Au aruncat cu scaune în propriii jucători

 Olympiacos Pireu a scris istorie în fotbalul european reușind să câștige miercuri finala Conference League, scor 1-0, gol El Kaabi în minutul 116.

 

Învinsa echipei pregătite de ibericul Mendilibar a fost Fiorentina, de acum ghinionista de serviciu din a treia competiție, după ce a pierdut și sezonul trecut finala cu West Ham în ultimul minut.

Ca și în ediția precedentă, finala a fost una foarte echilibrată și părea a se îndrepta implacabil spre ghilotina loviturilor de departajare.

A venit însă din senin acea fracțiune de secundă în care eroul echipei din Pireu din această campanie europeană (11 goluri în total), marocanul El Kaabi, absolut fantomatic până atunci, și-a încununat opera cu o execuție neașteptată care l-a surprins și pe portarul Terraciano până atunci foarte bun.

Evident, golul a produs două stări de spirit diferite în tribune: bucuria fanilor lui Oly a fost uriașă, dar la fel și stupoarea și tristețea din tabăra italiană. Nu puțini au fost dintre suporterii toscani care au fost martori oculari la ambele finale pierdute de echipa lor și s-a acumulat o imensă frustrare și supărare, cei considerați vinovați fiind jucătorii lui Vincenzo Italiano.

Urmare a fost faptul că la finalul partidei, cu ochii în lacrimi, jucătorii italieni s-au îndreptat spre tribuna unde erau fanii lor, dar tifosii au reacționat cu multă ostilitate.

Jucătorii au fost huiduiți și înjurați copios și s-a aruncat cu scaune în direcția lor, astfel că majoritatea nu s-a mai apropiat prea mult, acceptând în tăcere dezlănțuirea suporterilor. Apoi, au plecat spre festivitatea de premiere lângă peluza florentină mai rămânând fără a rosti un cuvânt Milenkovic și Birarghi. Imediat, ca la o comandă, deși organizatorii cereau insistent rămânerea fanilor italieni în tribune din motive de securitate, miile de fani ai Fiorentinei au luat-o spre ieșire, la premiere mai asistând doar fericiții din tabăra alb-roșilor de la Olympiacos. Antrenorul Italiano a declarat că va avea la scurt timp după revenirea la Florența o discuție cu patronul Comisso pentru a vedea dacă va mai rămâne sau nu la echipă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.