Avantajele fațetelor dentare pentru un aspect armonios al zâmbetului

beautiful healthy smile

Zâmbetul este cel mai clar semn al unei danturi sănătoase. Din păcate, uneori, chiar zâmbetul are nevoie de îmbunătățiri și atunci medicul stomatolog îți poate propune una dintre cele mai apreciate soluții – fațetele dentare.

Ce înseamnă să porți fațete dentare? Vei avea o dantură perfectă, un zâmbet strălucitor, așa cum ți-l dorești.

Ce trebuie să știi despre fațetele dentare

Medicul stomatolog specializat în estetică dentară îți poate recomanda fațete dentare dacă ai:

 • spații dentar inestetice,
 • înghesuiri dentare minore,
 • colorații sau pete pe dinți,
 • forme și dimensiuni diferite/inestetice ale anumitor dinți,
 • traumatisme dentare sau leziuni carioase acoperite cu plombe vizibile,
 • dinți cu textură neomogenă ori asimetrici.

Există destul de puține situații în care această soluție este restricționată, cum ar fi existența dinților care încă mai necesită tratament, sparți, slăbiți, cu smalț dentar suficient, cu o concluzie incorectă sau pacienți care suferă de bruxism. Dacă întrunești oricare dintre aceste condiții, îți recomandăm să discuți cu medicul despre ce opțiuni de estetică dentară sunt potrivite pentru tine.

Tratamentul cu fațete dentare nu provoacă dureri și nu afectează sănătatea dinților. Mai mult, pentru montarea fațetelor e nevoie de doar 2-3 vizite la cabinetul medicului protetician.

O dantură cu fațete se îngrijește la fel ca înainte de tratament. Asigură-te că folosești o periuță de dinți potrivită și eficientă, alături de ața dentară sau periuța interdentară, dar și că ai o igienă orală corespunzătoare, mergi regulat la dentist și alege o alimentație sănătoasă, cu cât mai puțin zahăr.

Cum îți pot îmbunătăți fațetele dentare viața de zi cu zi

Un zâmbet alb, strălucitor și o dantură complet aliniată. Probabil că acesta este cel mai întâlnit motiv pentru alegerea fațetelor. Dantura perfectă pe care ți-o doreai îți va crește stima de sine, mulțumită unui zâmbet natural și strălucitor.

Rezultatele sunt vizibile imediat. Nu trebuie să aștepți sau să te bucuri de rezultate progresive. Procedura este non-invazivă, iar rezultatele sunt vizibile odată ce medicul ți-a confirmat că a încheiat procedura.

Te bucuri de rezultate pe termen lung. Fie că alegi fațete dentare detașabile sau fixe, din foițe de ceramică sau zirconiu, fațetele sunt mai rezistente la pete decât dinții naturali. De asemenea, îi protejează pe aceștia de coroziuni și eventuale traume. Durata de viață a fațetelor este, potrivit studiilor, minim 10 ani. Însă, prin îngrijire, poți prelungi și chiar dubla această perioadă.

Nu vei suferi de reacții alergice sau sensibilități. Pe termen lung, materialul nu provoacă alergii, este biocompatibil cu organismul și nu dă sensibilitate la rece sau cald.

Vei purta dinții pe care îi alegi. Ești implicat direct în alegerea nuanței și formei dinților pe care îi fațetezi, așa că te vei bucura de o dantură în nuanța preferată și potrivită, dar și de forme armonioase, potrivite formelor feței tale.

Tratamentul cu fațete dentare, calea către un zâmbet strălucitor

Acest tratament de estetică dentară are un număr mare de avantaje, din care am enumerat doar câteva. Medicul te va informa și de potențiale restricții, cum ar fi evitarea alimentelor tari. Însă cel mai important aspect este că fațetarea presupune o minimă șlefuire a smalțului dinților. Astfel, procedura este ireversibilă, însă fațetele pot fi oricând reînnoite sau înlocuite.

Estetica dentară, o ramură a stomatologiei, îmbunătățește vizibil calitatea vieții de zi cu zi, prin corecturile tratate în cabinetul medicului specialist. Fațetarea dentară este o procedură des întâlnită, non-invazivă și care îți va reda zâmbetul natural.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

 1. Ce dantura ? Ca din 2019 nu am mai fost la Dentist si am probleme cu Dantura . Cu pensie de 1100 de lei nu poti sa ai si Dantura in regula !

 2. reclama ieftina la afecri stomatologice…
  fatetele nu sunt decat afaceri pe spinarea oamenilor ignoranti…sa distrugi smaltul sanatos pentru fatete numai niste stomatologi fara constiinta si carora nu le pasa de oameni pot sa o faca…afaceri afaceri afaceri… stomatologia ar trebui sa ajute oamenii, nu sa devina o industrie ca Bigpharma…dar cu ajutorul stomatologilor tineri indoctrinati asa va ajunge din pacate
  si retarzii de la Cotidianul fac reclama la asta…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.