Au murit din cauza unor suplimente alimentare

Producătorul japonez de medicamente Kobayashi Pharmaceutical a confirmat vineri un al cincilea deces legat de suplimentele sale alimentare cu drojdie de orez roşu (beni-koji), potrivit Xinhua.

Gigantul farmaceutic a iniţiat retragerea de la comercializare a mai multor produse, inclusiv a suplimentului său „beni-koji choleste help”, promovat ca având efect de reducere a nivelului de colesterol, după ce a primit rapoarte privind cazuri de îmbolnăvire.

„Beni-koji”, asociat cu probleme de sănătate, în special renale, a fost produs la fabrica Kobayashi Pharmaceutical din Osaka.

În timp ce compania a sugerat că anumite ingrediente neprevăzute, derivate din mucegai, ar fi putut cauza problema, nu a fost identificată o cauză specifică.

Compania anunţase joi alte două noi decese, bilantul ridicând astfel la patru numărul deceselor suspectate de a fi fost cauzate de suplimentele sale alimentare cu „beni koji” sau drojdie de orez roşu.

Kobayashi Pharmaceutical şi autorităţile sanitare japoneze investighează, de asemenea, peste o sută de cazuri de spitalizare în Japonia, potenţial legate tot de aceste suplimente alimentare.

Compania primise încă din luna ianuarie primele rapoarte privind anumite probleme renale semnalate în rândul unor consumatori, potenţial legate de suplimentele sale alimentare.

„Este regretabil că Kobayashi Pharmaceutical nu a furnizat informaţii Guvernului în timp ce (compania – n.red.) făcea investigaţii pentru a determina cauza” acestor probleme, a declarat marţi ministrul Sănătăţii din Japonia, Keizo Takemi.

Compania niponă a precizat, de asemenea, că a furnizat drojdie de orez roşu către aproximativ 50 de firme din Japonia, iar multe dintre ele au decis să retragă de pe piaţă diverse produse derivate, cum ar fi sake, sosuri pentru salată şi pastă de soia fermentată („miso”). Kobayashi Pharmaceutical a vândut, de asemenea, drojdia sa către două companii taiwaneze.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Yoshimasa Hayashi, a declarat joi că instituţia pe care o reprezintă a cerut altor producători de suplimente alimentare să îşi verifice produsele şi a informat ţările străine despre această problemă de sănătate.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. planta-i planta, suplimentul pharma este CHIMICALA! aa este si otravit pe drum spre comercializare….gheneon!

  2. scrie drojdie de orez, o fi o ciuperca asemanatoare drojdiei de bere, popular, maia. Numai ca este posibil ca un consum exagerat sau o alta ciuperca periculoasa sa se dezvoltat in timpul ”fermentarii” orezului…Ceea ce este gresit este lipsa de cumpatare a oamenilor care duce la cresterea in greutate si apoi cautarea unor solutii care pot fi dramatice. Nu otrava este periculoasa ci doza…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.