Aurescu vânează alt post bun

Bogdan Aurescu vânează alt post bun. Fostul ministru de Externe candidează pentru funcția de judecător la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga, au declarat pentru Digi24.ro surse politice.

Curtea Internaţională de Justiţie este principalul organ judiciar al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Ea şi-a început activitatea în anul 1946 şi funcţionează în clădirea Palatului Păcii din Haga. Curtea are o dublă competenţă: contencioasă (care priveşte soluţionarea disputelor de ordin juridic dintre state) şi consultativă (care priveşte emiterea unui aviz consultativ asupra unor chestiuni juridice supuse atenţiei sale de organele ONU sau de alte agenţii şi organisme internaţionale autorizate în acest sens).

Curtea este formată din 15 judecători, aleşi pentru un mandat de 9 ani de Adunarea Generală şi de Consiliul de Securitate ONU şi este asistată de Grefă, organul administrativ al Curţii. Statele care sunt părţi într-o cauză aflată pe rolul CIJ, au posibilitatea să desemneze un judecător ad-hoc în cauză, în situaţia în care printre membrii Curţii nu se numără un judecător având naţionalitatea statului respectiv.

Cel mai important moment în relaţia României cu CIJ a fost reprezentant de procedurile în cazul privind Delimitarea maritimă la Marea Neagră (România împotriva Ucrainei), soluţionat la 3 februarie 2009 printr-o hotărâre ce a recunoscut jurisdicţia şi drepturile suverane ale României pe mai mult de 79% din suprafaţa de 12.200 km2 de platou continental şi zonă economică exclusivă aflaţi în dispută între România şi Ucraina.

Articolul 2 din statut prevede că toți judecătorii ar trebui să fie aleși, indiferent de naționalitatea acestora din rândul „persoanelor de o înaltă considerație morală”, care sunt fie calificate pentru cele mai înalte funcții jurisdicționale în statele lor de origine sau sunt cunoscute ca avocați cu suficientă competență în dreptul internațional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

23 de Comentarii

 1. Judecatorii trebuie sa fie alesi din randul persoanelor cu inalta consideratie b’nai b’rith. Aiureanu se potriveste.

 2. Vrabia malai viseaza! Ramâi în cloaca ta infecta a regimului dâmbovitean. De parca nu asi fi scris si de acest gunoi cum asi fi scris de Gioana M. si de altii. Nu ai nici o autoritate morala si intelectuala ca sa ajungi acolo. Du-te la Curtea constitutionala a României între oameni asemeni tie, clanuri infecte de banditi si criminali tradatori.
  Cea mai decenta pozitie, postura, respect si sinceritate fata de mine au avut-o acei oameni de la Haga si tu sti prea bine cine, ai dat confirmari de primire. Din 2006 scriu acolo, la cei doi judecatori rusi de acolo, la altii si nu mi-au fost sterse mesajele, iar tu sti de ce. Nu sunt gunoaie ca la CEDO din Strasbourg, sau cei din România de la ICCJ. Ramâi în blestemata ta tara cu oameni ca si tine si fa cariera la nevolnici de români ca si tine chiar daca esti jidan si te asemeni prin structura, mentalitate si actiunii cu jidanii fratii Moraru.

 3. E potrivit pentru acest post. Mai este şi Kovesi pe postul de Mare Inchizitor European, aşa că pentru cine nu ştia cum se înfăptuieşte justiția şi se împarte dreptatea în „lumea liberă”, acum poate să vadă.

 4. Post perfect pentru el. Obedient americanilor e, carierist fara mari calități e.

 5. Auzi se desfiinteaza Las Fierbinti ! Pai bine ! Pai cum sa mai recruteze in Armata Americana ? pe Dorel ! Si pe Branzoi !

 6. Haga,orașul câinilor cu colaci in coadă..
  Ce precaută judecătoria de-acolo? Dosare la care multa chibzuință nu trebuie…fa c îți spune hegemonul și vei avea stimă și respect..nemaicatand leafa buna,apoi pensie bună și specială…

 7. Fugi banditule,fugi!…criminalilor fugiti de frică să nu vă aresteze!…să vedem unde fuge Mutul!…
  Încep șobolanii să părăsească corabia!…

 8. Candideaza prin numire si sustinere politica pe model kurvesi. Am mai spus, nu exista tribunal international civil sau militar care sa fie pentru drepturile cetateanului, toate sunt politic, au numiri si hotarari bazate pe influiente, ordin si dictari, sau, pe interese. A castigat Trabucel macar odata un tur de alegeri pe bune, fara recomandare secu si numire politic? Nu!

 9. Normal. Toti POLITRUCII trag spre institutiile specializate in POLITRUCISME.

 10. Da, „românul” asta se vrea doar acolo sus, unde crede că i se și cuvine, în mintea lui! Dar ce te recomandă, mein Bruder, ca și pe alde Johannis, Kovessy si cine o mai fi ? Nimic, doar tupeul evreiesc si nesimtirea românească. Apăi du-te ca poate ăia te acceptă, noi NU. PS: Drum bun, cale bătută……

 11. Sigur este rasplatit pt. tot ce a facut domnul Goldman Aurescu de jupanii care conduc lumea ,asa ca nu este nimic de mirare sa ajunga si acolo .A stiut sa cinte si sa topaie dupa cum i sa dictat de Bruxelles si americani ,acum isi primeste rasplata.

 12. din categoria rebuturilor profesionale reciclate ca plata pentru tradarea nationala, a la Geoana si comisarii europeni care nu stiu decat sa zica YES

 13. Si cand se umfla mamaliga…si bubuie…crede ca pe el nu il ajunge? Vine ea si vremea aia! Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane!

 14. Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga n-are nicio legitimitate. Asa ca nu conteaza cine e acolo. un jewish mai mult la Haga, un jidan mai putin la Bucuresti.

 15. Aurescu daca va fi admis va demonstra ca asa zisa Curte Internațională de Justiție a ONU de la Haga aduna pe criteriu etnic toti imbecilii analfabeti pe care in conditii normale nu i-ar angaja nimeni, de rai si imbecili ce sunt. Vedeti doar ce a facut dobitocul Aurescu cu Justitia din Romania, a fost un tradator al intereselor nationale pe care le-a dat pe nimic ucrainei sioniste. De astfel de oameni periculosi omenirea ar trebui sa se fereasca si sa nu le mai dea sansa de a face rau in permanenta.

 16. Cei de mai sus comenteaza în lipsa de respect si decenta. Curtea internationala de justie de la Haga nu este supusa americanilor sau Israelului. Sunt oameni de înalta tinuta justitiara si intelectuala cafe au condamnat Israelul, U.S.A., sau abtinut a condamna Serbia si se pronunta la dictatele judiciare de crime de razboi si genocid asupra vreunei etnii din ex-Yugoslavia. Grefierul de acolo Curvasier, un umanist cu repere valorice deosebite, om de litere, Dama Higgns (UK) care a condamnat statul evreu în privinta zidului separarii desi este evreica la origine si violentele împotriva palestinienilor si spolierea teritorilor din Cisiordania, Un profesor emerit de la Harvard, japonezul care în anii 60 era deja secretar de stat în Japonia, rusii de înalta tinuta academica, Skotnikov, guvernatorul Antarticii si autorul juridic principalelor tratate de dezarmare si neproliferare nucleara, fost ministru la externe ultimul de pe vremea URSS, Chinezul fost ministru de externe al RPC. Ce cauta Aurescu acolo? Du-te Domnule la Curtea penala internationala de la Haga alaturi de Motoaca si Paivi Hirvela, ca tot esti specialist ca si cei de la latrina 3 în disciplina PUTINOLOGIE. Du-te Goldstein alaturi de prietenul, alt agent provocator J.-L. LAURENS si alti sionisti reactionari sectanti promovati de ticalosi la CEDO în cloaca cu dejectii umane de acolo. Pentru ca acolo ai vocatie internationalista.

 17. sunteti atat de p000litik curectzi ca ma cenzurati…unde este libertatea cuvantului? unde este dreptul la opinie? imde este ION RATIU?
  asta cicase era nenea ala de etnie j i do v e as ca care a refuzat sa-i dea apa lui Isus pe muntele gologota, parca…? vreo asemanare cu nenea in articol?
  ESTE VORBA DESPRE TRADATORI, LASI SI ORDINARI! DESPRE OAMENII SISTEMULUI IN SISTEM! DESPRE CUM SUNT UNII DINTRE EI – ZIONISTII. NU IUDEII!
  https://www.delicateseliterare.ro/jidovul-ratacitor-volumul-i-de-eugene-sue-editura-orizonturi-recenzie/
  nu ai putea sa fii corct politic daca nu ai fi slug-oi !

 18. @Saia Aronovici Franklin
  Disonanta cognitiva tipica. Deci CIJ nu are legitimitate? Cred ca ucrainienii s-ar bucura tare mult sa fie asa, de vreme ce asa cum rezulta si din articol, noi am obtinut peste 79% din suprafata revendicata. Incercati sa consultati un specialist (prin asta nu se intelege psiholog, ci unul cu diploma emisa de o universitate de medicina)

 19. Tracii/dacii ar zice … cam ase : // Iarta-l, Doamne … ca nu stie ce vede printre sticlarii ! //

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.