Atacurile asupra Siriei. Rusia acuză Israelul

Atacurile Israelului în Siria sunt „destinate să alimenteze conflictul” în regiune, a denunţat marţi ambasadorul Rusiei la ONU, la o reuniune a Consiliului de Securitate convocată după un raid atribuit Israelului împotriva consulatului iranian din Damasc, transmite AFP.

„Credem că astfel de acţiuni agresive ale Israelului sunt menite să alimenteze şi mai mult conflictul. Sunt total inacceptabile şi trebuie să înceteze”, a declarat Vassili Nebenzia, denunţând „o încălcare flagrantă” a suveranităţii teritoriale a Siriei.

Referindu-se la raidul atribuit Israelului împotriva consulatului iranian, Vassili Nebenzia, care a transmis cererea Teheranului pentru ca această reuniune a Consiliului să aibă loc, a reiterat condamnarea „în cei mai fermi termeni”, exprimată anterior de Rusia.

„Un astfel de act, un act deliberat, este evident: un răspuns la presiunea internaţională prin provocarea escaladării conflictului şi continuarea uciderii palestinienilor pentru calcule politice”, a denunţat ambasadorul algerian Amar Bendjama, acuzând la rândul său Israelul că urmăreşte să „antreneze întreaga regiune în conflict”.

Majoritatea membrilor Consiliului au condamnat atacul asupra consulatului iranian din Damasc, subliniind inviolabilitatea instituţiilor diplomatice, dar fără a menţiona Israelul.

Raidul atribuit Israelului a vizat luni clădirea din vecinătatea ambasadei Iranului, ucigând cel puţin 13 persoane, dintre care şapte militari iranieni. Iranul a promis marţi că va riposta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

9 Comentarii

 1. Turcia si Iranul sprijiniti de Rusia si China ii vor scoate pe americani si pe englezi din Orientul Mijlociu. Economic deja sunt dati afara de anul trecut.

 2. Israel vrea sa curete Siria de nazisti; ma mir ca Rusia,cu aceleasi preocupari in Ucraina face gat,mai stie Rusia ce e ‘drept international’?, unde nu e, nici D-zeu nu cere))))))
  Ca aliatul Rusiei,Imperiul Persan cere palme si pumni,exact ca Imperiul Khazar Rus, e alta poveste

 3. @ prostia
  1/ israelul este cel mai nazist Stat de pe Pământ. Cum să curețe Siria de naziști ??
  2/ Faptul că tu și atlantiștii pe care-i lingi aveți poftă să distribuiți „palme și pumni” iranienilor și rușilor, nu-ți dă nicio dreptate sau legitimitate. Fiecare cu poftele sale, dar dacă Dreptul internațional este încălcat de aceleași țări din 1945 încoace, atunci se va aplica Legea Junglei.
  Cel mai puternic va câstiga, iar cel slabi (România, Bulgaria, Haiti, etc.) și cei care-s în declin (USA, israel, FR, UK) vor pierde.

 4. Pana una alta Zdrelycoco a fost evacuat din Urcacania de catre CIA ceeace arata in mod sigur si clar ca armata urcacana a infrant Rusia s-a ajuns agatata de zidurile Kremlinului. Evacuarea lui Zdrelycococ inseamna de asemenea o escaladare a conflictului cu intrarea unor tari din Nato in razboi direct cu rusii. Polonia, Estonia, Franta si Romania printe cele mai probabile tari care sa faca acest lucru? Slava Z.

 5. Eu nu zic ca sunt de acord cu ce face Israelul, dar tocmai rusia sa vorbeasca de incalcarea suveranitatii altui stat? Pe bune?

 6. Prostia ingroapă Rusia, nu te-ai săturat de câte gânduri negative atragi cu comentariile tale? Sunt atâtea studii științifice care arată influența gândurilor pe care le au oamenii asupra altora. Poate trăiești din comentarii, ăsta ți-e jobul…

 7. Prostia îngroapă o prostie si mai mare, Utopicania gen : imperiul rus a fost supus de kazari „doar” intre 1916 si 2000 ocaxie cu care au murit vreo 20 milioane dd rusi si alte natii.Cam singura solidaritate reala ce trece prin timp si spatiu in lumea noastră….îngropata in prostie.

 8. @gelu: de vezut si noua Lege cu apararea sanki, națională. Macar turcii medievali ne luau cu forța…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.