Atenție U.S.R. și UZPR: Decizie obligatorie a Înaltei Curți 

Un complet al Înaltei Curți de Casație și Justiție a pronunțat Decizia nr.19 pe data de 13 noiembrie 2023 stabilind că dovada calității de membru al asociațiilor și federațiilor se face cu extrasul de registru.

Deși de natura evidenței, pentru a contracara așa-zisa jurisprudență, ICCJ precizează că primirea de membri într-o asociație presupune modificarea actului constitutiv iar dovada calității de membru se face cu registru.

Această decizie pune capăt confuziei din justiție și din administrație, respectiv Guvern, prin care au fost delapidate fonduri publice uriașe.

Cotidianul.ro va reveni asupra consecințelor deciziei obligatorii a ICCJ.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Author

5 Comentarii

  1. corect. asta este legislatia asociatiilor si fundatiilor….este si logic. vis-a-vis de societati, cand se fac modificari asupra membrilor asociati, schimbare administrator, capital social, nu trebuie depuse actele la Registrul Comertului? altfel, unde este opozabilitatea fata de terti?

  2. Partidele politice UDMR (UNIUNEA Democratică Maghiarilor din România) și FDGR (FORUMUL Democratic al Germanilor din România) nu intră la Decizia nr.19 a Înaltei Curți de Casație și Justiție? Prin statutul lor de Uniune sau Forum după care sunt “asociații” activând în același timp și ca partide politice nu au au fost și nu sunt delapidate fonduri publice uriașe???

  3. „pentru a contracara așa-zisa jurisprudență,”
    -pentru a contracara BABILONIA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.