Atenție! Închis la pașapoarte pentru câteva zile

Veste proastă pentru cei care intenționau să își perfecteze sau să schimbe pașaportul în primele zile ale lunii iunie. Direcția Generală de Pașapoarte (DGP) a anunțat că nu se va desfășura activitatea de lucru cu publicul.

În perioada 1 – 6 iunie 2023, la nivelul structurilor de pașapoarte nu se va desfășura activitatea de lucru cu publicul, în conformitate cu prevederile art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii republicat și HG nr. 1555/2022 – privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2023”, au precizat reprezentanții DGP.

Indiferent de județul de domiciliu al solicitanților, cererile de paşapoarte simple electronice/paşapoarte simple temporare se depun în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afişat pe www.pasapoarte.mai.gov.ro, preponderent în baza programărilor on-line efectuate pe platforma hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

În situația în care nu se reușește efectuarea unei programări prealabile în vederea depunerii cererii de eliberare a pașaportului, DGP a a subliniat că la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte sunt înregistrate, în măsura disponibilității, și solicitările persoanelor care nu au efectuat în prealabil programare on-line.

În prezent, termenul de eliberare a pașapoartelor simple electronice este de 5 zile lucrătoare, pentru cererile depuse în țară și pentru care solicitantul a cerut ridicarea din țară.

„În funcție de volumul cererilor aflate în curs de soluționare, la nivel național acest termen poate fi mai mic (spre exemplu, în săptămâna 22 – 26 mai 2023, termenul mediu înregistrat la nivel național pentru eliberarea pașaportului simplu electronic a fost de 2,24 zile)”, a menționat DGP.

Amintim că, Direcția Generală de Pașapoarte a dezvoltat o aplicație on-line prin care se oferă cetățenilor posibilitatea de a verifica în timp real statusul cererii de emitere a pașaportului simplu electronic. Link-ul este disponibil pe site-ul oficial al Direcției Generale de Pașapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro, secțiunea Status pașaport, precum și pe hub.mai.gov.ro/epasapoarte, având ca și criterii de căutare numărul de cerere sau ultimele 9 caractere din CNP și data depunerii cererii. Documentul de călătorie poate fi ridicat în momentul în care, în urma verificării efectuate, acesta va figura în starea „Ghișeu”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Genial jurnalist. Bravo! După ce se anunță zile libere începând de la 1 Iunie , pană după Rusalii el scoate un articol prin care ne anunță brechin nius. Nu lucrează Pașapoartele. Pun pariu că jurnalistul ăsta are un salariu mai mare decât un profesor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.