Austria i-a indignat pe italieni. Concurență neloială! Nu are legătură cu mediul

Vicepremierul Matteo Salvini a anunțat că Guvernul italian va da Austria în judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru blocarea punctului de frontieră Brenner, care i-a afectat pe transportatorii italieni.

Salvini a acuzat Austria de „concurență neloială” și că a comis un „act de violență și aroganță politică”.

Și premierul Marcel Ciolacu a declarat că România va ataca Austria la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Motivul este legat de respingerea vehementă a intrarii României în Schengen.

Recent, Austria a anunțat controale la frontiera cu Italia, în contextul în care numărul migranților a crescut dramatic în Lampedusa. Peste 11.000 de persoane au ajuns în insulă în ultima săptămână.

Punctul de frontieră Brenner, una dintre principalele noduri de legătură între sudul și nordul Europei

„După 4 ani de inactivitate din partea Comisiei Europene, am decis să activăm procedura art. 259 din Tratatul privind Funcționarea UE, care dă dreptul unui stat membru UE să introducă o acțiune la CJUE împotriva unui alt stat membru pentru încălcarea legislației europene”, a declarat Matteo Salvini, potrivit Euractiv.

Acesta a mai susținut că restricțiile nu au legătură cu mediul, așa cum e poziția oficială, ci „e vorba „de o concurență neloială a Austriei împotriva antreprenorilor și transportatorilor italieni și germani și a întregului continent”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

11 Comentarii

 1. Hai sa ne intelegem: denumirea oficiala e Pasul Brennero (Passo del Brennero) pentru ca se afla pe teritoriul Italiei si nu al Austriei, in provincia Bolzano (si nu Tirolul de Sud cum scriu anumiti ziaristi ignoranti).

  Nu doar Austria face pe proasta, mai grav e ca si Germania le cam da cu flit italienilor. La fel Franta, inchizand emigrantii in capcana sub forma de cizma. Are dreptate Meloni cand spune ca la Lampedusa a murit UE.

 2. Si italia e shengen, oameni buni! De peste 10-12 ani spun ca se reointroduce control la frontiere cu pasaportul si nimeni nu credea! Deja se forteaza implementarea la orice granite shengen tot din cauza migrantilor care se folosesc de orice metode sa ajunga in europa, plus incapatanarea multor capi pe buna dreptate care isi protejeaza cetatenii si tara. Sa nu va mai aud ca soferii stau in vama zile si nopti pentru ca nu e in shengen Romania. Nu rste o regula ca shengenul aduce libertate clara la circulatii, din contra, e mai riguros controlul.

 3. Se cam clatină șandramaua UE. Cu conducători aleși de iluminați, da ignoranți de bubue. O, Ursula

 4. UE se autodistruge pentru ca una spune si alta face. Daca e vorba de apararea granitelor Schengen impotriva migratiei ilegale, ce vedem? Ca Schengen sprijina migratia ilegala primind toti nordafricanii mangaindu-i pe cap in loc sa ii trimita inapoi in nordul Africii. Meloni a castigat alegerile pacalindu-i pe italieni cu un animit discurs, dupa care a intors foaia si s-a dat de partea dictatorilor de la Bruxelles. Daca facea ceea ce trebuia sa faca pentru a apara granitele Schengen nu se ajungea in aceasta situatie. Si exista solutii, dar cei care imping Europa spre dezastru refuza aplicarea lor.

 5. Cel mai parsiv e pulifriciul francez : zice (ca sa cada tot fraieru’ francez pe spate de admiratie !) ca „nu va primi in Franta nici un migrant din Lampedusa” ! Doar ca, un amanunt nesemnificativ, in Lampedusa nu se mai gasesc la ora actuala decit citiva africani care s-au trezit mai tirziu din somn, foarte multi fiind deja transferati deja in Sicilia sau Italia continentala ! Asadar … bienvenue, messieurs les migrants !

 6. @Alex: se zice:Écrasez l’infame Autriche! Furculision n’est jamais fourchet.

 7. 11000 de africani sunt la granita cu Austria ,gata sa ia cu asalt landurile austriece,sa improspateze natalitatea din austria cu rasa sanatoasa bio,sa inlocuiasca embrionul austriac invechit si bolnav.Nea Hammer n-are nicio sansa sa-i opreasca.Germania e ca si rezolvata,cu sprijinul nemijlocit al babetei senile.Urmeaza Ungaria.

 8. @Lică Sămădăul:Ungaria este în curs de rezolvare pe alte căi:”uj magyar”-ii care au dublă cetățenie cumpără pe rupte case pe acolo(cum se aude pe la Crăciunești),mai ales că li s-a spus că sunt”comunitate resursă”;nu e respinsă cealaltă cale-citeam zilele trecute despre o sportivă f.talentată(voleibalistă cred),cu tată nigerian și mama budapestană(mă rog,un răuvoitor comenta pe acolo cum că nu ar fi unguroaică,cu tatăl african și mama „româncă”-fiind născută la Oradea,dar cu dublă cetățenie);așa că Ungaria „tace și face”,nu stă după Austria…

 9. EXACT!
  PUMN IN BOT MAFIEI , FELICITARI AUSTRIA!
  ACUM SA INTREBATI PE AIA CARE AJUNG DIN LAMPEDUSA PRIN UNGARIA SPRE AUSTRIA SI GERMANIA DACA AU FOST
  INVATATI SA SPUNA CA VIN DIN TURCIA,BULGARIA,ROMANIA! (PTR A OBTINE RASPUNSUL CORECT RECOMPENSATII $ PTR DOVEZI,CHIAR SI VERBALE).
  FIECARE BLOCAJ AL MISCARILOR MAFIEI O FLAMANZESC SI FLAGELUL RASPANDIRII DROGURILOR (DIN TRANSPORTURI CARE REUSESC SA TREACA) ESTE INCETINIT VIZIBIL.
  UREZ MAFIEI: SA FLAMANZESTI PANA CRAPI DRACU`
  😀

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.