Așteptările pre;edintelui de la viitorul președinte „sau preşedintă”

Preşedintele Klaus Iohannis se aşteaptă ca viitorul preşedinte al României să păstreze calea europeană a ţării, apreciind în acelaşi timp că este greu pentru un independent să ajungă în cea mai înaltă funcţie în stat.

„Văd un preşedinte sau o preşedintă care se implică pentru ţară” şi care menţine calea europeană a României, a afirmat şeful statului în cadrul unei discuţii informale cu jurnalişti români în Parlamentul European la Strasbourg, după ce a participat la dezbaterea ‘This is Europe’ (‘Aceasta este Europa’).

În opinia sa, este greu pentru un independent să fie ales în funcţia de preşedinte, spre deosebire de primăria unui oraş.

El a mai spus că partidele de la guvernare nu l-au consultat despre planurile lor pentru alegerile prezidenţiale, dar că se aşteaptă că o vor face.

Şeful statului este de părere că nu poate fi exclus niciun scenariu în privinţa alegerilor prezidenţiale, inclusiv o situaţie ca cea care a avut loc în turul al doilea de la scrutinul prezidenţial din 2000.

De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că nu ia în calcul revenirea în politică după ce îşi va încheia mandatul, dar „apriori nu exclud”.

Preşedintele Iohannis a participat miercuri în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, la dezbaterea ‘This is Europe’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Au început pupaturile pentru a-și asigura securitatea și stabilitatea personala! Pupa tot ce prinde că sa nu fie agățat de justiție ca Băsescu-turnătorul bețivan! Vrea să trăiască liniștit cu luxul și escrocheriile plus proprietățile dobandite cu fals în acte! Vrea imunitate asigurată de la Ciolacu sau oricare ar fi, Plavanul nesimțit.

 2. Că și el și noi avem niscaiva așteptări de la viitorul președinte .
  Astfel:
  -1. cum procedăm cu FDGMR pe viitor?
  -2. lămurirea bârfelor poporului român privitoare la adopțiile de copii,chiriile neplătite la cartierul caselor,dosarul consoartei de la procuratura,lovitura de stat in geacă rosie,prețul excursiilor +transportul familiei in interes propriu cu bicicleta și avionul.
  -3.cum rămâne Romania după ce a fost educată?
  -4. cum e cu aruncarea în aer in 10 ani a consumului și traficului de droguri?
  -5. si etc.

 3. „Văd un preşedinte sau o preşedintă care se implică pentru ţară”

  Depinde care tara?! Poate tara vecina.
  Este bine cand stii (macar teoretic) cum ar trebui sa fie un sef de stat.
  Romanii si-ar dori (SI) un presedinte care sa nu aiba placeri megalomanice de confort propriu. Nu se ”asorteaza” cu traiul poporului. Indeosebi cand tara este in criza. In criza provocata tot de catre politicieni.
  Este stiut ca aceste crize sunt suportate doar de catre cetateni. Niciodata de politicienii. De pusculita lor au grija cu prioritate. Intr-o silentiozitate absoluta, auzim, asa ca din senin ca si-au marit lefurile.

 4. Nu ne interesează ce „așteptări” are Ioha’ de la viitorul președinte. Garantez că cea principală va fi SĂ NU-L URMĂREASCĂ PENAL PE EL.
  Privitor la conținutul real a’ logoreei lui: ALEGERILI
  2004: FALSIFICAREA VOTULUI (a cîștigat Născase, amerlocii l-au PUS pe Băse’-„Petrov”!);
  2009: FALSIFICAREA VOTULUI (a cîștigat Joiana, amerlocii l-au PUS pe Băse’-„Petrov”!);
  2014: FALSIFICAREA VOTULUI (a cîștigat Ponta, amerlocii l-au PUS pe Ioha’!);
  2019: FALSIFICAREA VOTULUI (prin BLATUL făcut de P.S.D. cu amerlocii, „Fiona” Dăncilă n-a fost adversar pentru Ioha’ 2.0);
  2024: FALSIFICAREA VOTULUI (nu contează cine va cîștiga, amerlocii-l vor PUNE PE A’ LOR!).
  „Punct, și de la capăt!”……[Rumburak]

 5. Partidul URA vrea un presedinte sifon, in nota obisnuita, ca nu se poate daca nu este santajat de secucu cu dosarul cu sina.

 6. Vând toate casele și plec în Germania !
  V-am tras-o, buey GENIILOR, măRog…😜

 7. Mai Iohannis, ție nu-ți este rușine să emiți pretenții de la viitorul președinte?
  Tu te-ai uitat în oglindă?
  Ai tu o idee cât de detestat ești în România? Evident cu excepția celor care te ling în dos, nu sunt mulți ca n-au loc de Rareș Bogdan…iar ăsta are o limba profesionistă… ultra sensibila cu ventuze…

 8. Funcția oficială este de Preşedinte al României dar dacă ştie el că e de preşedintă…

 9. Viitorul presedinte trebuie sa dea ordin ca acest tradator al Romaniei sa fie urgent arestat si condamnat pentru inalta tradare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.