Atacuri în Europa: nepăsare sau neputință?

Anul trecut, premierul Suediei a recunoscut că în marile orașe ale țării există zone scăpate total de sub control, no-go zones în care polițiștii nu mai intră, pentru a nu-și risca viața. A cerut ajutorul armatei (proaspăt intrată în NATO acum), care să opereze împreună cu poliția în aceste zone. Rezultatele nu se văd. Un raport al poliției publicat în luna martie 2024 arată că 62.000 de rezidenți în Suedia au legături cu bandele criminale care amenință securitatea în marile orașe. Asta în condițiile în care populația totală a Suediei nu depășește 11 milioane de locuitori.

La începutul acestei săptămâni, la Norrkoping a avut loc o dublă crimă. Luna trecută, un imigrant irakian în vârstă de 18 ani a împuscat mortal un cetățean polonez rezident in Suedia, chiar în fața copilului său de 12 ani. Recent, trei imigranți din Afganistan au ucis o femeie de 25 de ani, o rudă, ducând cadavrul în pădure. A fost o așa-zisă ”crimă de onoare” islamică. ”Se răspândește un sentiment de resemnare”, spune unul dintre polițiștii din Norkkoping, vorbind despre reacția populației la valul de criminalitate.

Pe acest fond, poliția suedeză s-a folosit de o lege adoptată în luna aprilie și a introdus măsura percheziționării automobilelor și persoanelor, în lipsa vreunei suspiciuni. Este pentru prima dată în istoria Suediei când se aplică asemenea măsuri.

Vorbim despre un sistem criminal care recurge la amenințări pentru a-i face pe martori să nu vorbească, care amenință securitatea angajaților de la protecția socială și care se înfiltrează în instituții și partidele politice. Pe termen lung, rețelele criminale vor amenința societatea noastră liberă și deschisă”, spune ministrul suedez al Justiției, Gunnar Stromer.

Dacă cetățenii nu se resemnează în fața acestor violențe și decid să protesteze, atunci ajung să fie grav răniți și acuzați de extremism de dreapta de către presă și politicieni. La finalul săptămânii trecute, în timpul unui protest organizat la Mannheim, în Germania, au fost răniți cinci oameni, iar un polițist a fost ucis. Suspectul este un afgan de 25 de ani, refugiat în Germania de la vârsta de 15 ani. L-a atacat cu un cuțit pe organizatorul protestului, a atacat și alte persoane și apoi l-a rănit mortal pe unul dintre polițiștii care au încercat să-l imobilizeze. A fost împușcat de un alt polițist, însă viața sa nu a fost pusă în pericol.

La cald, reacția guvernului federal și a politicienilor locali a fost una standard – condamnarea urii, angajamentul de a combate violența, apeluri la calm, reformarea și mai buna finanțare a programelor de integrare.

Apoi a urmat o șarjă a presei germane și europene nu împotriva atacatorului, ci a organizatorului protestului, el însuși o victimă a atacului. Aflăm despre Michael Sturzenberger că este un extremist de dreapta, că a făcut parte din mișcarea anti-migrație Pegida, urmărită de serviciile secrete germane, că fost pus sub acuzare pentru că a postat pe Facebook o fotografie istorică în care marele muftiu al Ierusalimului dă mâna cu un nazist german. Și nu e de mirare că a fost condamnat pentru o asemenea postare, câtă vreme un politcian din Alternativa pentru Germania a fost condamnat pentru postarea unei statistici oficiale privind violurile în grup comise de imigranți. La câteva zile după atacul de la Mannheim, Sturzenberger a devenit din victimă principal acuzat, fiind vizat de mai multe anchete ale presei decât afganul de 25 de ani, stabilit în Germania cu zece ani în urmă.

În același fel, mitingul organizat de AfD la Mannheim, la scurt timp, a ajuns să fie condamnat în presă și în discursurile politicienilor mai mult decât atacul amintit.

De ce politicienii germani (și nu numai) lasă impresia că nu fac nimic pentru a reduce această violență? Nu este vorba doar de lene și nepăsare și nici de o corectitudine politică dusă la limitele absurdului.

În primul rând, avem tratatele. Guvernele sunt semnatare ale unor tratate internaționale care nu le lasă decât varianta deschiderii granițelor în fața tuturor imigraților. Convenția de la Geneva cu privire la Refugiați și Convenția Europeană a Drepturilor Omului și instanța CEDO.

În al doilea rând, avem constituția. Normele constituționale ale statelor vestice nu permit interzicerea înființării de școli religioase și a unor rețele de racolare, dacă ele sunt mascate sub forma unor organizații de caritate. Iar aceste organizații promovează radicalizarea religioasă.

În al treilea rând, avem percepțiile. Guvernele occidentale presupun că oricine – cetățean, jurnalist, universitar – critica modul în care guvernul tratează islamismul este un element xenofob periculos care trebuie expus, criticat și amuțit. Asemenea atitudine din partea guvernului putea fi justificată acum 50 de ani, însă acum este limpede că nu este nimic xenofob în frica cetățenilor față de islamism. Elitele se scaldă în ape în care toată lumea crede că rasismul înseamnă opoziție față de deschiderea frontierelor. Acest lucru este valabil în special in Germania, unde elitele sunt foarte atente să nu revină nazismul, însă nu sunt deloc atente la alte amenințări”, scrie jurnalista Ayaan Hirsi Ali, pentru UnHerd.

Islamismul este o amenințare în Germania, însă politicienii vor să-i spună pe nume, cu atât mai puțin să facă ceva împotriva lui. Este o situație care îi pune în pericol pe cei care nu vor să se resemneze. Psihologul german Ahmad Mansour este unul dintre acești critici care a avut nevoie de protecție personală. După atacul de la Mannheim, el a acuzat faptul că a te opune islamismului te transformă automat în extremist de dreapta. Această atmosferă devine extrem de periculoasă pentru cei care denunță violențe precum cea de la Mannheim și care ajung să fie criticați până la dezumanizare, în timp ce politicienii privesc în pământ”, scrie jurnalista germană Sabine Beppler-Spahl, pentru Spiked.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15

36 de Comentarii

 1. Aici vor să ne aducă macronii, bideurile, olafurile si golanii din bruxelles…
  Votați proștilor criminalii europeni…

 2. Normal că autoritățile germane evită să condamne atacurile emigranților. Ei n-au nici-o vină, săracii. Putin și cu rușii lui sunt de vină.

 3. Cum regizeaza securistii militienasi romani operatiuni speciale stiti? Direct ei sau si la ordinul SRI. Dar cum haituiesc si monitorizeaza agresiv prin teroare romanii stiti?
  Aia sunt cu adevarat periculosi. Pentru ca ei se cred Legea intocmai si fac ce vor. Deasupra lor nu e nimeni. Abuzuri e putin spus. Au retele intregi de colaboratori strada cu strada bloc cu bloc si ii activeaza la ordin prin whatsapp. Haituiesc si ameninta lovesc. Si in capul lor fac preventie si combatere! Constitutia e doar pentru fraieri, nu si pentru zeii din structuri!

 4. Pentru a opri ascensiunea AfD restul pertidelor sunt în stare să se alăture , să fie chiar complici la orice crime ale imigranților numai ca să-și păstreze puterea ce le este amenințată serios de AfD un partid ce-și respectă Țara și cetățenii și care este peste tot cam peste 15-16 % iar în unele landuri a sărit de 32 % , ceea ce le dă fior nu numai lui Sholtz și ai lui, dar și americanilor care vor fi nevoiți să se care în fine cu bazele lor militare din Germania !
  E greu să fi patriot în Europa, ajunsă pe mâna sataniștilor globaliști, dar să sperăm co dacă nu acum, măcar în scurt timp eurioenii își vor lua Europa înapoi din mâinile acestor trădători ai idealurilor europene , care au refuzat de la început să pună la baza constituirii acestui kibutz european Creștinismul , singura entitate religioasă ce putea aduce la același numitor comun popoarele europene, amenințate acum nu doar de islamism , ci și de alt ….ism ! 😎

 5. Ați vrut reîmprospătarea sângelui, aveți ce v-ați dorit ! Și priviti partea plină a paharului: este încă bine, să vedeți peste vreo 20-30 de ani !

 6. A propos de atacuri…

  Acum câteva zile s-a vorbit despre atacul Houthi asupra portavionului american Dwight D. Eisenhower. Comandamentul american a decis atunci să tacă, spunând că nu s-a întâmplat nimic și că totul este în regulă.

  Au apărut fotografii furnizate de către sateliții chinezi, care arată clar o gaură destul de mare pe pista portavionului.

  Acum nava de război este ancorată într-unul dintre porturile Arabiei Saudite, unde, se pare, se evaluează pagubele cauzate Marinei SUA.

 7. Pai unde credeti ca veti ajunge cand primiti sute de mii de oameni fara educatie, cu o cultura in care femeia valoreaza cat un cal, in care fetele nu au dreptul la educatie?
  De asta Viktor Orban este vertical in UE!

 8. În fapt, imigrația este un fenomen britanic, apoi francez și spaniol, un aspect ce țime de imperiu, ocean și supunere. În Germania e cu totul altceva iar un islamic-neamț simte că poate interveni la ‘root’ spre a modifica o reprezentare eronată a etniei în societate. Orice scandal monstru cu islamici la Londra nu poate avea același motiv ca acesta de la Mannheim, care a pornit de la afișe electorale AfD. (Ceanu Zheng inposibil de învins)

 9. Situatia este similara in Germania, in Franta, In Belgia, etc. Guvernele ii lasa sa faca ce vor ca sa terorizeze populatia. Situatia actuala face parte din planul globalist si este o tehnica foarte des folosita cum a fost in decembrie 1898 in Romania. Se urmareste o lovitura politica globala. Dupa ce ne-au fezandat bine cu clanuri tiganesti, imigranti agresivi, va veni guvernul globalist ”salvator”. Sper ca jandarmeria si politia romana sa-si dea seama ca ei insisi sunt amenintati. Cand dictatura globalista se va instaura 90% din bugetari vor disparea. Ne vom pierde toti libertatea, tot! libertatea de a calatorii, de a vorbi, de a manca, de a respira. Cred ca a venit vremea sa ne unim si sa scapam de tradatorii romani psd-pnl-usr care au votat legi globaliste.

 10. Arme o să primească de urkaci,restul nu mai contează. Papagali,occidentalii ăștia.
  Este un început bun. Oricum Occidentul s-au clădit prin furt minciuna și agresiune. Vine curul la măsura,deh.

 11. @F18-superhornet:

  O stire falsa, repetata pina la saturatie de toti copeicarii.

 12. Probabil ca va fi o zi de sarbatoare in Germania ziua in care mamaie Angelika va fi violata in grup de vreo 20 de afgani si sirieni !

 13. @ Anonim 21:30
  Iar ești foarte sigur de tine…
  Ai văZut tu portavionul aZi ?
  Totuși, DE CE a părăsit Zona ?
  Au fost cumca Houthii Zdrobiți?
  măR😜g…
  ■)RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor Patriotice Tulcene -RumburKK(■

 14. Pentru Comentatorul și nu numai:
  „Radu Humor spune: 06 iun. 2024 la 20:31
  …E greu să fi patriot în Europa, ajunsă pe mâna sataniștilor globaliști, dar să sperăm co dacă nu acum, măcar în scurt timp eurioenii își vor lua Europa înapoi din mâinile acestor trădători ai idealurilor europene , care au refuzat de la început să pună la baza constituirii acestui kibutz european Creștinismul , singura entitate religioasă…”
  Se pare că ai aceeași confuzie ca și(sâc) ‘ăl miliard și ceva sute de milioane de ”CRE(Ș)TINI, care nu-s capabili să-nțeleagă faptul că-n Antichitate Șarpele(și nu numai el) era simbolul…ÎNȚELEPCIUNII.
  Simplu: dacă ”șarpele” n-o punea pe ”ieva” să mânce din ”pomul cunoașterii binelui și răului” nu-și punea frunza și nu se fu..a cu…tac-so, să facă…doi băieți, nebotezați și din trei bărbățoși ș-o fomeie ișiră…5(4 juma) rase umane !!!!
  Așa că: și dumnezeu și ”sataniștii” tot un…drac. :))

  Succes, la-nțeles

 15. @F18-superhornet:06 IUN. 2024 LA 20:50
  Portavionul Eisenhower a abandonat Marea Roșie unde avea misiunea să-i lovească pe yemeniți și să asigure securitatea transporturilor navale tocmai pentru că a fost lovit. Ca să înlăture suspiciunile comandantul navei a pus pe Twiter (X) o poză care arăta că puntea era întreagă, ca tot portavionul de altfel. Numai că la o analiză mai atentă s-a demonstrat că fotografia cu pricina era din luna martie 2024. Adică mult înainte de incident. Da, s-a retras în port pentu că nu mai era apt de misiunea încredințată ca urmare a loviturilor primite de la huthiți. Se mai întâmplă. Fotografia chineză este adevărată. Portavioanele americane sunt doar niște căldări plutitoare, foarte vulnerabile.

 16. Cred că explicația e și mai simplă și mai îngrijorătoare în același timp: lasă violențele să escaladeze până la momentul în care populația băștinașă, albă, europeană, exasperată, va cere măsuri mai stricte de supraveghere, gen China, ceea ce visează toți globaliști. În acel moment implementarea supravegherii la scară mondială,fiind cerută chiar de populație, va putea fi pusă în practică fără probleme și împotrivire. Și nimeni nu va mai fi liber!

 17. armata Suediei nu e capabila sa faca ordine in propia tara ,sa puna la punct niste golani dar vrea sa le faca de petrecanie rusilor. Mult noroc baieti😁😁😁😁😁😁

 18. Ce nu spune Calin este faptul ca daca acesti haiduci anti-sistem se aflau in China sau Rusia erau ucisi din strat,fara drepturi,fara televiziuni sa-i arate.Democratia este vie,mereu in schimbare.Mereu se vor gasi alarmisti si nemernici care sa-si faca de cap. Pentru ca pot .Daca politicienii nu ar mai face compromisuri pentru voturi,genul asta de huligan nu ar mai avea asa de mult tupeu.

 19. Suedia nu mai e Suedia dupa ce assasini platitzi de CIA i-au ucis pe Olof Palme shi Anna Lindh. De atunci orice politician Suedez shtie bine ca poate patzi shi el ca Palme shi Lindh daca nu executa ordinele primite din SUA.

 20. Războiul din Ucraina, cu atrocitățile și eroismele lui, are un efect totuși benefic asupra Europei occidentale – obligă la maturizare! Deceniile de transformare a bărbaților în femei cu barbă sunt deja o vulnerabilitate care, dacă nu va fi rapid lichidată, riscă să transforme întreaga Europă ori într-o gubernie rusească, ori într-un deșert de sticlă radioactivă. E momentul ca bărbații să (re)devină bărbați.

 21. „Refugees welcome”… va mai aduceti aminte de sloganul lu’ Merkel? acuma suedia socialistilor e plina de ghettouri, germania s-a umplut de musulmanii de proasta calitate, aia de au fost „rebeli moderati” si parteneri ai americanilor in Siria si Afghanistan… UK la fel. In timpul asta reprezentantii rromaniei au votat pactul pe migratie… sincer, sper ca toti aia care ati votat si o sa votati PSD, PNL, DA, USR, PMP, etc sa aveti fiice si sa discutam in cativa ani daca o sa mai aveti curaj sa le lasati pe strada singure dupa ora 8 sau sa se duca „in centru”… sa va bucurati de aceleasi experiente pe care le au „vesticii” pe care-i pupati in 3 litere tot timpul.

 22. nonValorile ioropene rastoarna ioropenismul si le sinucid lui Soros si Schwab proiectu ioropean

 23. Parcă Suedia era unica tara din Europa care nu avea pușcării! De când cu migranții, prin selecția impusă de UE- greșală uriașă politica a Suediei, a ajuns o tara cu infracționalitatea la cote alarmante.

 24. Redacted feat. Tucker Carlson că să înțelegeți mai bine.Tucker Carlson:”L-am văzut pe klaus schwab, miH-a făcut impresia unui canadian bătrân senil” -Clayton Morris: „lumea crede despre elitele de la Davis că sunt atât de inteligențe încât joaca șah în patru dimensiuni.. ” TC „aș! Sunt nu mediocri ci submediocri, vor să distrugă ce au făcut alții înaintea lor, le e ciuda pe tot”CM”invidia..”TC :”dă, invidia! Nu pot face nimic și se comportă că vandalii…” Atât TC cât și soții Morris sunt demult în temă.Daca mai vreți ceva, urmăriți ediția Redacted de azi.O să vă îngroziți.Garantat.Si urmăriți-o și pe Withney Webb. Dacă vreți să știți către ce se îndreapta Euramerica și, mai ales, de ce.

 25. @Wolf Edmond:

  Portavionul si grupul sau se afla iar in Marea Rosie. Un portavion nu actioneaza niciodata singur, ci in cadrul unui grup, in care unele nave au sarcina de a-l proteja. Un portavion nu este o barca pescareasca, pe care o poate avaria sau scufunda oricine. Nu faci deci decit sa rostogoleasti aceeasi propaganda mincinoasa, care oricum inunda forumurile acestei publictii.

 26. Suedia e pierdută,.. Și aici e și munca lui stoltemerg,. Sudul franței e islamizat,.. Limba franceză e a doua limbă,. Germania e pe muchie, dar de te uiți la numărul minorilor din școlile elementare și la cîți sunt botezați la naștere Mohamed,. ai imaginea clară a viitorului.. și culmea, ăștia ”europenii occidentali” se vor in război cu o altă țară creștină rasă albă, Rusia,..Este evident cum scopul sionismului mondial este distrugerea continentului european.

 27. Si tancurile vestului de milioane de dolari bucata erau infailibile, cele mai bune din lume pana le-au incendiat niste drone ieftine.

 28. Intrebare: ce face-m cu palcutza Suedeza? Activista lor de pe acolo, ca shi al nostru profesor de marxist leninist tov. Alexandru Florian, nu zic nimic, nimic, la o asemenea problema mare???!
  O zi buna.
  Con

 29. Situația e gravă pentru că s-a ajuns la starea de ”no return”., Adică nu mai există cale de intors,.Deci te vîră borfașii in război..De păstrezi această clasă politică, ai toate șansele să dispari, cu copii, nepoți și țară cu tot.. Deci aceste alegeri sunt vitale,. Fii atent căci nimic nu e intîmplător și are o explicație,..și cu siguranță concluzia nu-ți va conveni..

 30. D-aia au primit Suedia in NATO, ca a indeplinit baremul privind criminalitatea. Daca avea criminalitate mai mica, nu ar fi primit-o. Ce sa caute intr-o organizatie criminala o tara cu criminalitate mica?!?

 31. Situatia e grava pentru noi, romanii. Ce fac si ce patesc vest europenii e treaba lor. N-avem nicio vina sa patim la fel. Concluzia: e necesara o gestionare cat mai stricta a strainilor care muncesc in Romania. Nu trebuie sa le fie acordata cetatenia romana. L terminarea contractului de munca, strainii sa fie indrumati spre intoarcerea in arealele de obarsie. Mai mult, trebuie relaxate prevederile Legii 295/2004, Legea armelor, pentru ca romanii sa se poata autoapara in fata unor eventuale atacuri din partea strainilor imgrati (temporar) in Romania. Cu arma in mana, romanul poate impune respect oricarui strain recalcitrant.

 32. Erata „ridicători din umeri” ocupație favorită a fataliști lor.

 33. Singura solutie de iesire din situatie este vaccinarea obligatorie.
  Trebuie sa sfidam mahalaua stirba si inepta care refuza diversitatea si multiculturalismul care sa ne permita sa iesim la o terasa de cafea cu prietenii refugiati si cutitari.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.