Av. Elena Radu. UE nu este Dumnezeu! Fermierii și transportatorii încep să știe ce să ceară

 ”Hai ca vad ca incep sa se mai schimbe lucrurile, incep sa mai si ceara cate ceva care are treaba cu legislatia:

Astfel, fermierii și transportatorii ar solicita eliminarea CASS, eliminarea sistemului e-factura, eliminarea accizei la combustibili sau reducerea cu 50% a impozitului pe venit.”

CASS nu prea era in agricultura, dar l-a bagat Ciolacu prin legea pe care si-a asumat raspunderea in fata parlamentului, ca a cerut UE.

e-factura: dispare secretul comercial in Romania, dar prin aceeasi lege a bagat-o obligatoriu, ca tot de la UE, cu digitalizarea si aberatiile ca elimina frauda si evaziunea fiscala cu ea.

Eliminarea accizei la combustibili – nu prea inteleg solicitarea si la ce anume se refera.

Reducerea cu 50% a impozitului pe venit (nu pe profit), pare a fi vorba de micii agricultori, ceea ce ar fi ok.

Insa, cum prezinta presa lui peste stirea?
Ca solicitarile sunt nerezonabile, ca bla bla.

Deci daca nu ceri cum se stabilise politic, esti nerezonabil: https://www.stiripesurse.ro/strategie-ciudata-a-protestatarilor-au-mers-la-negocierile-de-la-finante-cu-solicitari-halucinante-surse_3198715.html

Vad ca mai iesira unii de la transportatori cu comunicat (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR)

Poate pana la un punct as fi inteles comunicatul. Insa, cand ajunsai la ”Cât privește aplicarea Ro-eTransport doar la mărfurile cu risc fiscal ridicat, transportatorii membri ai confederației cred că propunerea poate fi implementată doar în măsura în care cadrul juridic european permite aceste excepții”, vazui ca astia nu prea au treaba cu transportatorii si nu prea stiu pe ce lume traiesc.

Ca sa inteleaga toata lumea: UE nu este Dumnezeu.

Avem Parlament national si Parlament european.

Avem legi nationale si legi europene.

Asa cum la nivel national, ne revoltam si protestam, daca o lege are impact negativ si cerem abrogarea, modificarea ei, la fel este si la nivel european: are ”legea europeana” impact negativ ceri abrogarea/modificarea ei.

Unii care zic ca sunt Confederatie si teoretic ar trebui sa reprezinte interesele membrilor, cand ies si zic: daca zice UE pupam talpile si nu zicem nimic (eventual cerem bani) aia nu reprezinta pe nimeni, doar propriile interese.

(https://www.stiripesurse.ro/confederatia-transportatorilor-se-dezice-de-protest-scopul-cotar-nu-este-sa-dam-jos-guverne-sau-sa-punem-guverne-fara-implicarea-politicului-si-fara-anarhie_3198675.html)

Pentru adevaratii agricultori si transportatori: uitati-va bine prin legislatia nationala si europeana si vedeti ce are impact negativ asupra voastra, v-a bagat in groapa si va va baga si mai mult si cereti abrogarea normelor respective!

Daca ratati momentul asta, in cativa ani veti fi falimentari. Vor face agricultura si transport in Romania numai aia cu capital strain sau sagetile politicienilor. Ceilalți veti disparea de pe piata.

(Si mai aveti multe de cerut).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

12 Comentarii

 1. Polonia a avut mereu opozitie fata de politica agricola a UE. Romania nu a avut mereu nimic de spus. Noi ne distrugem singuri. Importam 70% din alimente, fructe si legume,ulei, lapte, carne de porc, etc.Iar Ucraina distruge si mai mult cu cereale, furaje, ulei, zahar, etc. Pana acum exporta in F.Rusa, acum o face in UE.

 2. Se vede de la o posta ca cei care ne conduc au ajuns sa se închine zilnic trinitatii: UE, NATO și America. Le aduc jertfa tara, poporul, prezentul și viitorul ei. Pentru slugărnicia lor se lăfăie în confort, au conturile doldora de euro și dolari, sunt plasați în posturi cheie, mângâiați pe crestetetul plesuv, binecuvântați cu sepcute și susținuți fără menajamente. Pentru acesti indivizi statutul de sluga este o onoare, linsul dosurilor dorința nestăvilita, pupatul pantofilor vis de preamarire, prostituția morala placere extatica, îndeplinirea ordinelor gânduri de preamarire. Nu au nimic în comun cu visul nostru, cu aspirațiile, cu dorințele și bucuriile noastre. Întra în politica, în servicii, justiție, armata cu un singur scop. Sa-si satisfacă stăpânii ca să trăiască pe picior mare. N-au empatie, compasiune și dragoste fata de nimic ce-i romanesc, fata de nimic ce a fost și este esență acestei tari. Dacă ar fi după ei, mâine ne-ar scoate le mezat și ne-ar vinde pe sume derizorii, ca sa-si satisfacă dorința de putere și sa-si onoreze statutul de sclavi.
  PS. Cu siguranță azi o sa-i vedem la statuia lui Eminescu mimând dragostea și respectul fata de el. Cu siguranță apoi se vor strânge in cercurile lor ca să rada in hohote de noi și de viata noastră. Cu siguranță după ce vor consuma un pahar, doua în plus vor vorbii despre noi ca despre un roi de insecte care trebuie strivite sau tratat cu flitul. Cu siguranță apoi se vor culca liniștiți ascultând poveștile nemuritoare trimise zilnic de la UE, NATO sau din America și Ucraina. Cu siguranță maine dimineața se vor trezi cu dorința inimiita de a-si satisface stăpânii și de a continua sa facă parte din Batalionul trădătorilor de țară fără nici o urma de remușcare.

 3. Dupa omul ASF–augustin hagiu,hop si pupaza asta ant e-factura,anti-buget etc numai anti ca baga capul in poza sa-si faca reclama cabinetului ei de avocatura…toate nulitatile profita de protestele camionagiilor si agricultorilor,aia cu mii de hectare in arenda sau proprietate

 4. Daca e un talmeș balmeș in politica și legislația țării, de ce președinte, parlament, guvern și de ce continuu alegeri? Doar de fațadă și cheltuit fondurile din bugetul statului român? Pentru că, escrocii de lux din politica românească să se îmbogățească și cetățenii români să fie menținuți in sărăcie lucie prin gestionare de către stat? Am înțeles că madam de la munca a scos procentul de 9,4% din pnrr, e tot în avantajul luxosilor, al cărui număr va creste îngrozitor de mult și vor rămâne în formă legală că pensii în România, cei care au contribuit zeci de ani, intra in categoria ajutați social.

 5. Nici comuniștii nu se inchinau URSS cum se inchină ăștea la UE.De țări libere ce să mai vorbim ,ești liber să plătești taxe și impozite și pe ce ai si pe ce nu ai .Important e ca războiul să meargă inainte cu orice sacrificii.Era clar că odată urmările vor apărea însă statul mafiot a pregătit din timp botnița,comasarea sau poate chiar suspendarea alegerilor ca la ucraini si bâta jandarmilor împotriva celor ce nu se supun.

 6. Mă uit așa, de vreo câteva zile la aceste proteste și constat că este cam același scenariu ca la protestele „suedeze” anti ciuma roșie. Asociațiile transportatorilor și agricultorilor nu se bagă oficial, dar își trimit membrii „pe persoană fizică”, ca să zic așa, iar ele dau comunicate. E la fel ca la tefelei, dar mai pă forță, așa. Și ei ieșeau să protesteze „independent”, dar plătiți de multinaționale și susținuți de ambasade.
  Și zici, stai neică un pic, de unde au „independenții” ăștia atâtea tractoare de-astea puternice, căci narativul este că în România predomină agricultura de subzistență. De unde atâtea capete tractor pentru tiruri, căci narativul spune că în România se importă mult mai mult decât se exportă, ce fac ăștia merg cu camioanele goale afară și vin cu ele încărcate? Păi asta nu înseamnă, cumva, pierdere? De unde și-o acoperă?
  Aceste două categorii de protestatari au avut putere de influență ca să ridice la nivel de Europa doi comisari, pe agricultură și pe transporturi (pentru comisarul pe transporturi s-a organizat și un mic puci parlamentar) și dintr-o dată, vai, sunt oropsiți și săraci și neajutorați.
  Nu e logic, atunci, să te întrebi cine sunt băieții ăștia și ce vor ei de fapt?

 7. Sigur ca nu, este chiar santajabila. Dar slugile romanesti nu stiu sau le e frica sa bata cu pumnul in masa. Este momentul sa conditioneze trecerea grauntelor ucrainene prin colonie de intrarea deplina in Schengen. sa vedem, au curaj?

 8. ‘ CAle lungă …’ de la a cere la a primi, mai aproape este … Sfântul Așteaptă ! Dumnezeu înfăptuiește minuni, UE împiedică minuni !

 9. are dreptate doamna, cand au trebuit sa-si apere pensiile speciale s-au incolonat si au plecat la UE unde chiar au obtinut ce au vrut (probabil cu promisiunea ca pe ceilalti ii vor pensiona de la 65 de ani in sus ca sa-si acopere cheltuieile! anularea lor prin 2050 cum zicea o ministresa pe la tv e frectie la picior de lemn ce e vorba de alta generatie!

 10. @parere…:
  Madam de la munca e si ea fosta doctoranda a SRI. Nu trebuie sa-ti dea tie raportul.
  De altfel noile aparitii in structura guvernului sunt din ce in ce mai surprinzatoare prin atitudinea pe care o au fata de viata. Pe ei nu ii intereseaza profesionalismul, specializarea, serviciul altora, al tarii, ei sunt fascinati in particular de puterea pe care informatia o confera detinatorului. E tot un fel de interes orientat in directia ascutirii luptei de clasa. Ma vei intreba care sunt subiectii. Acestia sunt dispusi sa deschida focul asupra oricui pentru ca nu ofera incredere nimanui si nu se asteapta la incredere din partea nimanui. Asta vei vedea la decretei.
  Nu au nevoie sa fie nici mai buni si nici religiosi. Stagneaza dpv ideologic. Totul iti fac in scarba, in lene, cu revolta fata de munca.
  De aceea nu pot suferi PSD-ul. Sunt persoane cate te trag in jos la disperare. Atarna toti ca un balast de orice apuca. Orice ar avea bun Romania este tras in jos de pacatele si prostia lor pentru care culmea nu simt pic de rusinare sau regret.

 11. Pe aia care ne conduc NU-i intereseaza soarta romanilor, ci EXCLUSIV propriile lor avantaje, de orice natura. Nenorocirea este ca ROMANII I-AU ALES!

 12. A cerut UE CASS, a cerut UE e-factura a cerut UE aia si ailalta! Traim o aberatie condusi de la Colhozul UE si ce e foarte grav e ca ne-am obisnuit. Numai ca e ca in zicala aia „cand s-a obisnuit sa nu mai manace nimic a murit”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.