Avea, fără drept, 3,5 t de articole pirotehnice

Aproximativ 3,5 tone de articole pirotehnice de tip F1, P1 şi T1 au fost confiscate de poliţiştii bistriţeni în urma unui control efectuat la sediul şi depozitul unei firme din oraşul Năsăud. Cantitatea era de trei ori mai mare decât cea pentru care avea autorizaţie de deţinere, se arată într-u comunicat de presă remis vineri de Poliţia Română.

„La data de 7 decembrie a.c., în urma unui control efectuat de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, la o societate comercială din Năsăud, au fost descoperite 190 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, P1 şi T1, deşi era autorizată să deţină doar maximum 100 de kilograme. De asemenea, în urma controlului efectuat la depozitul aceleiaşi societăţi comerciale, situat în oraşul Năsăud, au fost descoperite 3.282 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, P1 şi T1, fiind autorizată să deţină doar maximum 1.000 de kilograme. Astfel, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3.472 de kilograme de articole pirotehnice”, se precizează în comunicat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Cum adică fără drept? Cine dă voie sau nu dă voie? Cu de la cine putere? Cum poate cineva să comande unui om (dacă zic liber e pleonasm)? Le-a furat cuiva? A făcut cuiva rău?

  2. Orice prohibitie a fost, este si va fi incalcata. Sunt periculoase pocnitorile? Da. Tocmai de aceea, in loc sa fie interzisa utilizarea lor, ar benefic sa fie conoscut modul de utilizare, pericolele si limitele folosirii artificiilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.