Au oprit Bajram-ul albanez cu Bastoni!

Sâmbătă seară campioana ultimei ediții, Italia, a înfruntat pe stadionul de 80.000 de locuri din Dortmund, reprezentativa Albaniei. Pentru Italia victoria era absolut obligatorie, pentru că următoarele două jocuri, cu Spania și Italia, vor fi infinit mai grele.

Squadra azzurra și-a îndeplinit obiectivul, victorie cu 2-1, dar dacă evoluțiile viitoare vor fi la același nivel sunt șanse reduse pentru păstrarea titlului. Practic istoria partidei s-a scris în numai 16 minute. Partida a oferit un moment istoric, golul cel mai rapid din istoria EURO, autor albanezul Bajrami, care a profitat de o repunere de la margine cadou din partea lui Di Marco. Zecile de mii de albanezi din tribune erau în delir, pentru că trecuseră doar 24 de secunde și naționala lor era în avantaj. Însă Italia s-a scuturat din șocul acestui început șocant și deja în minutul 10 fundașul lui Inter, Bastoni, egalează cu o lovitură de cap la care a fost scăpat din marcaj. Italia a câștigat meciul în minutul 16, când alt jucător al campioanei Inter, mijlocașul Barrella șutează din prima de la marginea careului, făcând din portarul Strakosha un alt spectator din tribune.
Este evident că această națională a Italiei, care apoi a măcinat la trecerea timpului cu pase repetate într-o posesie nefolositoare, nu are acea alură pe care o arată Germania și Spania, ale căror registre tactice sunt mult mai variate și care au jucători onfesivi irezistibili, în frunte cu Musiala la germani și fenomenul de nici 17 ani Lamine Yamal la iberici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. @Mihai, asteptam cu interes cele doua meciuri ale selectionatei Italiei, cel cu selectionata Spaniei si mai ales cel cu Italia! Un pronostic? Mai baieti, atentie si acribie, doua notiuni care le sunt necesare ca aerul unor jurnalisti , dar voua astora mai juni , va lipsesc cu desavarsire ! Telefonul smart si internetul nu pot suplini , nu sunt dovezi de inteligenta.

  2. Eu as fi putut paria ca vom cistiga titlul in Germania … ca cei mai tatuati fotbaliatori ! Vazindu-i pe italieni cit de pictati sint, am ceva dubii … (poate mai putin unul care mie imi place in mod deosebit in evolutiile sale, Chiesa … dar ma rog, cind te cheama „Biserica”, Chiesa in italiana, nu poti sa apari vopsit ca la bilci)

  3. ”Şocul unui ȋnceput şocant”…. zau Mihai,dupa meciul Italia – Italia ne strici toata ziua cu asemenea compuneri scolare de nota 4 ….mai ia niste lectii de la un ziarist batran…

  4. La cit creier au albanezii chiar credeau ca au sanse sa mearga in runda a doua ,Joaca mai bine ca rumunii, mai patrioti si pun mult suflet in fotbal

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.