AUR: „Dezminţim aberaţiile securiştilor ucraineni”

Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs, se arată într-un comunicat AUR transmis de Claudiu Târziu..

„Kievul urmăreşte şi intimidarea românilor din Ucraina, precum şi intimidarea Patriarhiei Române.

Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul de spionaj militar HUR, dezinformează, pretinzând că AUR ar realiza în prezent interviuri cu preoţi din satele locuite de români din regiunile Cernăuţi, Transcarpatia şi Odesa. În plus, „propagandiştii” (AUR n.n.) ar intervieva familiile bărbaţilor (români n.n.) care servesc în prezent în Forţele de Apărare ale Ucrainei.

Chipurile AUR ar pregăti presupuse operaţiuni de propagandă pentru discreditarea Ucrainei, pe motivul opresiunii la care este supusă minoritatea românească. Inevitabil, HUR regurgitează şi minciuna că operaţiunea ar fi coordonată de Rusia.

1. Dezminţim aberaţiile securiştilor ucraineni şi ale presei aservite lor de la Kiev. AUR nu întreprinde nicio acţiune pe teritoriul Ucrainei şi nici nu are oameni acolo. De ce HUR aruncă minciuni „pe surse” şi nu îşi asumă răspunderea unor asemenea afirmaţii oficial, prin purtătorul autorizat de cuvânt ? De ce HUR nu spune cu nume şi prenume, serie şi număr de paşaport, care ar fi acei cetăţeni români, presupuşi membri AUR, care ar activa în Ucraina ? Amintim şi că publicaţia Kyiv Post, specializată în defăimarea AUR, nu ne-a cerut niciodată vreun punct de vedere. Kyiv Post este o publicaţie de limbă engleză, deci publicul ţintă ales de HUR pentru defăimarea AUR este comunitatea internaţională.

2. HUR este continuatorul direct şi de drept al criminalului GRU, serviciul sovietic de spionaj militar, de la care a preluat cadrele şi metodele, după dezmembrarea URSS. Din 1991 şi până în prezent HUR a întreprins acţiuni ostile şi provocări împotriva României, a cetăţenilor români şi a românilor care trăiesc pe teritoriile anexate la Ucraina, ca urmare a Pactului Ribbentrop – Molotov. Amintim cazul trădătorului Floricel Achim, recrutat de HUR pentru a divulga secrete militare româneşti şi ale NATO, interdicţia abuzivă de intrare în Ucraina a numeroşi cetăţeni români, ziarişti, activişti civici şi politicieni sau acţiunile de intimidare la adresa românilor din Sudul Basarabiei pentru a se declara „moldoveni” sau împotriva construirii de biserici româneşti.

3. Atacul mârşav al HUR asupra preoţilor ortodocşi din satele româneşti de peste graniţă se adaugă atacurilor autorităţilor locale ucrainene şi ale bisericii necanonice ucrainene la adresa Patriarhiei Române şi a preoţilor şi credincioşilor români ortodocşi de peste graniţă. Substratul este acela că, pe 29 Februarie, Sfântul Sinod al Patriarhiei Române a decis „binecuvântarea, încurajarea şi susţinerea iniţiativelor comunităţilor ortodoxe româneşti din Ucraina de a reface comuniunea cu Biserica Mamă, Patriarhia Română, prin organizarea lor juridică în structura religioasă numită Biserica Ortodoxă Română din Ucraina”. Decizia se referă la trecerea parohiilor, credincioşilor şi preoţilor români din subordinea Patriarhiei subordonate Moscovei la Biserica Ortodoxă Română. Această hotărâre a Sfântului Sinod a stârnit furia naţionaliştilor ucraineni, a autorităţilor de la Kiev şi a bisericii ucrainene necanonice, care nu se află în comuniune frăţească cu Patriarhia Română. Aceştia ar fi vrut ca parohiile din cele 150 sate româneşti să treacă la structura necanonică. Presiunile autorităţilor asupra preoţilor şi credincioşilor români încalcă dreptul la libertate religioasă şi dreptul la liberă asociere.

4. Dezinformarea HUR privind închipuitele activităţi ale AUR din Ucraina are ca scop intimidarea minorităţii române, pentru a discredita orice revendicare privind respectarea drepturilor sale ca fiind „extremistă” şi „pro-rusă”.

AUR respinge dezinformările lansate de serviciul de spionaj ucrainean. De asemenea, facem apel la reprezentanţii presei din România şi din străinătate să respecte regulile minime ale profesiei de jurnalist şi să ne ceară punctul de vedere atunci când preiau acuzaţii la adresa noastră.

AUR susţine pe deplin respectarea drepturilor românilor din Ucraina şi îşi afirmă deplina solidaritate cu fraţii de peste graniţă.

AUR susţine pe deplin hotărârea Sfântului Sinod din 29 Februarie 2024 de înfiinţare a Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina şi de binecuvântare şi încurajare a preoţilor şi credincioşilor români de peste graniţă la această structură religioasă.

AUR cere Guvernului României, tuturor autorităţilor competente să monitorizeze strict obligaţiile asumate de Ucraina privind respectarea drepturilor minorităţilor, aşa cum acest stat s-a angajat prin tratate şi acorduri bilaterale şi internaţionale şi să intervină cu fermitate în cazul încălcării acestora”, se arată în comunicatul AUR.

Acuzații la adresa AUR din partea serviciilor secrete ucrainene

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14

31 de Comentarii

 1. Minciuni putiniste, stim ca romanii o duc bine in Ucraina si abia asteapta sa mearga pe front. Doar ucranii (fie ei si romani) lasi si tradatori de interese americane fug de moartea din transee!

 2. Cand esti partid paravan la legionarism, trebuie sa te scuzi tot timpul. Crimele impotriva umanitatii de pana in 1944 nu pot fi scuzabile, doar evitate.

 3. BUNĂ!
  România la presiunea Occidentului apropiat si a celui îndepărtat ajută cu …cu de toate si donează cantități imense de combustibili, îndeosebi motorina către UCRAINA dusmanul dintotdeauna al românilor și al ROMÂNIEI .
  TUPEUL dictaturii lui Zele -distrugatorul de propria-i țară nu are margini!

 4. CARE AMESTEC ÎN TREBURILE INTERNE:?CARE ROMÂNIE? PROTECTORATUL DEVESELU-UCRANIAN? VOI AUR -AR TREBUI SĂ VĂ CĂUTAȚI UN LUMINIȘ PRIN JUNGLA CONGO-ULI CĂ DUPĂ ACUZAȚIILE SCRISE VOR URMA DISCUȚII CU PUȘTI,PISTOALE,OTRĂVURI,BAIONETE BINENȚELES DIN BALOTURILE(BALOATELE)CE ÎNCEP SĂ SOSEASCĂ DIN MAREA DEMOCRAȚIE ! VAE VOS AUREMI!

 5. Cu alte cuvinte, „Fereste-ma Doamne de „prieteni”, ca de dusmani am eu singur grija !” .. Mai bine mai Târziu, decit niciodata.

 6. Haur vede securitate si pe luna si pe Jupiter.Ei sunt adevarul din prostie. Dar sunt placuti prostovanilor si putinistilor. Hai haur la wc-ernie.

 7. andrei ionescu Daca ar durea prostia si impostura ai suferi enorm. Daca ar durea si ignoranta,ati muri din senin voi astia, aiuriti.

 8. Orice lider AUR e un mincinos de prima clasa;Simion,Shoshoaka care s-a dat in stamba la Ambasada Rusiei, dusmanului Romaniei si al rep Moldova,inclusiv Lulea,Tarziu si alti descreierati …
  Ce sa zica si acesti escroci,in Romania toata lumea rase,nta si danseaza si legionarii pro rusi zburda ca meiei

 9. Orice lider AUR e un mincinos de prima clasa;Simion,Shoshoaka care s-a dat in stamba la Ambasada Rusiei, dusmanului Romaniei si al rep Moldova,inclusiv Lulea,Tarziu si alti descreierati …
  Ce sa zica si acesti escroci,in Romania toata lumea rase,nta si danseaza si legionarii pro rusi zburda ca mieii
  Sarcina AUR e sa scoata nationalismul romanesc la suprafata in rep Moldova sa poate FSB identifica mai usor romanii adevarati

 10. Am înțeles. Scandalul a pornit de la cine ia banii pe lumânări , pască și sfințirea pomenilor. Și voi v-ați dus pe acolo să intermediați tranzacția.
  Atunci ho boală, că Biserica Română se poate apăra și singură . Ce vă repeziți voi să vorbiți înaintea Sfântului Sinod?

 11. Un lucru e sigur, cei de la conducerea țării se comportă ca niște slugi ale ucrainenilor, pt ei românii nu contează, un motiv în plus ca să VOTEZ AUR

 12. Orice lider AUR e un mincinos de prima clasa;Simion,Shoshoaka care s-a dat in stamba la Ambasada Rusiei, dusmanului Romaniei si al rep Moldova,inclusiv Lulea,Tarziu si alti descreierati …
  Ce sa zica si acesti escroci,in Romania toata lumea rade,canta si danseaza ,iar legionarii pro -rusi zburda ca mieii
  Sarcina AUR e sa scoata nationalismul romanesc la suprafata in rep Moldova sa poate FSB identifica mai usor romanii adevarat
  Serviciile noastre secrete sunt depasite de legionari,daca nu au ajuns la aceiasi concluzie cu ucrainienii

 13. Maimutoiul tragator de palme peste ceafa, nu poate nega ca le-au curs mwcii pe la ambasada rusa.
  Nu poate nega nici ca preotii aceia romani din Ucraina, il recunosteau ca sef doar pe tov Kiril, patriarhul muscalesc si ca faceau din altar propaganda putinoasa. Cum fac aici trollii putinofili.
  Escrocul se da patriot pana se va vedea ales. Dupa asta, sa vezi ce palme peste ceafa o sa le traga prostlor care l-au votat.
  Votati-l pe marlan ma, daca vreti palme peste ceafa!……[Rumburak]

 14. …pt functionalii mancatori de nick-uri-de fapt, nu mai mult de doi cu imaginatie redusa, precum mintea:totusi, niste amanunte, adica nume, prenume, ceva? Vedeti, eu am venit cu argumente, sunteti atat de functionali incat subconstientul va tradeaza, sunteti precum nick-urile alese!…copii ai durerii, mai este putin…va vor iesi pe nas argintii luati acum pt vomitaturile de-aici si de pe alta site-uri!…

 15. Ciobanu, piticul, omul simplu, prostia, caca, voi ce garantii puteti oferi ca nu mancati delicii turcesti?

 16. Credeam ca numai la Simona posteaza cu KKs, CaCaMACII.
  NU intamplatoror urasc pe Simona HALEP: ESTE Romana SI a adus CINSTE R O M A N I E I.
  ASTA ii face Pe CaCaMACII sa faca Spume …;):):)

 17. HUR…AUR
  Simbolul Honda, H, seamnînă simbolul Acura, A, un H adunat sus. (Acura e marca de sport/lux de la Honda

 18. Să zicem că lumea-i împărțită în țări suverane, nu condusă, toată, de cîțiva niciodată aleși. Cu ce ne este mai bun/rău omul rușilor decît omul americanilor, decît omul UE, decît omul UK s.a.?
  Nu mai fiți familie, în înțelesul latin! Fiți oameni, fiți români!
  fămĭlĭa,7 æ, (famulus), f., ¶ 1 ensemble des esclaves de la maison, le personnel des esclaves : unus homo familia non est CIC. Cæc. 55, un seul homme ne constitue pas tout le domestique ; familia societatis CIC. Br. 85, le personnel des esclaves attachés à la compagnie fermière, cf. Verr. 2, 5, 11 ; Q. 2, 6, 5 ; CÆS. C. 1, 75, 2 ; familia publica CIL 6, 479, les esclaves attachés au service public ║ maison, personnes attachées à un grand personnage : CÆS. G. 1, 4, 2

 19. Ce degringolada cu atatea declaratii pe razboaie.
  Am o intrebare – tampita criminala de dana ultra HD pe sticla si in realitate cu tesuturi de mumie imbacsita VANATA LA CULOARE budeanu, mai are camarila de la Armata Romana pe banii CETATENILOR DE PRETUTINDENI INCLUSIV PATISERI, COFETARI, BRUTARI, ZUGRAVI CU SALARII MIZERABILE DE 3000 – 4000 de lei? CA DACA DA, INSEAMNA CA O SA FACA FATZA LA 100 DE SOLDATI UCRAINIENI SA II CONVINGA CU BRIO SA FIE PRIETENOSI, CA SA JUSTIFICE CONSUMUL PE DOUA – TREI LUNI DE STAFF DIN ARMATA !

 20. Daca s-a scandalizat sekuritatea hukraineana, inseamna ca AUR are dreptate. Intrebarea e: ce zice sekuritatea din colonie ?

 21. Carpacilor, ce e aia ‘securisti’ in contextul Ucrainei? Ati baut pana nu mai stiti de voi.
  Pai ei au avut pe Ceausescu sa le vorbiti asa?

 22. Ukrania nu se dezminte, este continuatoarea in toate relele a URSS. Serviciile ukrane dezinformeaza opinia publica internationala despre ce ar face AUR in Ukrania. Cum sa faca ba, ca daca ar prinde vreun roman din Romania ca face ceva in comunitatile romanesti din Ukrania, ar fi arestat pe loc si ar infunda puscaria. Niste nemernici, hoholii astia..

 23. Rro’ SĂ RUPĂ RELAȚIILE DIPLOMATICE cu Ukraina nazistă! ACUM!
  Cîte le mai permiteți la mizerabilii ăia de la Kiev, voi, slugile $$oroșizde dă la Bukale?

 24. domnu tirziu …stai linistit ca realitatea musca ucraina …jidanii au tupeu …aia-i face diferiti de noi…adevarul e ca e bun tupeul da nu tine de foame si nici nu cistiga razboaie…ucraina au belit-o jidanii…

 25. Votez cu orice partid care pune interesele romanilor inaintea intereselor ucraineano-bruxellezo-americane! Singurele ar fi AUR si SOS, dar pe SOS au reusit sa-l discrediteze. Ramane AUR, care chiar daca-i SIEist, macar sa fie sprijinit de aripa patrioata a SIE in caz ca a mai ramas ceva patriotism prin serviciile romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.