Avântata tinerețe comunistă a primarului de dreapta din Cluj

Cu un patos de sorginte utecistă, Emil Boc și-a anunțat sâmbătă, într-un live pe pagina sa de Facebook, candidatura pentru al șaselea mandat de primar al municipiului Cluj Napoca. Cu această ocazie, Boc s-a autoflatat că ar fi primit două oferte onorante din partea conducerii superioare a PNL, respectiv un mandat de deputat în Parlamentul European sau un mandat de judecător la Curtea Constituțională, dar le-a refuzat.

Visul prezidențial al lui Boc

Conform unor apropiați de-ai săi, edilul Clujului ar avea alte dorințe de mărire, nerenunțând la visul de a deveni președintele României, după ce s-a nărăvit mai bine de trei ani ca premier al guvernului tăietor de pensii și salarii format de PDL, UNPR si UDMR. Planul lui Boc este să obțină cel mai bun scor de primar din țară, respectiv în jur de 80%, iar în baza acestuia să revendice funcția de președinte al PNL și candidatura la Președinția României din partea acestui partid, sprijinit de puternicul nucleu portocaliu controlat de Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Ioan Olteanu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Gheorghe Flutur ș.a. În cazul în care nu-i iese pasiența prezidențială, Boc are planul de rezervă de a candida pentru funcția de președinte al Adunării Regiunilor de la Bruxelles și de a-i preda mandatul de primar omului său de încredere Ovidiu Câmpean, actualmente secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, pe care-l vrea succesor și proxy pentru patru ani, sperând că va putea bloca organizarea de alegeri parțiale.

Emil Boc nu are nici de această dată un contracandidat serios la primăria urbei de la poalele Feleacului. PSD și-a desemnat un candidat de ochii lumii, pe fosta vânzătoare de aprozar și ministresă a dialogului social, Aurelia Cristea, cunoscută ca pupila fostului ministru Ioan Rus, care a avut o relație colaboraționistă cu Boc din tinerețea lor utecistă comună, care a devenit tot mai tranzacționistă în ultimele două decenii. AUR a ieșit la bătaie cu Călin Cozma, artist liric și antreprenor, președinte executiv al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, iar USR cu deputatul Viorel Băltărețu, președintele organizației municipale Cluj Napoca, dar ambii au o notorietate scăzută. Aspiranta Anca Ciubăncan s-a dovedit un foc de paie, dispărând într-o ceață cel puțin mediatică de vreo două luni. Singurul contracandidat angajat și articulat este deputatul independent Sabin Sărmaș, care are o expunere și o audiență în creștere.

Backround de mare pitic utecist

Primarul Clujului încearcă mai abitir ca niciodată să pozeze în politician autentic de dreapta atât în țară cât și afară, mai ales la Bruxelles și la Washington, crezând că lumea a uitat de trecutul, de backroundul său comunist, marcat de o obediență totală și de un activism zelos față de regimul dictatorial ceaușist. Bunicul matern al lui Boc, Suciu Pașcu, cunoscut cu origini evreiești, a fost primul primar comunist al comunei natale după al doilea război mondial. Anterior, aceste a fost asociat la prăvălia sătească și la două gatere cu un consătean, Teodor Șușman, care a fost primar liberal în perioada interbelică și a devenit luptător anticomunist după război, fiind urmărit și lichidat de Securitate cu sprijinul bunicului actualului edil al Clujului. Trecutul comunist al familiei i-au asigurat tânărului Boc o serie de privilegii în ,,epoca de aur”.

A intrat și a absolvit unul din cele mai bune licee ale vremii din Cluj Napoca, Ady-Șincai (liceu de filologie), unde a fost secretar al Uniunii Tineretului Comunist (UTC). Ulterior au absolvit acest liceu sora sa și ambele sale fiice. A făcut stagiul militar în Brigada de Miliție-Securitate Cluj din cadrul Comandamentului Trupelor de Securitate. În 1987 a intrat la Facultatea de Filozofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, pentru a aprofunda materialismul dialectic și istoric (recte filozofia marxist-leninistă).În primul an de facultate a fost primit în Partidul Comunist Român și a fost desemnat vicepreședinte al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști (UASC) din Universitatea Babeș-Bolyai. Revoluția anticomunistă din decembrie 1989 l-a surprins în funcția de președinte al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din Centrul Universitar Cluj Napoca, în care a fost precedat de Ioan Rus, cu care a avut o colaborare apropiată. Se spune că Rus l-a desemnat succesor pentru că era mai mic de stat decât el și extrem de obedient.

Cățelușul ,,prințișorului” Nicu Ceaușescu

Emil Boc a ieșit în evidență, în liceu și în facultate, drept un yesman desăvârșit și un activist comunist zelos, un pupincurist prin excelență, permanent asudat și devotat cauzei, dar și preocupat să parvină. Foști colegi de liceu și-l amintesc cum făcea temenele în fața profesoarelor, transpirat și roșu ca steagul PCR, să-l lase să le ajute ducând catalogul de la clasă la sala profesorală și viceversa. În internatul Liceului Ady Șincai a fost unul din oamenii de încredere al celebrului pedagog poreclit Chelu, unul din cei mai duri pedagogi din Cluj Napoca în perioada respectivă. A fost coleg de liceu și de internat cu longevivul șef al Poliției Locale din cadrul Primăriei Clujului, Marcel Bonțidean, care a fost subofițer de miliție în regimul comunist. A ținut, de cel puțin două ori, să fie remarcat cu orice preț de Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului comunist, în perioada în care acesta a fost prim secretar al Uniunii Tineretului Comunist și ministru al Tineretului. Astfel, în acest scop, la un concurs organizat în tabăra pentru tineret de la Costinești, a stat cățărat patru ore pe un stâlp, sub un soare torid, câștigând concursul sub privirile conducerii superioare a UTC, care se delecta cu pepsi-cola și cu bere străină.

Al doilea episod a fost mai de pomină și s-a petrecut la Cluj Napoca, cu ocazia unei vizite efectuate de Nicu Ceaușescu pentru inaugurarea Casei Tineretului (actualmente complexul Univers T). După inaugurare și masa tovărășească de la obiectiv, ziua s-a încheiat cu un chef la restaurantul hotelului Continental, cel mai luxos din urbe, în care era cazată odrasla dictatorială în apartamentul prezidențial. La chef au participat, aleși cu grijă, principalii șefi ai tineretului comunist clujean. După miezul nopții, fiind cherchelit, Nicu Ceaușescu i-a anunțat pe comeseni că merge la culcare, iar acești au sărit în sus că-l însoțesc până la apartament pentru a-l ști în siguranță. Nicu le-a spus că nu e cazul pentru că este însoțit și păzit de o armată de securiști, dar tovarășii clujeni au insistat în continuare, astfel că, mai în glumă mai în serios, le-a spus că acceptă să-l însoțească dacă se pun în genunchi și-l urmează în patru labe strigând ham-ham, precum căinii. Tovarășii s-au conformat, au luat poziția în patru labe și l-au urmat din restaurant, pe holul hotelului și pe scări, până la apartamentul prezidențial, strigând ham-ham din toți rărunchii. Potrivit unuia din șefii de atunci ai hotelului și unui colonel de securitate aflat în misiune, în fruntea cățelușilor juniorului Ceaușescu s-au aflat Ioan Rus și Emil Boc, iar cel mai tare a urlat ham-ham actualul primar liberal și popular-european al Clujului. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Valer Marian 280 Articole
Author

35 de Comentarii

 1. Autorul ăsta îți face greață. Se pare că își câștigă ciolanul zilnic împrăștiind – pe unde apucă – josnicii despre Boc.Ce e de meserie ipochimenul? Țucălar?

 2. Intelectualitatea si caracterul tovarasului boc rezulta din doua opinii prezentate de el insusi, liber consimtit. O data a sustinut ca esenta democratiei consta in parlamentul bicameral, iar alta data a sustinut ca esenta democratiei consta in parlamentul unicameral. Probabil, el este exact dupa chipul si asemanare clujenilor. Altminteri nu se poate explica abnegatia cu care l-au votat pe acest caraghios care, printre altele, a mai spus si ca armata te prostea, apoi a uitat ce a spus si a confirmat ca EL A FACUT ARMATA.

 3. Bravo lui ca a fost un tanar comunist, e o garantie!Azi toate pocitaniile si curveturile trag la primarii

 4. Inseamna ca toti cei care am fost membri PCR, suntem niste gunoaie? Ce tinerete ,,comunista” a avut Boc? Inseamna ca nu ai responsabilitatea termenilor. Concret, nu stii ce inseamna ,,comunist”.
  Ce comunism a fost inainte de 1989 in Romania? A fost doar socialism. Comunismul se manaca cu altceva. Si orice nu ti-ar placea la Boc, faptul ca majoritatea clujenilor l-a ales e o dovada ca Boc este bun ca primar.
  Toti prostii nu stiu decat: comunism … comunism……[Rumburak]

 5. Sa ne spună Boc daca a găsit găștile pierdute pe prund in tinereturi. Și cum a încurcat facultățile pe la Cluj. Și dacă a dus adeverință falsa la facultate precum că a „muncit” la CAP!

 6. si parintii bolsevici si tortionari prin inchisorilor comuniste ai actualilor nealesi… ceva despre rafilianul care printr-un ordin „sanitar” vrea sa inchida saloanele de tuns…? cate firme au inchis j e guri le astea ordinare, socialiste? hm? ESTE O ACTIUNE IMPOTRIVA LIBERTATII. IN TOT SI IN TOATE. DE 34 DE ANI ROMANII NU SUNT LASATI SA MUNCEASCA. CONTROALE SI ABUZURI ALE ANAF SI EX-GARDA FINANCIARA IMPOTRIVA AMARATILOR, IN TIMP CE SECURISTII LOR FACEAU „IMPORT-EXPORT”! TOATE ASTEA INTAMPLATE AR TREBUI SA FACA PAGINILE ZIARELOR CARE SPUN ADEVARUL SI SA NU-I LASE PE ADORMITI SA PUNA GEANA PE GEANA!

 7. Excepțional portret al p.i.t.i.c.a.n.i.e.i, FELICITĂRI !
  Oricine a trăit mai mult in Cluj știe că faptele preZentate sunt 100% reale, măR🤮g …

 8. catelusii convocati aici sa latre in sprijinul bichonului Boc, primul lingau din Ardealul nost cel mai cel, sunt rugati sa latre mai tare.

 9. Numai cand il vezi te apuca scarba si scuipatul. Cum e asta e si Clujul!

 10. astia cu „civilizatia” in cap sunt usor de prostit…apropos ati observat cultul rumanului pentru „lucruri nemtesti”? cand aud de facut in germania – desi este tot din china, iar germania este invadata de ciuh a pi – dau pe spate precum gandaci…whoaaaa este din Germania….

 11. Aceste jigniri capitaliste care nu ma atinge!
  Slava neo comunismul verde ueropean, HAM HAM HAM PUP PUP!

 12. Il doare la patina pe tovaras, stie ca mafia securista l-a desemnat tot pe el sa le reprezinte interesele in caldarul clujan.
  Cine mai crede in vot cand voteaza tableta stsului pentru tine? Singura tara din UE si printre putinele din lume, intr-o liga mica selecta cu Coreea de Nord si China comunista, in care alegerile sunt MILITARIZATE!
  Votati sau nu, oricum nu conteaza dar va rog INSISTENT pe cei care merg la vot sa instaleze „EMF scanner” sau alte aplicatii gratuite similiare si masurati nivelul de emisii EMF in locatia sectie de vot pentru ca mai toate sunt in scoli langa care au montat in 2020, cand eram inchisi, antenele 5G, ca niste butoaie mari albe. Expunerea la radiatii electromagnetice de frecventa mare poate cauza simptome similare gripei si scade procentul de oxigen din sange, adica exact ceea ce s-a intamplat in plandemie.

 13. clujenii care n-au inteles ca orasul s-a dezvoltat pt ca era mai aproape de granita de Vest decat Brasov sau Iasi. Au bani, dar nu si stiinta/educatie il vor alege ”fluerand” pt ca-i de-al lor adica imbogatit peste noapte fara o baza o traditie…DEX-ul explica:”PARVENÍT, -Ă adj., s.m. și f. (Om) îmbogățit, ajuns, înălțat la o treaptă superioară fără a avea merite deosebite și adesea pe căi necinstite. [Pl. -iți, -ite. / cf. fr. parvenu].” In popor se spune:”Cine se aseamana se aduna” Votantii sunt precum Boc in capul caruia a vrut sa sparga un ou de lemn iubitul lui tata.

 14. Știam de trecutul Securistoid și Marxist Leninist al lui boc . Clujul merită un asemenea Marxist în continuare la Primărie. Cum să fie Clujul excepția de la regula Paradoxurilor Mioritice ? Doar România este o țară mai ………..aparte.

 15. Lasa ma ca ne-comunistii Plicusor Dan si Clotilde Armand sunr mai buni decat Boc. Astia nu au mai avut tinerete comunista avantata.
  Daca in tinerete nu au fost avantati, acum mai spre batranete, la primarii, sunt inexistenti cu totul. Sunt avantati doar la hotzii……[Rumburak]

 16. Cluji au nevoie de oameni lumânări care ard si dau lumina.
  Precum
  Bartolomeu Anania
  Doina Cornea
  Iuliu Maniu
  Lucian Blaga
  Emil Racovita
  Sava Negrean

  Care ard pentru si nu se incalzesc la ei.

 17. „La vremuri noi, tot noi”.Pe vremea aia toți bisnițarii voiau carnet PCR ca să scape necotizați dacă îi prinde miliția cu ciungă.Dar mai erau și d’alde boc.Acu’ io-s curios câți a turnat, că asta era obligatoriu.

 18. Emblematic .

  Emil BOC va fi recunoscut ca un mega-OM POLITIC roman numai dupa ce va trece in eternitate .

  C-asai la noi , in Romanistan , romanul care se ridica dintre cei multi si prosti , repede este potopit de cei mai multi = prostimea mediocra , amorfa si clevetitoare.

 19. pedelistii infiltrati si absorbiti de PNL , după obediență și revopsire in colivia cu ciori, deveniti europarlamentari prin fostii primari, falcă, hava, ministrul ce se imprumuta a morti, multimilardarii bercanu, falcă, videanu, udrea, vor sa dea liberalii la periferie, pas cu pas si sa revină in față după esecurile numite PETROV, UDREA, EBA, PDL SI PITICUL cu tocuri a rins curaj după ce a cadorisit terenurile din gradina botanică pt vilele protipendadei, voturile udmr pt.imobilelor restitutite in centrul clujului fara instante, juristul pitycot ce vroia parlament NECONSTITUTIONAL ,de 300 persoane unicameral dar cu SENAT SI CAMERA DEPUTATILOR, cea mai mare minciună a PDL, DUPĂ CE IN LOC DE 471 MMBR au bagat 519 ca sa intre si pedelistii in parlament in 2014???cine plăteste parlamentarii introdusi e usa din dos a 8 de parlamentari cu soferi, secetare, taxa forfetară, cabinete individuale in teritoriu???s-a sesizat cineva? a depus cineva plângere pt fenomenul infractinal in epoca petrov si după petrov???BOCUL =unitate pricipală de masură a hotiei, ipocrozei, arogantei si mnciunii ci submultiplii sai=deciBOCCI, centiBOCCI, miliBOCCI???

 20. Acolo la Cluj era in vremea comunismului sef mare un tiran, un dictator odios ,se chema Mocuta. Acest 1/2 boc era utecistul lui.Daca le place Clujenilor de acest titirez scamator, asta este.E placerea lor si nu te poti kk in placerea altuia!

 21. Valerica se preface ca nu a auzit de securitate. O sti el de ce. Daca avantata tinerete a mocanului cel mic ar fi fost exclusiv comunista, atunci era chiar de apreciat inclusiv tanarul devenit barbatul de acum.

 22. O nimica toată din ce-a devenit după ce a cunoscut cuplul Petrov-Leana of Plescoi,cel mai mare lingău al tuturor timpurilor.Faptele o dovedesc.

 23. Buie Moc! Minte de mai multe ori decât respiră. Clujenii sunt sătui de mocârțanul ăsta, care se dă și el clujean, deși nu este decât un mocan (om de munte, a nu se confunda cu moții).

 24. au absolvit acest liceu sora sa și ambele sale fiice.

  -blesteme,
  copiii si nepotzii!

 25. „și-l urmează în patru labe strigând ham-ham, precum căinii. Tovarășii s-au conformat, au luat poziția în patru labe și l-au urmat din restaurant,”

  ce sa faca cainele in urma,
  cainele trebuie sa mearga inaintea stapanului!

 26. „pe fosta vânzătoare de aprozar și ministresă a dialogului social,”

  – in caz „de ceva” umilii aia sint primii care v-ar lua glanda,
  clasa muncitoare nu piere!

 27. Citez din articol: „Astfel, în acest scop, la un concurs organizat în tabăra pentru tineret de la Costinești, a stat cățărat patru ore pe un stâlp, sub un soare torid, câștigând concursul sub privirile conducerii superioare a UTC, care se delecta cu pepsi-cola și cu bere străină.”

  Din nefericire pentru tine domnule „ziarist” eram de fata la acel concurs, organizat de catre grupul Divertis in cadrul Serbarilor Marii, care nu aveau nicio treaba cu comunismul. partidul, etc. Nu era nicio conducere superioara UTC acolo, eram studenti sau viitori studenti. Multi erau invidiosi pe boc ca a castigat, premiul era o vacanta gratis la Costinesti in urmatorul an.
  Ce comunisti, ce partid, acolo era tabara de supravietuire 🙂
  Deci, asta e o minciuna, de restul continutului habar nu am, dar pentru mine e suficient sa te consider un mincinos ordinar.

 28. Pe Boc îl urăsc bugetarii (salariile!), gașca anticomuniștilor cu carnet PCR, gașca pesediștilor și peneliștilor (!), gașca întreprinzătorilor bazați pe mită, gașca ziariștilor de doi bani, gașca milițienilor, securiștilor și magistraților (bugetari de forță). Toți ăștia nu au reușit atâția ani să-i depisteze vreun demers ilegal, motiv pentru care eu îl ”suspectez” că e onest și îl votez constant, alături de majoritatea clujenilor, chiar dacă mă deranjează clovneriile lui cam infantile. Dâmbovițenii care se ”esprimă p-aci” pot să-l voteze pe Piedone, e omul lor.

 29. Un jeg basist,a uitat popultia ca a taiat grupele de munca cand a fost premier???? un borfas alaturi de gasca mafiota basista !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.