Atac la Hellvig. „Nu îi e stropişor de ruşine!”

Jurnalista  Daniela Iuliana Tobă îl atacă în termeni duri pe fostul sef al SRI Eduard Hellvig după ultima sa postare si după ultimele dezvăluiri despre Florian Coldea.

„Bă, da’ lu’ Hellvig ăsta chiar nu îi e stropişor de minimă ruşine!!
După ce a stat 8 ani la şefia SRI mut, complet mut, fiindcă e incapabil să lege două fraze fără hîrtie sub ochi şi nici cînd citeşte nu reuşeşte să o facă fără bîlbe şi agramatisme, acum nu e saptămînă să nu vedem cîte o postare cu pretenţii ‘telectuale pe X, că pe facebook n-are curaj.
Omul e tăntălău de băune, e complexat, e incult, e o făcătură penelistă ajunsă la şefia SRI tocmai pentru că e aşa şi pentru că gaşca de securişti sălăjeni l-a ţinut în braţe.
Sub pulpana lui gruparea Coldea a luat ditamai avîntul, însă televiziunile care se dau acum de ceasu’ morţii cu statu’ paralel, adică statul ăla care şi lor le-a dat pîine şi ordine de zi pe unitate teve, nu suflă o vorbă despre şeful SRI de atunci, Hellvig.
Acum, în ultima postare, pe lîngă aiurelile pe care le scrie de obicei, îi urează succes lui Tuţă, cu formula „fostul meu coleg”. Las la o parte faptul că nu s-a gîndit o secundă la faptul că nu e bine acum, în plină campania anti SRI, să aduci aminte că Tuţă a fost şi probabil încă este omul serviciului, şi constat cum se agaţă mereu amărîtul de orice moment şi orice personaj care l-ar scoate din uitarea publică şi din statutul de pielea pxxii.
Cît despre Tuţă, acesta nu ştiu cît realizează faptul că a fost ales cu voturile celor care au vrut să scape de Clotilde. Nu au fost voturi pentru el şi calităţile lui magistrale, fiindcă omul nu a demonstrat nimic nici în funcţiile guvernamentale ocupate şi nici ca deputat. Absolut nimic. Au fost voturi de sancţionare a Clotildei. Iar cine se aşteaptă ca Tuţă să facă ceva, orice, ca primar, e naiv şi-l învit să se întoarcă să recitească această postare peste patru ani”.
Mesajul lui Hellvig care a atras critici

Hellvig a comparat, pe contul său de X, scandalul Babasha cu alegerile locale. De asemenea, l-a felicitat pe George Tuță, candidat la Primăria Sectorului 1, care a fost consilierul său.

„A fost Coldplay și au fost alegeri. Ambele cu grindină la final. Chris Martin a fost “șocat și trist” că publicului nu i-a plăcut ce i-a plăcut lui. Și că el, publicul, s-a exprimat nu tocmai sportiv, cu toate că era pe un stadion. Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public. La alegeri, avem primul scrutin cu sumă nulă. Toți au câștigat. Unii au câștigat doar pentru că nu au pierdut tot, alții au câștigat pentru că nu au câștigat colegii. Pe unii câștigul îi și încurcă, pentru că trebuie să câștige în continuare, alții au câștigat deși nu au participat. Sau pentru că nu au participat. În turul doi la Martin a fost liniște. Educat cu o zi înainte, publicul nu a mai huiduit. Toți au aprins brățările și au cântat “Sky full of stars”. Până în septembrie. Sau noiembrie. Ori decembrie, la cererea publicului. P.S.1 Am auzit cu această ocazie de Babasha. Mi se pare că a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii. P.S. 2 Îl felicit pe fostul meu coleg, George Tuță. La cum îl știu, va fi un primar bun și încăpățânat. Dar despre asta, voi scrie separat”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

18 Comentarii

 1. „Omul e tăntălău de băune, e complexat, e incult, e o făcătură penelistă ajunsă la şefia SRI tocmai pentru că e aşa”.

  Un caz clar de tantalaofobie. Discriminare, ce sa mai…!

 2. Numai nune românești la „vârf”! Succesuri îngenuncheați!

 3. Unde a dispărut marele Florin Citu ?Cel care a îndatorat țara un alt tantalau?Sigur diparitia lui din media , s-a facut la comandă!

 4. Asta înseamnă să pui tantalai în funcții cheie!!
  Mutu de la Cotroceni, alt tantalau, nu a fost în stare sa numească un șef la SRI de când asta a realizat ca nu are ce cauta acolo iar rezerviști din servicii se bat între ei, care au contracte de „consultanta” mai bănoase!
  De siguranță țării, a noastră a cetățenilor, nu le pasa niciunora!
  Vai de noi!!!

 5. Bineee…Hell-weg este corect, sau drumul spre Iad în traducere corectă.Numele pe care îl purtam este emblemă destinului nostru. Sa te numești Hell Weg si sa ocupi functia de sef al serviciilor secrete romanesti si sa taci timp de opt ani…
  Personajul extrem de mediocru nu a fost în stare să lege două fraze coer3ente. Bineee nici fizicul nu-l ajută…Cel mai groaznic este să te vezi pitic cu un IQ=86, cam cât un câine mai prostalau….

 6. „Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public.”

  Ma mir ca a remarcat public cineva ipocrizia engle-zoiului. Mi-ar place sa aud cum un stadion national il fluiera pe unul care consuma bugetul national pe DEZINFORMARE POPORULUI ROMAN ! Cat timp geologul cybernetician, adica unul fara vreo meserie, un fel de Geo Bogza, este in functie, nu la pensie speciala. Dar mutul decenar nu vrea sa numeasca un sef civil la SRI care sa dea de pamant cu numitul Antonel Mugurash ROGulescu. Continuati, ceasul merge mai departe in dezavantajul vostru, doar ca, voi nu ganditi !

 7. helvig – Un om jalnic ! EASTE dator sa explice de ce si-a dat demisia din functia de director SRI , disciplinar , civil , penal ?

 8. „de ce si-a dat demisia din functia de director SRI ”

  Santajul este metoda sigura sa convingi pe cineva, oricat de puternic ar fi. Cine-i santajistul ? Un fost subaltern ramas fara control ierarhic civil. Sau intrebati-l pe Mutu din Deal cine l-a convins sa nu numeasca un sef civil inlocuitor la SRI de vreun an. Autorul este acelasi.

 9. La 9 iunie 2024 am Votat cu PSD la Prezidentiale am sa Votez cu PNL iar la Parlamentare am sa Votez cu PSD .

 10. Iar la Parlamentare or sa fie in Parlament cam 50 % PSD si 50 % PNL .

 11. Daniela Iuliana Tobă e fost purtător de cuvânt al Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS?))data afara pentru incompetenta ;acum musca de tur fostul sef

 12. Să-i traducă cineva și tov Edi “Omul e tăntălău de băune, e complexat, e incult, e o făcătură penelistă ajunsă la şefia SRI tocmai pentru că e aşa şi pentru că gaşca de securişti sălăjeni l-a ţinut în braţe. “

 13. Vrând să arate că securiștii e culți, omul o cam dă prin bălării. Ca director însă, n-a fost chiar rău după părerea mea. SRI a stat frumușel pe fundul dumnealui, nu s-a mai amestecat în justiție ( asta a promis Iohannis la al doilea mandat) deși Predoiu s-a străduit să-i bage iar în tot și în toate și nu s-a mai dat în stambă. Acum, nu știu sigur dacă e meritul lui domnul director sau al rușilor care îi țin ocupați pe ofițeri că despre generali nu îndrăznesc să gândesc ceva de bine că iar apare unul de-ți vine să dai cu el de pereți.

 14. Scrie bine femeia cand afirma ca gasca de securisti din Salaj (de fapt toti ajunsi in Bucuresti incepand cu ’90) l-au tinut in brate pe acest baiat total mediocru. A fost bagat fortat in PNL si nu in PDL pentru a i se pierde urma.

 15. Pai a demisionat cu 1 an inainte pt ca va fi pus de PNL scos din joben curat noul presedinte al RO. Nu mai face-ti buba in gat degeaba stay-behind-ul din RO a stabilit urmasul lui KWJ. Restul e circ si fum inainte de depunerea candidaturi finale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.