Autobuz Otokar, distrus în incendiu, după ce s-a defectat. Sunt luate acum toate la verificat!

Toate autobuzele marca Otokar vor fi supuse unei verificări tehnice suplimentare, după ce un autobuz al liniei N521 (121) a fost distrus într-un incendiu, marţi dimineaţa, în jurul orei 4:20, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB).

În legătură cu acest incident, reprezentanţii STB au transmis că în prezent o comisie tehnică a STB verifică cauzele defecţiunii care au dus la aprinderea motorului, iar după finalizarea expertizei tehnice a specialiştilor cu privire la cauzele producerii acestui incident, vor veni cu noi informaţii.

„Din dispoziţia directorului general, pentru siguranţa călătorilor se fac verificări tehnice suplimentare (faţă de cele zilnice obligatorii) pentru toate autobuzele marca Otokar. Asigurăm călătorii ca acest incident este izolat şi sunt luate măsuri tehnice suplimentare pentru a preveni astfel de situaţii”, subliniază STB.

Societatea de transport public a transmis că măsurile imediate care au fost luate vizează verificarea tehnică suplimentară a autobuzelor marca Otokar programate să iasă în traseu în aceste zile şi instruirea conducătorilor auto să sesizeze cât mai rapid orice eventuală anomalie/ defecţiune care apare în traseu (după caz).

Potrivit sursei citate, măsurile pe termen mediu sunt: evaluarea şi stabilirea cauzelor care au provocat defecţiunea şi convocarea producătorului acestui tip de autobuz şi luarea unor măsuri tehnice suplimentare de siguranţă (după caz, dacă se constată ca este un defect de fabricaţie).

Ce spune primarul Capitalei Nicușor Dan

Trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat acolo ca să nu punem în pericol oamenii. Totuşi, nu ar trebui, în opinia mea, să ne impacientăm. Sunt autobuze care circulă în Bucureşti deja de mai bine de trei ani. Deci sunt 400 de autobuze care circulă de trei ani, probabil că ele au făcut împreună de ordinul 15 milioane de kilometri”, a declarat primarul general, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că ”nu e normal să apară un incendiu la un autobuz în mers, dar totuşi nu este ceva care să ne îngrijoreze”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. si inca n-au apucat sa aduca prea multe din alea electrice, sa vezi alea ce frumos ard… daca n-ai noroc, arzi ca sobolanu’n Colectiv

  2. chiar nimic despre ”imperialul” blidarului de ieri? Va repeziti spumegand la autobuzele teurcesti?
    Ehei, cotidiene, cotidiene, cine-mi esti…

  3. sa nu intrebe nimeni, cum de castiga turcismele in fata lucrurilor romanesti?..

  4. Băi fraților, mai rău ca in fâșia Gaza!…incendii peste tot, la munte,în orașe,în autobuze,trenuri,autoturisme …

  5. Ce tip de propulsie avea autobuzul : clasica, hibrida sau electrica ????

  6. Alooo, cruela ce panarame ai contractat? Ăăăă? Mai bagă v’o mașină de-a curmezișul pe linia 41 poate le vin dracii la bucureșteni și nu te mai votează nici unu!

  7. Turcii si tehnica.Turcii copiaza mai rau ca chinezii si vand la prosti.Pui o fufa care nu are habar de tehnica sa cumpere autobuze. N-a luat de la nemti,ia de la turci ca se lasa cu spaga. Pe vremea lui ceasca le faceam noi autostrazi, rafinarii si centrale electrice.Acum au invadat tara cu turcisme.,rosii fara gust,termopane de kko, stifturi de toate culorile. Cara bani din Romanika la greu si politicul le tine de sase. Spaga nu are miros. Prostul se uita la pret si spaga nu la calitate.De ce credeti ca mai vrea la primarie inca o data?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.