Au început inundațiile. Imagini din Hunedoara!

UPDATE Şapte persoane, între care şi un minor, au fost evacuate marţi din cauza inundaţiilor care se manifestă în zona municipiului Orăştie.

Potrivit ISU Hunedoara, până la ora prânzului, 11 gospodării din Orăştie au fost afectate de inundaţii, în zona gării şi pe strada Plantelor.

„Un număr de 35 de pompieri cu 10 autospeciale din cadrul subunităţilor Orăştie, Deva şi Hunedoara acţionează pentru înlăturarea efectelor negative produse de precipitaţiile abundente din ultimele ore. (…) Pentru 7 persoane, printre care şi un minor, s-a luat hotărârea de evacuare din casele ameninţate de ape”, a precizat sursa citată.

Pompierii militari au evacuat în siguranţă persoanele aflate în pericol, acestea fiind transportate cu un microbuz spre un centru pus la dispoziţie de către Primăria municipiului Orăştie.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, se află, începând cu orele dimineţii de marţi, în zona de est a judeţului Hunedoara, unde s-au produs inundaţii din cauza revărsărilor cursurilor de apă din bazinul râului Orăştie, râul Romos şi pârâul Vaidei.

Traficul pe DN 7, între Orăştie şi Aurel Vlaicu, se desfăşoară cu dificultate din cauza precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele ore.

”La data de 13 februarie 2024, în jurul 08:30, la km 357, intersecţia DN 7 cu breteaua de urcare pe A1, în urma unor ploi  abundente, râul Romos s-a revărsat  pe o porţiune de aproximativ 2 km. La această oră  traficul rutier este restricţionat şi se desfăşoară alternativ pe un singur sens, urmând  a fi reluat în jurul orei 16:00”, a transmis IPJ Hunediara.

”Din cauza precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele ore , traficul pe DN 7, între Orăştie şi Aurel Vlaicu se desfăşoară cu dificultate. În acest sens, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  a dispus închiderea  coborârii de pe autostrada A 1, în zona localităţii Geoagiu, pentru fluidizarea traficului pe DN7”, a transmis și ISU Hunedoara.

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai ISU Hunedoara, ai Sistemului de Gospodărie a Apelor Hunedoara şi ai Secţiei de Drumuri Naţionale.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române estimează reluarea traficului în condiţii normale în jurul orei 16,00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. De ce nu ai lucrări hidrotechnice ca acu 3000 de ani, cînd excesul de apă era reținut și folosit in vreme de secetă ?? Ce puii mei păzesc cei d ela apele romîne ?? Vizibil nici măcar de un sistem de canalizare nu sunt in stare..

  2. @ ursul mocanesc: Drujbare, v-a facut Ceausescu dupa inundatiile din ’70 diguri si regularizari care v-au ferit dupa aia un sfert de secol de inundatii catastrofale. Dar cu ele ati ramas iar ca puturosii nici macar nu le-ati intretinut.

  3. @ Uite cine vorbeste! Se pare că ești mulțumit. Iți place așa ca in foto, sau mai rău.. De ai furat irigațiile de ce să nu furi și canalizările,. \Doar,. oricum intră totul in răuri, in marea neagră și te zbenguiești in ele,.. cu moțu-n cap..

  4. Cu scuzele de rigoare, poate mai curata acea zona care pare că nu a fost curățată și spălată de sute de ani. Despre inundații, nimic nu apare in compensare peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.