Australian Open. Se știu toate semifinalistele

Qinwen Zheng, Daiana Iastremska, Aryna Sabalenka și Coco Gauff vor juca semifinalele Australian Open 2024!

Jucătoarea chineză de tenis Qinwen Zheng s-a calificat miercuri în semifinalele Australian Open după ce a învins-o în trei seturi pe rusoaica Anna Kalinskaia, 6-7 (4/7), 6-3, 6-1.

Qinwen Zheng, locul 15 WTA, s-a impus după două ore şi 18 minute de joc în duelul cu Anna Kalinskaia (75 WTA). Qinwen Zheng, în vârstă de 21 de ani, avea până acum cel mai bun rezultat într-un turneu de Mare Şlem un sfert de finală, anul trecut la US Open.

Chinezoaica o va întâlni în semifinale pe ucraineanca Daiana Iastremska, locul 93 mondial, care s-a calificat miercuri în prima sa semifinală într-un turneu de Mare Şlem, dominând-o pe cehoaica Linda Noskova (50 WTA) în două seturi, 6-3, 6-4.

La 23 de ani, Iastremska este doar a doua jucătoare venită din calificări care ajunge în semifinale la acest turneu în era Open (începând din 1968), după Christine Dorey, din Australia, în 1978.

Afişul celei de-a doua semifinale este cunoscut de marţi: o reeditare a finalei US Open 2023, între Aryna Sabalenka (Belarus), numărul 2 mondial şi deţinătoare a trofeului, şi americana Coco Gauff, numărul 4 mondial şi învingătoare la New York.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.