Austria și politica ei imperială

Astăzi, la Bruxelles, se votează acceptarea Croației, Bulgariei și României în spațiul Schengen. Încă se așteaptă rezultatul. Din fericire, Olanda și Suedia și-au schimbat poziția și au declarat că vor vota în favoarea țării noastre. A rămas numai Austria pe poziție, acuzând România ca împăratul pe vremuri, de vinovății aiuritoare, cum ar fi acceptarea valurilor de sute de mii de migranți îndreptându-se spre Germania, deși toată lumea știe că puhoaiele de sirieni, afgani, irakieni, kurzi, palestinieni și yemeniți nu au trecut prin România, ci prin Serbia, Croația și Ungaria. Ministrul de interne, Karner, și primul ministru sunt supărați politic pe noi; ei acuză și pedepsesc țara noastră prin care, potrivit organizațiilor europene, au trecut numai 2% din migranții ultimilor trei-patru ani. S-a văzut astfel că primele două membre ale UE, mai reținute și cu o inteligență politică remarcabilă, nu au fost mari imperii, cum a fost Austria. Iar, dacă Imperiul Habsburgic (Austriac) a stăpânit Transilvania și Bucovina, îmbogățindu-se cu aurul și argintul de la Cavnic și de la Roșia Montană, atunci când a făcut un compromis politic cu Budapesta, în 1867, i-a trădat pe românii din Ardeal și i-a lăsat pe mâna dușmanilor lor de veacuri, ungurii.

În istorie, au mai fost și alte cazuri de trădare sau abandonare austriacă: în 1683, în războiul numit Asediul Vienei, domnitorul român Șerban Cantacuzino, obligat, ca vasal al Imperiului Otoman, să lupte de partea turcilor, a tras asupra zidurilor vieneze cu obuze de paie. Generalii austrieci l-au lăudat pe Cantacuzino „pentru acele frumoase fapte”. Mai târziu, în 1914, Franz Josef I i-a promis lui Iuliu Maniu verzi și uscate, numai să-l apere, cu trupele sale staționate în Viena, de detașamentele revoluționare austriece. Maniu a refuzat, știa prea bine obiceiurile Casei Imperiale de la Viena. Astăzi știm că Austria e împotriva României.

Clasa politică din Viena este conservatoare și, pentru a rămâne la putere, ignoră faptul că oamenii de afaceri austrieci sunt pe locul al doilea la capitolul investiții străine în țara noastră. Iată cum vorbește Gerhard Karner, la ordin politic: „Noi credem că are sens să includem Croația și să nu includem Bulgaria și România acum”. Vorbind pe limba „logică” a domnului ministru, România nu ar face corect protecția frontierelor externe (CE, la un control recent, a felicitat autoritățile române pentru protecția frontierelor), nu ar opri imigranții (buletinele de știri spun pe dos) și nu i-ar fi distribuit pe azilanți (puținii azilanți sosiți în România au fost primiți și distribuiți corect, după regulile UE). Având mari probleme politice, partidul domnului ministru, OVP, exploatează acum problema azilului.

Ca răspuns, europarlamentarul Eugen Tomac a declarat fără rezerve: Dacă Austria se opune aderării României la Schengen, se întrunesc condițiile pentru a o trimite în fața Curții de Justiție a UE”. O dată mai mult, politica actuală a Austriei în UE amintește de politica sa imperială de altădată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Ion Longin Popescu 69 Articole
Author

20 de Comentarii

 1. Daca dupa cate au furat din Romania, tocmai ei se opun, atunci raspunsul Romaniei nu poate fi decat jihadul pentru firmele si bancile cu capital austriac din tara, orice altceva este o slugarnicie ordinara dusa pana dincolo de ridicol. Controale si amenzi pana se cara din tara. Poate ar fi si cazul retragerii ambasadorului roman din Austria.

 2. THE PARLIAMENT (EU) HAS BECOME A POLITICAL VEHICLE OF THE LETF – UITATI-VA LA SHOBOLANII DISTRUGERII LIBERTATII SI A SPIRITULUI UMAN CU RANJESC CA NISTE PARAZITI NEALESI DE NIMENI SI PLATITI REGESTE! SATANA ISI DEVOREAZA IN PRIMUL RAND SLUGILE…veti vedea.

 3. Cele doua foste imperii , habsburgic si tarist – foste inchisori ale popoarelor – se uita in oglinda retrovizoare si se plac reciproc ! O paranoia politica extrem de periculoasa ! Si sa nu uitam ; austriecii l-au dat omenirii pe Hitler , imperiul sovietic pe Stalin , iar imperiul taristo – sovieto – tarist pe Putin ! Politrucii austrieci , gelosi , vor sa recupereze handicapul !

 4. Hartuitorilor si habsburgilor astora , care l-au omorit pe Mihai Eminescu cu complicii lor din Romania,faradelegile si si imbogatirea de secole prin exploatare ,nu le-a ajuns,azi suntem sclavagizati de „conducatorii moderni”.
  cersetori de „investitori strategici”, tradatori infami .
  „Imperiala”nu este in NATO, nu isca un deget avind tratat cu Fed.Rusia pt.petrol pina in 2045,a extins aici prin ONW politica ruseasca-sovietica pe specula si bani multi, distrugind Romania cu propriile ns.resurse furate de ea, mascata de Putin!
  Acum face ordine in UE,ca nu e „pazita”,de Romania, dupa ce Merkel a umplut Europa de migranti!
  Mograntii ocolesc Romania adusa la sapa de lemn de habsburgii nemti,Austriei,de Fr,Italia,Belgia ,Olanda -tari dezvoltate pe seama furtului resurselor noastre si a economiei noastre !
  Asa ne trebuie, avem TRADATORI de elita,pregatiti ,mituiti,scoliti chiar de elitele si initiatii Occidentali!
  Deci, sa terminam mai intai cu cozile de topor implantate aici la virf de puterile inamice pt.aservire totala si sapind la dezvoltarea ns.!
  Toti acesti nemernici care nu realizeaza situatia,nu fac schimbarea si prostesc si mint Romania in frunte cu institutiile de la virf- parazitare,obediente,fricoase,lase, tradatoare !

 5. In Austria circula ideea ca se lucreaza la „Conglomerat”(asa i se spune la Wienna)! Intre Austria-Ungaria-Croatia. O federatie intr-o federatie(U.E.). Cu iesire la Marea Adriatica si frontiere dure la est. Mai ales la frontiera Ungaro-Romana . Cu sprijinul ascuns al unor cercuri influente din Germaniei si al Olandei, intr-un timp relativ scurt acest „Conglomerat” va cere si alipirea Transilvaniei. 3-4 ani…. Deocamdata, in cca 1-2 ani vor incepe sa ne blocheze iesirea catre vest. Vor apare tot felul de motivatii pentru a bloca traficul romanesc pe cele doua autostrazi catre Ungaria si Austria. Blocarea admiterii in Shengen este strans lagata de aceasta…….. Romania se poate aranja cumva printr-o autostrada scurta Tr.Severin-Belgrad care asigura accesul in autostrada spre Croatia, Slovenia-nordul Italiei. Deasemenea, tot o autostrada scurta Satu Mare- Halmeu care ar asigura peste podul Tisa legatura cu soseaua Mukacevo spre Slovacia, Cehia-Germania.

 6. Austria doreste refacerea imperiului. Ce fac romanii la asta, citesc Miorita ?

 7. De unde-i mai scoate Nea Cornel pe toti astia care numai de conditia „analisti” nu pot fi acuzati? Incursiunile rastalmacitoare in istorie au devenit un fel de TABINET de pretins inalta societate…Ce treaba/legatura are tradarea unui Principe roman cu pozitia
  de astazi a Austriei? Dar ca sa transformi un OBLAST SOVIETIC in „imperiu” trebuie sa ai nervi!!! Si uite ca „analistii” admisi aici in cohorte au acesti nervi tari, fapt de inteles stiind ca opereaza si vreo doi PROFI care traseaza linia…Securizarea frontierelor exterioare COLHOZULUI BOLSEVIC european si a frontierei „interioare” cu Bulgaria se refera cumva numai la migratia ilegala? Nu cumva si la DROGURI, ARME, CARNE VIE, COPII, TIGARI, MILIOANE/MILIARDE de euroi si dolaroi? Asa va aratati voi astia,
  de pe forum, „patriotismul”? Insusi faptul ca Alogenul Secu-i care n-a miscat un deget in astia OPT ANI nesfarsiti, continuand o TRADITIE TICALOASA a TATUCULUI care l-a LEGENDAT in Deal in 2014, pt. admiterea in Schengen, ba chiar LE-A CONVENIT TRADATORILOR
  BOLSEVICI AI ROMANIEI si taman acum schelalaie patriotard, iar unii din noi ii aplauda!!!

 8. De câte ori aud poveștile astea despre corectitudinea nemțească îmi inyesc ce ne-a povestit un unchi(Dumnezeu să-l odihnească),fost ofițer în Armata Română(la vremea primului răzbel)despre secretul legendarei bătălii”la baionetă”(și în izmene):fiind foarte cald,superiorii celor doua combatante s-au înțeles să facă o pauză,ca soldații să se spele în râul apropiat;galanți,românii i-au lăsat pe nemți să se primenească primii,dar când le-a venit lor rându și erau în apă,nemții au atacat…iar ai noștri au răspuns promt și „sălbatic”,cum au comentat civilizații și corecții adversari apoi;noi,după 32 de ani,suntem cam ca atunci,în izmene…ce ziceți,putem repeta istoria scrisă de bunicii noștri?mă rog,acum nu avem baionete,dar suntem față în față cu lupul în blană de oaie,iar pe câmpul de bătaie sunt afaceri(bănci,petrol,țiței,lemn etc,etc)…

 9. „Germania amenință să blocheze Croația în Schengen din cauza opoziției Austriei față de România”

  Asa zice acum A3.
  Interesant.

 10. Cine a studiat istoria Austriei (Imperiul Habsburgic) va constata ca de la anul 1682 si pana azi, SANTAJUL este „politica de stat” in Austria.

 11. Mediul de afaceri s-a trezit, explică ce pagube sunt, numai intelectualii nu! Deși situațiunea spirituală e plină de haz măcar pentru cititorii istoricilor recenți: țara de azi a lui Oliver Jens Schmitt nu primește în Schengen țara lui Lucian Boia, chiar în timpul Târgului de Carte Gaudeamus!

 12. @ Camelia Propinatiu 14,58…GREA este „limba” romana pentru tine,cand mai si scri !. Te duci DECEABA la Targ!.

 13. S-a terminat
  Suntem oficial ultima gaina din Gostatul UE
  Noi si cultivatorii de castraveti de peste Dunare .

 14. Ne-au defrisat padurile, au luat cea mai mare banca, au mai multe societati de asigurare adica 40% din piata de asigurari transferand profitul in Austria, prin diferite cai la limita legii, pentru a nu fi impozitat in Romania s.a. dar nu le ajunge. Au vazut ca se poate!

 15. Dulau ne norocit, asta stii doar, sa latri ca turbatul cum ai facut la 14:16 si ieri si alaltaieri la articolul cu Lovitura de stat din Germania si de cate ori demasc SOPARLELE strecurate aici in Ograda?

 16. Gata, s-a votat. Olanda si Austria au votat impotriva Romaniei. De acum incolo sa actionam in consecinta in privinta acestor doua tari.

 17. Susțin comentariul lui nicu olahus!…a atins perfect problema, ungaria va avea ieșire la mare!…da fraților, ungaria va avea ieșire la mare!…
  Se va construi un port în croația zona triest în care se va derula anual peste 2,5 milioane de tone de marfă!…asta numai partea ungariei!…
  Cum dracul cretinii de la bucurești n au reacționat?…Se stia de vreo 4 ani de acest mega proict, dar boul apis l-a durut în bască!…
  Bine că ținem la navodari peste 5000 de ukrainieni moca de 10 luni!…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.