„Ăștia” nenorociții fac bani din produsul nostru

Andrei Caramitru atrage din nou atenția cu un text care ar putea supăra mare parte a populației. El compară situația în care se află „ăia care se ocupă cu producția și ăia care se ocupă cu finanțarea și distribuția/vânzarea (comercianții)“. Cum vede lucrurile și de ce va supăra mare parte din români? Citiți textul postat pe pagina sa de FB:
Ura iobagului.
Vă explic cum funcționează, e o chestiune istorică din negura timpurilor. În orice activitate ai ăia care se ocupă cu producția și ăia care se ocupă cu finanțarea și distribuția/vânzarea (comercianții). E normal. Banii se împart între astea 2 activități dintotdeauna în istoria lumii cam 50/50 (doar dacă ai super brand puternic ești proprietarul BMW de exemplu poți reține 70% tu ca producător; dacă ești producător mic de lapte de la 3 vaci rămâi doar cu 20-30%).
Producătorul are nevoie de mulți oameni pe plantație sau în fabrică. Fiecare plătit nu cine știe ce, și evident nu ai cum să te îmbogățești dacă doar lucrezi acolo nu ești proprietar. Practic – e fostul sistem de iobăgie care s-a transferat în lumea industrială. Înainte aveai boier – vătafi – iobagi. Acum ai proprietar – ceo – middle manager – “echipa”.
Comerciantul și bancherul – au nevoie de mai puțini oameni, au nevoie de creier – să fie antreprenoriali si sa se organizeze în rețele de finanțare și vânzare. Evident – vor câștiga MAI MULT, cu mult, decât iobagul sau “echipa”. Atenție – cu acordul proprietarului producției ca ăla are nevoie să își vândă marfa, să o ducă și la 10000 km dacă e cazul. Și are nevoie și de finanțare ca altfel nu poate funcționa.
Iobagii însă nu înțeleg. Au ură. Noi muncim și “ăștia” nenorociții fac bani din produsul nostru fără să muncească !!!!! Huoooo !!!!
De asta vedem în istorie atâtea pogroame contra evreilor (care au fost și sunt cei mai tari pe comerț și finante). Însă – doar în societățile foste agricole cu iobagi (nu în cele anglo-saxone care sunt bazate fundamental pe comerț nu pe iobăgie). De asta am avut violența comunistă contra “burhejilor”.
La noi – suntem încă o societate de iobagi. De asta atâta ură pe oricine are bani – toți sunt în mintea iobagilor moderni corporatisto-telectuali – “hoți”, “corupti”, “combinatori” huooo lor la pușcărie. Ei nu muncesc cu spatele ca noi, nu au salar de la vătaf !!!! Nu e corect !!!!!!!
Dacă nu înțelegem ce probleme avem cu frustrările astea necontrolabile – nu ne vom face bine. Trebuie să înțelegem cum funcționează de fapt lumea. Nu mai suntem nici în iobăgia feudală nici în iobăgia comunistă. Suntem în fking sec. 21 și a AI-ului. Treziți-vă !
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

 1. „Comerciantul și bancherul – au nevoie de mai puțini oameni, au nevoie de creier – să fie antreprenoriali si sa se organizeze în rețele de finanțare și vânzare. Evident – vor câștiga MAI MULT, cu mult, decât iobagul sau “echipa””

  Gura Prostului adevar graieste !
  Retelele de finantare si vinzare au fost organizate in asa fel in Romania de catre Mugur Isarescu si Petre Roman si toti golanii politici ca tine,un mucos parvenit si fudul,incit „iobagii”,neavind un cuvint de spus au stat in saracia lor s-au si-au luat lumea in cap!
  Prin reteaua de recrutare a fortei de munca pt.strainatate a SECURISTILOR!
  Finanteaza BNR,sau alte banci-nu avem asa ceva -munca „iobagilor producatori de la tara”?NU! De ce nu?Sa vii tu un putache si sa ne spui ca suntem prosti,”iobagi”,ca nu avem creier stralucit ca evreii,”contra carora se fac pogroame”!
  Vai de capul tau ,un”frate al lui Bogdan Toma,Macris si alti derbedei serviti de parinti corupti,lacomi toti sub drapelul obedientei politice-Parlamentul nu-l misca pe matusalem de la BNR de aproape un dsecol! Vine neomarxistul asta parvenit si spune ca „urim”bogatii,ii invidiem etc.
  Cine sa urasca si sa invidieze o nulitate ca tine ,urmas de securist al asa zisei „revoluti”?
  Poate compatimire pt.ca in interiorul tau nu ai tara,nu ai mama,nu ai tata eti doar umflat de proiectia banilor ca un sac de rumegus!si te mai si „justifici”,”inveti” tu un popor jefuit ca e „prost,iobag”.
  Da, nu terminam cu voi mai repede ,lepre batrine si tinere ordinare !

 2. Ei nu zău? Porcăriile vândute de big farma și big food au nevoie de „creier”?Apologia fascismului in full swing care distruge micul privat în favoarea corporației ce macină resurse și scuipă minciuni, a miliardului care a salvat Pfizerul iresponsabil pus la pământ de primele de miliarde încasate de mincinoșii lui de vârf pe spatele contribuabilului român, bail-outul escrocheriilor bancar imobiliare din 2008 care au distrus economia SUA și liota de marțafoi trași cu cheia de big gun și Larry Fink, alt”creier” tot despre „cum merge lumea” este, don’Andrei ? O mică întrebare: profitul imens scos de pe urma ultimelor șapte decenii de catastrofe cauzate de American War Machine tot de Milton Friedman ține? Ce o să facă Black Rock când n-o să mai aibă ce, cui vinde, sau când roboții vor prelua producția? Vor face ce au făcut fermierii cu vitele lor după ce și-au luat tractor? Bănuiesc că da, sunt semne deja că ăsta-i viitorul.Apropo, domnule Andrei Caramitru,crezi că vei scăpa? Crezi că ai banii sau nivelul necesar care te va exclude dintre”iobagi” în ochii WEF-ului?

 3. Capitalismul e deja aproape defunct, de asta caută o relație de putere cu statul, fascism se numește, conceput de Benito Mussolini.A încercat diverse combinații și a ajuns la „neoliberalism” un „comunism cu față umană(umană, my foot)”, variantă chineză preaslăvită de schwab și promovată cu sârg de Ursula.Nimic nu mai funcționeaza din el odată apărută corporația, un cartel bancar de fapt, o putere politică nefiltrata de vot precum se vede tot mai clar, lângă care inovația, progresul, calitatea, prosperitatea au o singura direcție:în jos.Se strâmg miliarde făcute, practic, din escrocherii(vezi „emisiile de gaze cu efect de seră”), se vinde boală și dependență iar cei ce se cred”inteligenți” și care sunt de fapt niste escroci care joacă la două capete, joacă, iresponsabil, viitorul umanitații la păcănele pentru că vor Pământul golit de ceilalți.Ce să facă cu el? Habar n-au, nici nu-i interesează; sunt beți de putere și drogați cu bani.

 4. Mda…domnu’ puisor care incaseasa ‘la drepturi de autor cu nemiluita’ dupa taticutzu(d’acu’ inainte inca 60-70 de ani) poat’ sa zica cate-n luna si in stele!
  Asta-i rRomanica-bramburica…

 5. Incapabil sa faci diferenta intre economie de piata si specula. Unii, nu doar din vina lor, au ajuns specialisti exclusiv in specula. Aia pe care ii lauzi tu.

 6. Domnule A. Caramitru toți de pe televiziunile din țara noastră au și conduc BMV, Mercedes, Lexus, Jeepane etc… de la 60 mii euro în sus, mari cât șalupa, dar au campanii de vorbit și înfierat în formă continuată contra îmbogățiților. Aia mai grozavi decât ei. Cum și din ce și-a făcut averea Xulescu sau Yuleasca etc… de parcă nu asta s-a urmărit cu împușcarea Ceușeștilor, îmbogățirea acelora care le-au cântat osanale în 10, 20 de ani mai ceva decât vesticii în 3 generații.
  Habemus capitalism.
  Slavă vouă stele UE
  Voie bună la bogați.
  Cine a avut norocul
  De prieteni buni să dea
  Fiindcă ştie ce-i averea
  Lângă noi cântând să stea.

 7. CONTINUAREA CONTINUARII … CA iar SE DOVEDI SoftA DreaDestul de Stramta si Scurta … 😊😊😊 de NU … 😊😊😊 incauu Textuu’ meu LUNG in Continut si GROS in Idei GRELE … 😊😊😊
  ReVenind la Exempul Matale cu Imparreala RODURILOR PRODUCTIE-DISTRIBUTIE, in Judecata carei Imparteli
  l’ai intromisionat in Aia Mume’sii, SCURT si IMPLICIT pe Marx, “Evreuu’ SATANIST”
  cu Teoriile lui cu “EXPLOATAREA” OMului de catre NonOameni,
  Cestii Care_S-AU Abrogat … 😊😊😊 SCURT si IMPLICIT too, dupa 1989, CAND cu Invingerea (CUI?) anutata de catre Tatal lu’ Matale SI Poetuu’ LUCRATOR in Direct …
  S-or fi fost abrogate, dar ele, Teoriile Alea tipa si vor tipa mereu DIN “Das Kapital” ADEVARUL, exact ca Giordano Bruno arzand pe Rug, in Piazza dei Fiori din Roma in 17 Februarie 1600:
  “Pe mine ma puteti ARDE, da’ ADEVARUL Spuselor mele, NICIODATA!”
  Ca niste NAROZI expres ALESI de “Cine LE STIE” sa “intineze Idealurile Comuniste” au executat iIn ORB Sarcina, adica au fost IDIOTII UTILI care sa preGATEASCA O Anume SOCIETATE, convingand Narozii si in SPECIAL IOBAGII ca ”Evreuu’ SATANIST” de Karl MARX MINTE, este UNA.
  Da’ Ie-te ca_CAND sa se celebreze Sfarsituu’ ISTORIEI, din Prostia UNICA in Istorie a lu’ Daniil Prepeleakov al URSS, STII la CINE ma refer, ca si Danila Prepeleac al Nost’,
  cel plecat la TARG cu un Car BINE Incotzopenit si o Pereche de BOI, Voinici, veni Acasa cu o …Turbinca GOALA, de “SE rasera” de el TOTI CeiCare l-au pacalit, de la Car cu Boi, la Turbinca GOALA in care se UITA ca Miloguu’ Care_A FOST in Traista, la Parastasuu’ URSS, Instrument TOTUSI,
  DE PUTERE care PUTEA a fi BINE folosit, intru Capitalism LACOM da’cu LACOMIA Motorie necesara CONTROLata de catre STAT si Partiduu’ … 😊😊😊”Comunist”
  ASA SE trezira CHINEZII care decretara si REUSIRA “Allegro Con Brio” !
  Aratandu-ne si NOUA Calea!
  INCHEIERE

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.