Austriecii de la Raiffeisen, prinşi cu vrăjeala

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a postat recent anunţuri de angajare în Rusia, ceea ce indică planuri ambiţioase de creştere în această ţară, în contradicţie cu angajamentul său oficial de a părăsi piaţa rusă, conform Financial Times.

Cotidianul financiar susţine că, începând din luna decembrie 2023, banca austriacă a plasat un număr de peste 2.400 de anunţuri de angajare postate în Rusia, dintre care aproape 1.500 sunt pentru funcţii de management al vânzărilor şi servicii pentru clienţi.

Raiffeisen „caută un manager care să atragă clienţi”, se precizează într-un anunţ de angajare, în timp ce în altul banca austriacă precizează că „ne extindem în mod activ baza de clienţi corporate”.

Aceste anunţuri contrazic declaraţiile repetate ale Raiffeisen potrivit cărora intenţionează să îşi reducă şi chiar să îşi vândă afacerile din Rusia, după decizia preşedintelui Vladimir Putin de a invada Ucraina. La doi ani de la debutul războiului, banca austriacă este instituţia financiară occidentală cu cele mai mari operaţiuni din Rusia. Raiffeisen a intrat în vizorul Trezoreriei americane şi de asemenea este presată de Banca Centrală Europeană să se retragă din Rusia.

Într-un comunicat remis Financial Times, Raiffeisen susţine că anunţurile de angajare „nu reflectă măsurile luate de RBI pentru a-şi reduce afacerile din Rusia şi nici nu corespund cu planurile viitoare vizând afacerile din Rusia”. „Reducerea afacerilor din Rusia va continua în 2024. Raiffeisen lucrează în continuare la o posibilă tranzacţie, o vânzare sau o separare, care ar avea ca rezultat separarea Raiffeisenbank Russia de grup”, a adăugat banca austriacă.

Cu toate acestea, Financial Times dezvăluie că dintre băncile europene care încă operează în Rusia şi care dezvăluie numărul de angajaţi, Raiffeisen este singura care a crescut numărul de angajaţi la nivel local în ultimii doi ani, cu 6,6%, până la 9.942 de angajaţi în decembrie 2023. Comparativ, grupul italian UniCredit, a doua cea mai mare bancă occidentală din Rusia, avea 3.171 de angajaţi la sfârşitul anului 2023, faţă de 4.383 cu doi ani înainte.

Raiffeisen Bank activează pe piaţa bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.800 de angajaţi în 284 de unităţi, 1.131 ATM-uri & MFM-uri şi peste 27.800 POS-uri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

6 Comentarii

  1. Ce mai face directorul ala de la rafaizan care topaia alaturi de #ratatiirezist in piata Victoriei, luptand impotriva „ciumei rosii” romanesti, in timp ce o servea pe cea din rusia?

  2. Nu-i inghit pe #rezistii #raiffeisen, dar le transmit felicitari pentru pozitia asta…
    In „lumea libera” (de fapt, diktatura capitalista americana), toate companiile mai mari sau mai mici s-au aliniat comenzii politice si au renuntat de „buna-voie” profit, dupa principiul bolsevic „cine nu-i cu noi e impotriva noastra” !!!

  3. Au COLEUȘI, Capitalismul înseamnă PROFIT.
    Și Monsanto, Cargill sau BlacRock (aka Rat’sChild) tot PROFIT vor să facă în Urcaca, măR🎯g…

  4. Rusia va avea o explozie economica in viitorii ani in timp ce Romania si celelalte miloage din UE vor intra in faliment. Fritzii de mana a doua prefera sa devina slugile rusilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.