Au crezut că le merge cu Schengenul

Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Craiova au întrerupt călătoria unui cetățean român minor deoarece însoțitorul nu deținea acordul legalizat al celuilalt părinte.

O echipă comună formată din polițiști de frontieră și polițist al Biroului Transporturi Aeriene a depistat, în urma unei acțiuni punctuale desfășurată în cadrul Aeroportului Craiova, o femeie, cetățean român, care a încercat să iasă din țară cu un minor deșinu deținea documentele necesare.Cei doi intenționau să ajungă în Bruxelles-Belgia.

Echipa de polițiști a verificat biletele de îmbarcare și documentele de călătorie ale persoanelor și a constatat că însoțitoarea, mama copilului, nu deținea documentele necesare pentru a ieși din țară împreună cu minorul. Mai exact nu avea acordul legalizat al celuilalt părinte sau un document de călători care să ateste că se deplasează la domiciliu/reședință. Persoanelor nu li s-a permis ieșirea din țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Ce legatura are Schengen cu legislatia minorilor ? Nu aveati alta stire ?

  2. Se poate considera rapire de minor. Asta este legislatia si in UE.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.