intrând într-o seară în apartamentul din București al Lilianei Călin cu un ursuleț mare de pluș și ieșind a doua zi dis-de-dimineață cu mâinile goale. Pontul a fost vândut presei de un cunoscut fotbalist care locuia în același bloc. Ulterior, probabil drept compensație morală, premierul Boc l-a promovat pe soțul acesteia, Dragoș Bogdan, vicepreședinte al ANAF. În această calitate, Bogdan a fost desemnat reprezentant al Ministerului Finanțelor în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, unde a fost considerat omul lui Boc. După câțiva ani, Dragoș Bogdan a fost arestat, trimis în judecată și condamnat într-un dosar de corupție în care au fost inculpați și fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean, fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoș, pentru acordarea unor despăgubiri supraevaluate de 89 milioane euro omului de afaceri Gheorghe Stelian, zis Stelu.

Citește materialul integral în ziarul Cotidianul varianta digitală din 14 august.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Valer Marian 276 Articole
Author

23 de Comentarii

 1. Articolul nu merita citit,atat datorita subiectului cat si datorita autorului!Gradatii iar se mananca, ei intre ei!

  • Vai clujenilor cata emancipare la voi… v-ati ales ca primar cel mai mare gunoi uman…. faza cea mai tare e aia cu mersul in patru labe m..e bok & fanii lui. Aici se vede cum lucreaza nepotismul si coruptia („merituoasa” mitica kovesi) in „superioara” regiune… acolo sunt mai mitici decat miticii… vezi si actele de coruptie ale fostului primar de la Sibiu (alt mitic) care se lafaie la Cotroceni in loc sa infude puscaria.
   @papastratos, articolul merita citit inclusiv de mandrii clujeni… Asta seamana tare cu istorica „inteligenta” replica ardeleneasca din banc: „si noi pe voi” haaaaaa, haaaaa,haaaaa. Tareeeee!

  • @Ce, ma ? Boc nu-i un „gunoi”, tipul e NUL, inexistent, transparent, o jale colosala. Sub el si sub Tishe, mii de infractiuni si patrimoniul imobiliar fie-n ruina (fostul hotel Continental), fie ajuns pe mâna unor impostori si-a unor biserici (catolica si protestanta). Tembelul (@papastratos) caruia-i dai replica nu merita atentie. Suntem de acord. Individul de la Cotroceni ar fi trbuit sa fie, demult, si el, dupa gratii. De unde si „sitting”-urile, „Piata Victoriei sorosista de azi, de frica sa nu se-ntoarca foaia dupa destituirea lui KioveSSi. Si s-ajunga într-un beci … (dar nu de vinuri), de la … Cotroceni, în loc de saloane.

 2. o nulitate,servitorul kiorului, fost sef al studentilor comunisti, face acum pe capitalistu lui peste.nu degeaba ii dadea tatsu cu oua in cap sa nu mai debiteze prostii. lumea nu uita ba piticot ca ai taiat pensii si salarii.

 3. Si cand te gândeşti că acest Boc, un lingău din faşă, a reusit să prostească 20 milioane de romani, la ce concluzie ajungi ?
  ….Că suntem proşti făcuți grămadă şi fără nicio şansă de revenire la normal !

 4. In primulul rand Boc nu e mot! E mocan! Motii nu populeaza acea zona. Mai apoi, daca m-as apuca sa spun ce stiu despre personajul in cauza, ceea ce articolul nu a aratat, s-ar vedea ca individul a mers in patru labe si dupa faza de la Continental. Cine stie ce relatii a avut cu un „mare analist politic” (!! !?????) precum Cosmin Gusa? Cine stie ce „aventuri” au fost puse la cale inainte ca marinelul sa ajunga unde a ajuns? Cine stie despre „expeditiile” politice in HarCov ( cu chestii grele de tot!)? in mod normal trebuiau sa stie serviciili! Sunt convins ca stiu dar… tac. Inca! Cine stie ce momente a avut in compania unor „dive” precum Roberta, Lavinia, nevasta lui…. Elvis…… Nu1 N-a fost el cu ele! Dar a asistat la niste faze mai mult decat ….ciudate! In fine. Baietelul e un „scump”. Ar trebui sa fie intrebat si de intalnirile de taina cu … ioan Rus, la casa de vacanta a acestuia din urma. Sa auzim de…. bine.

 5. Fabulos textul! La fel, fabuloasa imaginea cu ,,grupul de la Cluj” luandu-si ce trebuie de la N. Ceausescu. Si cu Boc in rol de pudel, dupa talia-i specifica.

  Partea cu adevarat trista tine de leadershipul politic. N-ai cum s-ajungi prim-ministru sau presedinte in Romania daca nu ai ADN de sluga patentata. E clar ce viitor are Romania cu astfel de lideri.Are viitor de cvasi-stat.

  Interesanta descoperirea legata de ,,doctrina Ceausescu”. Si trecerea tov. Boc de la exceptionalismul protocronist la exceptionalismul in patru labe, pozitia capra. Lui Macron i-au tras-o multinationalele. Lui Boc i-a tras-o toata lumea.

 6. Poate un „micro-Macron”;imi place denumirea „metresa politica”,cu toate ca e un pleonasm…”plebea”-ca asa e ea,inculta si barfitoare- intelege ,oricum, prin „politica”-„dama de moravuri usoare”…ce rost are sa mai ziceti si „metresa”?iar daca acceptam totusi denumirea ,nu stiu care a fost mai „metresa politica”a lui Basescu-doamna „U” (ma rog,poate ca dansa cumula „functiile”)sau domnul „B” ?

 7. Domnule Valer Marian acest articol va dezonoreaza, va spun cu tot respectul. Boc a scos Clujul din Evul Mediu si l-a adus in Europa civilizata. Credeti ca pe pensionarii care se plimba gratuit cu toate mijloacele de transport si pe IT-istii din Cluj ii intereseaza partea intunecata a lui Boc?! Cluj-Napoca este un oras civilizat, cultural si cu o calitate a vietii peste toate orasele din Romania. Ocupati-va de doamna Firea, de primarii PSD din Moldova si Oltenia care pe langa faptul ca sunt ei intunecati, tin si localitatile pe care le pastoresc in intunericul Evului Mediu!

 8. Boc nu e moț, ci e cu moț,..Să te arunci iarăși in aventura băsistă. e cea mai mare prostie. De fapt toți ăștia foștii nu mai au ce căuta in politică, in nici o funcție. Doae e clar de ce au demonstrat și datorită lor, tuturor, suntem acolo unde suntem. Toți sunt de condamnat. Nu de ales iarăși in fruntea bucatelor,.

 9. în turceşte, boc înseamnă kkt ( pe bune ). Titlul articolului îmi place, un kkt cu moţ…

 10. După cum v-am m-ai scris, atitudinea servila gen Antena 3 o regăsesc într-un nou articol. Ma distrează faptul ca aveti oameni ai statului paralel dispuși să scormoneasca in detaliu viața personală a cuiva. Chiar asa de mult deranjează pe cineva Emil Boc? Se teme cumva Dragnea și ale sale servicii secrete de primarul Clujului?
  Sau vi s-au terminat ideile de articol cu care sa umpleti fituica dumneavoastra? Si ce daca Box a participat? Foarte bine ca a fost alaturi de tineri. Creanga ar fi fost linsat probabil. El nu e agreat de populația intelectuală. El- la mici și bere date la pomanagii. Asa ca, felicitări Boc și rușine vouă!

 11. Jigodia asta care după ce a primit votul naivilor isi batea joc de ei : „pusca si cureaua lata ce mai pensii si salarii aveam odata” ; spălaţi-vă cu el pe cap ; un nemernic. El ce salariu are ? câte spăgi ia ! cate afaceri are. El are dreptul, altii nu. Huuoooooooooo !

 12. Manevră de acopetrit. Jurnaalistu se intreabă, făcând paralelă cu un alt tâmpit, dacă un pitic handicapat fost premier, ceva cam ca vasilica, nu ar mai fi cazul să revină, doar a revenit și la Kolozsvar, unde a făcut rahatu praf. Tragicomic.

 13. fara politicizari ..statura politica al acestui ins concura statul fisic..unii au strecurat si caliatatea da FETITA ..io nu cred omu n are nimic cu sex ul doar anatomic ..poate .este lipsit da sharm , da fantezie ..este numai o sluga comutabila perfecta..unii i ar zice YESMAN io nu conosc termenu si nu l utilizez ..ca ..nu se merita in acest cas.omui un alt mujicioc sdnagatok gtransilvan casi omologu lui da PM nisteriat colosh..batu l ar ..ei ma opresc ca az vreu sa fiu poblicabil…o nulitate i publicabila ..cred

 14. Valer Marian, vezi-ti barna din ochiul tau de fost Procuror ceausist cu putere deplina asupra celor pe care-i anchetai si lasa-l pe Boc si functiile lui simbolice din Uniunile studentesti, din care nu putea face rau nici unei persoane. In schimb dumneavoastra in calitate procuror ceausist tanar si ambitios sa parvina ati facut mult rau semenilor. Nu se compara un procuror cu un student avand o functie simbolica in facultate. Aveti va rog simtul masurii si decenta de a disparea din spatiul public. Mergeti si va faceti meseria, nu mai umblati dupa sinecuri acordate de PSD. Poate vreti si o pensie speciala pentru toate relele pe care le-ati facut?

 15. Boc nu este evreu ca sa ajunga presedinte pentru a pune in aplicare planul Kalergi, asa ca nu poate fi Macrou sau Scrumbie despre care vorbiti, bolsevicilor.Dar Boc poate fi presedintele Romaniei.Numai Bolsevicii, PSDistii Penali si Puscariasii ca Dragnea, precum si Bolsevicii Galbeni ai lui Tariceanu Penalul nu l-ar vota, pentru ca Boc nu este penal ca si ei.

 16. Papastratos,pacat ca nu poti citi!Stii bancu’ala despre militieni?De ce umblau ei tot cate doi pe strasse? Pentru unu’stia numa’sa scrie,iar altu’numa’sa citeasca.Se vede ca tu esti ala care doar stia a scrie! Ha-ha-ha!

 17. ham-ham-ham,Mihai!ham-ham!Emil Gascaru’,cel pozat la Costinesti pe stalp,ca Sf.Simeon Stalpnicul,poate ajunge chiar si presedintele asociatie kinologice din Romania,conditio sine-qua non sa meargalti Romani la buzunare in doua randuri, cel putin.Mai intai manaria cu rovinieta.Absolventul de la drept veterinar a scornit prevederea la Lege, imbecila ca si el insusi,ca ori de cate ori treceai,in aceeasi zi,prin fata camerei video,tot de atatea ori plateai amenda,chit ca faceai naveta din suburbie in centrul orasului.Iar amenda se platea in lei si in euro,in doua locuri!Pentru cine venea de-afara,ca mine,supriza era sa gasesti cutia postala tixita cu zeci de amenzi,venite la 3-4 luni de la data emiterii,toate depasite ca termen de plata.Faceai contestatie,fix-pix degeaba.Apoi,tzeapa numita Legea Pensiilor din 2010! Modista Roberta,Boc si beshinescu mi-au taiat 40% din viitoare pensie,impartind punctajul realizat pana sa plec din Romania la 35 de ani,iar nu la 25 de ani,cum era Legea pana sa-i muste sarpele Kaa de cap pe harnicutii nostri … Asa tot ca-mi doresc este sa sa nu mai auzim de acesti imbecili never,ever!Au nenorocit destui oameni in Romania prin incompetenta si fanafaronada lor!Huo!!!

 18. ham ham ham parola lui milica cand urca scarile la continental, autorulcrimeide taiere cu 25% a salariilr, pupincuristul lui basescu, udrea????

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.