Atitudine incalificabilă a lui Iohannis față de șefa sa de protocol

Vă mai amintiți episodul rușinos de pe aeroportul din Paris, cînd, chiar la prima vizită în străinătate, Klaus Iohannis și-a arătat mentalitatea de stăpîn cu pretenții față de slujbașii săi, aruncînd paltonul „răvășitoarei” pentru că Pahonțu nu a fost suficient de vigilent să-l ia mai repede de pe umerii închipuitei?
Ei, bine, gestul ne-a fost readus în memorie de o altă ispravă a președintelui Iohannis, petrecută – culmea! – la „Conferința internațională pentru egalitatea de șanse a femeilor”, desfășurată la 1 noiembrie 2022 la Senatul României.
Sub ochii Alinei Gorghiu, președinta interimară a Senatului, cunoscută ca fiind, conform spuselor colegilor săi de partid, o femeie dispusă spre orice compromis pentru a parveni, Președintele Klaus Iohannis a făcut un gest public incalificabil, de un misoginism evident, tocmai față de o femeie, chiar la o conferință împotriva discriminării și a egalității de șanse, pe care chiar el o patrona!
Așa cum veți vedea în filmul prezentat de „Cotidianul TV”, după ce Iohannis este invitat la microfon, Delia Dinu șefa de protocol de la Cotroceni, țîșnește de undeva din spate și pune pe pupitru cele 2-3 file ale discursului pe care urma să-l citească Președintele!
La final, Iohannis lasă foile pe pupitru și, în timp ce pleca la locul său, aceeași Delia Dinu se repede și ia foile de pe care citise Președintele!
Era vorba de 2-3 file! Oare nu putea Iohannis să le bage singur în buzunar, de unde să le scoată pentru a citi, după care să și le ia singur de pe pupitru și să le pună iarăși în buzunar, așa cum fac toți vorbitorii din lume la astfel de reuniuni? Ce este această această scenă, dacă nu o modalitate penibilă de a arăta publicului că el se crede stăpîn de sclavi?
Cu atît mai grav ni se pare gestul, cu cît scena se întîmpla chiar la o conferință despre discriminare și despre egalitatea de șanse a femeilor! Tocmai acolo a găsit de cuviință Klaus Iohannis să-și arate adevăratele sale sentimente față de femei, exceptînd-o, desigur, pe „răvășitoare”, față de care este numai miere.
Și iată ce spunea în discursul său:
– „Am acordat cu toată încrederea Înaltul Patronaj acestei Conferințe pentru că sunt un puternic susținător al egalității de gen și cred că avem obligația să accelerăm măsurile pentru o promovare tot mai bună a femeilor în poziții-cheie în toate domeniile, dar mai ales în politică. Încă de la începutul primului mandat de Președinte, am afirmat clar și răspicat, cu fiecare ocazie, că România trebuie să își asume politici publice care să asigure egalitatea între femei și bărbați”.
– „Atunci când la nivelul unei societăți încă persistă atitudini și concepții tributare unor mentalități învechite, comportamentele discriminatorii sunt perpetuate și deseori ignorate”.
– „Totodată, este nevoie și de implicarea fiecăruia dintre noi pentru a combate discriminarea, stereotipurile de gen, comportamentul misogin și prejudecățile”.
Și înainte de discurs, dar și după citirea lui, Iohannis dă de pămînt cu aceste principii, dovedind exact contrariul celor spuse la microfon: adică o atitudine retrogradă, misogină, care trădează nu numai ipocrizia vorbitorului, ci și tratarea angajaților ca și cum aceștia ar fi sclavi pe plantația dumnealui!
Culmea este că aceste gesturi condamnabile n-au fost observate și taxate de nimeni, nici de presă, nici de Alina Gorghiu, amfitrioana acestei conferințe.
Scenele respective le puteți vedea în filmul realizat de noi pe „Cotidianul TV”:

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 42
Ion Spânu 1818 Articole
Author

53 de Comentarii

 1. Se stie ca slugile sunt complexate.Mizeria pe care o suporta de la stapini o impune altora.Mi se pare o comportare de sluga o comportare de sluga abuzata (eram sa zic,sexual)

 2. O explicatie ar fi … eu cred ca-l dureau miinile de la caratul croselor de golf … masinuta electrica defecta, nepalezu’ care de obicei face treaba acum e la Londra … asa ca trebuit omu’ sa se descurce si singur !

 3. Ce text hazliu . Un fel de apa de ploaie scris cu dorinta de a fi pagini aurii .Protocolul spune foarte clar ce trebuie facut in astfel de cazuri ca doar nu o fi mers Presedintele direct la toaleta sa se foloseesca de textul citit in fata auditoriului .

 4. Credeti-ma, daca l-ar scuipa strainezii care il sustin sa dispara din prima linie politica, as iesi sa urlu de bucurie aici in strainezia! Nu e bascalie, am mai exersat pentru petrov turnatorul si mi-a iesit cu brio. Vreau reusita realizata sa urlu de bucurie!

 5. Șefa Protocolului NU trebuia să ia foile de hârtie ! Mai ales că nu erau decât 2-3 !
  E drept că e angajată pentru asta , dar să nu exagerăm !
  Johannis putea să le strecoare în jep, răsucite sau împăturite !
  Sau mototolite…esențial era să se manifeste modest și să stea în banca lui !

 6. Acest personaj este foarte ingimfat,obraznic,inpertinent si prost crescut.Sfideaza tot ce este in jurul lui are impresia ca mai inteligent si despte de cit el nu este nimeni.Daca ii studiati fizionomia si rinjetul lui teatral ,veti opserva foarte bine .

 7. Dar dvs va asteptati la altceva de la Inaltimea Sa KKlaus, Imparat al galaxiei?

 8. Delia de la SIE i-a sucit capul lui Klaus!
  Pahonțule, cine i-a spart casa Deliei de la SIE?
  Gasiti articolele in Presa…Autor…Catalin Tache

 9. Ei, hai! Pai, cine o obliga pe duduia aia sa se manifeste ca o sluga? O durea gura sa-i spuna presedintelui INAINTE de conferinta sa-si ia singur foile? Uneori, slugile sunt cele care favorizeaza comportamentul stapanului.

 10. Trebuia să ia exemplu de la Gigi Becali, care își repară singur Maybach-ul cu ranga,și nu așteaptă să vină mecanicul !
  Sau de la Bănel Nicoliță , care își dă singur autogol, scutindu-i pe adversari de efort !!

 11. Cineva ar fi spus : „Daca lua foile ii cadea blazonu’ !” …. Eu unul cred ca nu le-a luat de teama sa nu-i revina hernia …

 12. Dati urgent telefon la Cotroceni! Eu suspectez ca plavanul asta are pe cineva care-l sterge la cur.

 13. fiind dintr-o familie modesta cum singur a spus, viata i-a fost o ascensiune, de la stadiu de profesor unii zic suplinitor la inspector general???, apoi primar, presedinte, nu intelege ce inseamna sa fii om…daca nu-i cumva o recrudescenta din ideologia cu „nasterea”…atunci e si mai grav.

 14. E evident ca o urăște pe șefa de protocol fiindcă e mai frumoasa decât ea, adică el de ochii lumii.
  PS. Va puteți imagina ce dezastru era dacă puneau rusii mana pe lucrarea de control navetista. România era obligata sa-si vândă resursele geotermale Rusiei și rezervele din lotul echipei Dinamo București, Coreei de Nord.

 15. doamna aceasta,cu grad de colonel secu,pentru umilirea uni roman vechi de 2500 ani,trebuia sa chema
  garzile democrate socialiste comuniste,sa-l de picoarele de scandura iar tot parlamentul si sa-l gone
  asca din romania. pe el l-a votat niste indivizi,nu neamul romanesc.tov invatator de aritmetica,dati cas
  ele inapoi. noi,il popolo,va averizam.AM MAI AVERIZAT PE UNUL.GENIUL CARPATILOR. MATA ES
  TI RATATUL CARPATILOR,MARII NEGRE SI DUNARII. HAI,CU PA,PA..NEA CAISA,CU CAPUL RASUCIT!!!!,SPRE NATO,NATiO TIE,NATiO MIE,DAMI-O MIE,DA-O POPORULUI ROMAN

 16. Care-i problema? Nemernicul de la Cotroceni a fost votat de romani si este suportat de catre romani cu toate ca se stie ce caracter are si cate a furat!

 17. Nu e de vina Iohannis, ci SPP, sefa de protocol care este de un servilism scandalos, nu stie, ca tot SPP, cum sa se faca mai utila boss-ului. Asa l-au invatat SPP pe Iohannis. De altfel aceasta doamna de la protocol este general. Unde mai este protocolul in interiorul serviciului secret? Unde mai au grade inclusiv de colonel si de general cei de la protocol? Ce legatura au cu notiunea si activitatea, pregatirea de militar cei de la SPP, SRI, SIE, STS? Nici una. Doar salariile si pensiile.

 18. Marlan si incapabil sa tina un scurt discurs fara fituica……[Rumburak]

 19. Mai lăsați cuvintele alese precum misoginism, cu iohanniS! Nu este cazul. El nu-i decât un neam prost. Nimic de adăugat.

 20. Boboru’ a ales acest mârlan la Cotroceni – FACĂ-SE VOIA BOBORULUI! În fond, la ce te poţi aştepta de la un samsar de copii? Un individ care nu are copii, casatorit din interes – O FAMILIE STEARPĂ CARE NU VA LĂSA NIMIC ÎN URMA SA!
  În ce priveşte pe madam Dinu, dacă nu-i convine, n-are decât să-şi dea demisia.
  Cineva spune:
  „de la stadiu de profesor unii zic suplinitor la inspector general???”
  Da, şi am mai spus-o p-aci, pe vremea lui Ceauşescu în facultate saşii erau strict supravegheaţi şi de cele mai multe ori cedau presiunilor şi semnau angajamentul. După ce va pleca de la Cotroceni, în mod evident vom afla adevărul şi despre această lichea exact cum l-am aflat şi despre licheaua Băsescu. La Cotroceni nu pot fi puşi indivizi nepătaţi. Cum să pui un nepătat? Cum îl mai ţii cu grumazul plecat dacă nu ai cu ce să-l şantajezi?

 21. Iubirea aproapelui e secretul Patriarhului Kurill, putinistu.
  În timpul perchezițiilor la eparhia Cernăuților și a Bucovinei a Bisericii Ortodoxe Ucrainene- Patriarhia Moscovei, un băiat de 17 ani a fost găsit în lenjerie intimă în camera secretarului eparhiei, arhimandritul Nikita Storojuc, au anunțat surse din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei, potrivit serviciului în limba rusă al BBC.

 22. Românilor, le-a fost impins in fața pentru a fi votat, un „alt nimeni” – pionul altora. Johannes s-a dovedit omul străinilor si al unei clici de afaceriști care și-au bătut joc, au transformat Romania ca pe propria moșie „in stil medieval” iar românii deveniți aceiași categorie ca „țăranii legați de glie” dar intrun alt fel desigur, in orice varianta românii devin „pas cu pas” de domeniul „oameni fără țară”. Atât Johannes cât si restul clicilor politice reprezintă sau subt „pioni intereselor străine”. Ce importanță mai are pentru Johannes că se poartă cu șefa de la protocol cum ar fi o slugă cand, in întreg, toată cohorta politică se poartă cu un popor intreg, cum s-ar purta stăpânii medievali cu țăranii lor vasali.

 23. O „știre” uluitoare!!! Cea mai importantă din ziua asta! Simțeam că ceva nu e în regulă până nu am citit-o. Acum sunt liniștit că dl. președinte lucrează.

 24. Bine ai scris, omule. Prin Sibiu se zvonea ca răvășitoare lui soata ar fi rămas grea( de cap), părinții lui prostovanului nu au vrut-o pe dansa ca era de alta nație…… Atunci , după lungi certuri au făcut repede starea civilă dar din “ pacate” ea a avut un avort spontan și au rămas căsătoriți pt. ca pe vremea Răposatului dascăl fiind era greu sa divorțezi . De ce n-a plecat cu familia după revoluție in germanică ? Nu era recunoscuta facultatea din România și trebuia sa ia totul de la 0000, amândoi.Foarte greu.

 25. Cereți prea multe finețuri de la un om de la țară, din Sibiu. În ciobănie la el nu se cunosc noțiunile de eleganță, galanterie, altruism, atenție la nevoile celuilalt. Ci doar datul cu bâta celuilalt în cap, ca un veritabil baci ungurean.

 26. Prost, țăran , incapabil dovedit, a fost votat că sa nu iasă dancila, încă mai visează la ceva după ce tara scăpa de el

 27. Pe banda rulanta il injura pro-europenii pe Iohannis pe multe site-uri. Nici nu pare a se sinchisi nu pare miscat de nimic si dulap orice i-ar zice al de Tapalaga&comp. De neclintit a fost pana acum dulap va ramane pana la sfarsit de mandat. Sa ramana. Angajatii SPP sau se pe unde or fi sunt platiti de statul roman sa fie argatii lui Iohannis si sa-i suporte toanele. Ale lui si ale Ravasitoarei prezidentiale.

 28. Asa a invatat de la stapanii lui care ii dau porunci si el le executa intocmai. Cum se comporta stapanii de la Bruxelles si Washington cu el asa se poarta si el cu propriile slugi, asta-i gradul de inteligenta.

 29. Hay ,LA GRANDE SYKTYR, IUBITE CODUCATOR! Talentul Tau , in a fi shef de stat!!! Vai Capul tau ,Yoha!. Retrage-te , cat mai ai timp( din motive de dureri la umarul DREPT/ scaderea vederii/imposibilitatea ajungerii la timp ,la Sibiu, etc). Inca ai timp sa o faci ,elegant!. Istoria, itzi va acorda clementze!. Si noooooooooooi! Ai doar aceasta shansa! NU O RATA, IUBITE CONDUCATOR!!!!

 30. Educatia, Romania EDUCATA
  Domnule Spanu, asta a ales poporul, asta aveti, dar Iohannis asa cu defectele lui, nu-l puteti compara cu proasta satului, Viorica din Clejani…

 31. ins care s-a pupat cu ciuma roșie după ce a criticat-o 5 ani, este în stare de orice. Același ins a scuipat pe votul celor sase milioane de alegători, asa ca pierdem timpul.
  Cum era zicala germana, un om, un cuvânt???…

 32. Ma distrez cand vad atata mirare. parca a-ti descoperi roata sau apa calda. asa a fost, este si va fi. toti il ridicau in slavi insa nu trebuia decat sa cititi din presa locala pt a vedea adevaratul caracter.

 33. De ce va mirati de atitudinea individului? Am vazut ca tot timpul procedeaza astfel. Mai mult decat atat, in toate deplasarile pe care le face, fara exceptie, sefa de protocol merge intotdeauna inaitea lui sa-i arate drumul, ca nu cumva sa ajunga la vreun tomberon… al istoriei, desigur!

 34. Ce pretentii sa ai de la o sluga (klaun)? In fond o sluga (delia) a altei slugi.Nu merita efortul unui articol.

 35. Astăzi, bucurie. Spectacol la Chișinau. 2 reprezentații cu “Eu sunt vantul” la minunatul Teatrul Alexei Mateevici. Bucuria reîntâlnirii cu publicul de aici, un public cald și dornic să vadă teatru.

  Bucuria zilei însă a fost și mai mare când, în sala de numai 60 de locuri, a intrat o doamnă și s-a așezat discret undeva în rândul 2. La prima vedere am crezut ca este doamna Președinte Maia Sandu.

  Dar imediat mi-am revenit și mi-am dat seama că nu avea cum. Fără SPP, fără tam tam, fara sa se faca mare eveniment mediatic… nu, n-are cum. Doar că ce sa vezi, doamna discretă din rândul 2 era chiar președinta Maia Sandu care și-a cumparat bilet. Am fost invidios pe colegii mei din Basarabia că au norocul ăsta. Să aibă un asemenea președinte.

  Mâine voi înainta cererea de cetățenie, așa că sunt fericit să vă anunț că eu sunt mandru de președintele meu. Mulțumesc Elena Frunze-Hatman, Anatol Durbală, Sorin Militaru, Valentin Strishkov Vitalie Lascu”, a scris Marius Manole pe Facebook.

 36. Sasul nu este sas adevărat, dacă nu este prost și îngâmfat.

 37. De abia astept ca, peste vreo citiva ani, sa ma intilnesc cu Iohannis pe Valea Oltului … stati asa, nu va speriati, nu cu el privind bovin si plictisit pe geamul Mercedesului din coloana oficiala, ci cu el pe marginea drumului, cu clop pe cap si vinzind brinza la o taraba, purtind discutii „docte”, mai ceva ca la Bruxelles, cu „tiristele” de prin parcari ! …

 38. Bai parvenitule cu apucaturi de vataf,sub ” inaltul tau Patronaj ” pe care se pare ca l-ai adus dela tac-tu de-acasa,Rooooomania stat mafiot,dupa cum ne-a asigurat Basinescu,ca el stie ce spune,Roooomania a devenit dupa cum ne-ai anuntat si tu cu mandrie patriotica,” stat esuat „. Ce avem noi aici,acum ? Un stat mafiot esuat, oficial fara putinta de tagada,care in acelas timp cica ar fi in mod paradoxal,” stat de drept „!!! Dupa cum se vede draaagi rooomani,aveti de unde alege ca la taraba, la piata Obor.

 39. @popa șapca…s a publicat, socrul mare al individului era secu cu grad. In rest , plauzibila povestea cu maritisul.In declaratii/biografii oficiale si romantate respectivul spune ca a fost singura lui iubire din liceu/facultate.

 40. Si daca personajul specializat pe hârtiile discursului era un transvesti, sau un rom, sau o roma, sau altceva, orice altceva, care ar fi fost comentariul lui Spânu?

 41. asta-i presedintele vostru,ales cu 66,6%,dracu’ gol,e dupa chipul si asemanarea voastra,a celor care au pus stampila pe el,prost si badaran!regretele tardive….sunt tardive!ne-ati mancat 20 de ani din viata cu Basescu si Iohannis!

 42. La banii care-i câștigă doamna ofițer D.D. poate duce nu numai niște foi ci și la o adică și țucalul cuplului prezidențial.

 43. E bine ca macar stie sa citeasca, ca de vorbit liber este total pe din-afara acest „invatator”! Iar madam ofiter se stie ca de multi ani este doar o sluga pe bani multi!

 44. Tuasa Delia arata ca e de neimlocuit, iar tuasu Joha arata de ce o plateste. Viitorul este feminin !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.