Avertiment: „Oaspete nepoftit“ în Marea Neagră

Avertisment din partea specialiștilor din Crimeea. Un pește extrem de răpitor care poate pune în pericol fauna a ajuns în Marea Neagră. Este vorba de peștii grouperi, din subfamilia Epinephelinae din familia Serranidae, din ordinul Perciformes.
De aceea, Administrația Acvariului Alushta din Crimeea a anunțat că îi va răsplăti pe toți cei care prind periculoasa grupare de prădători mediteraneeni, care a apărut în Marea Neagră, transmite RIA Novosti.
Directorul acvariului, Viktor Zhilenko, a spus că, pentru prima dată, pescarii au prins doi grupari în largul coastei Crimeei. Potrivit acestuia, acest pește răpitor reprezintă o amenințare pentru fauna locală.
„Acesta este un semnal alarmant pentru peștii noștri de la Marea Neagră, deoarece gruparul este capabil să-și distrugă întreaga bază de hrană și nu are rivali în Marea Neagră. Peștii cu pricina cresc până la 50 de centimetri, iar unii dintre ei – până la 2 metri. Așa că anunț o vânătoare pentru acest oaspete neinvitat. Toți cei care prinde și ne aduc acest prădător au dreptul la un bonus de 5 mii de ruble”, a spus RIA Novosti.
 Pe site-urile de specialitate, se precizează că „grouperul face parte din familia Serranidae și este un peste răpitor, foarte lacom și violent care se hrănește cu tot ce mișcă: pești, cefalopode, moluște, crabi etc.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

 1. Sunt atat de multe femei singure in Rusia, incat pestii de prisos au fost aruncati in Marea Neagra.

 2. Și la Kiev e un „oaspete nepoftit”, un 🥳 KhaZar PIANIzD care și-a pus pe butuci si tara și Europa.
  Hai, Urcacilor, cine incaseaZă RECOMPENSA ? măRog…😜

 3. Ca sa nu vorbim chinezeste: peștele Garoupa (Grouper) are un gust foarte bun, care îl face ușor de mâncat, chiar și pentru cei care nu au peștele în topul preferințelor culinare. Grouper face parte din familia bibanului de mare și are un gust ușor, asemănător cu halibutul și bibanul.Daca nu il mancati,il exportati in China unde e la mare cinste

 4. Lui Navalnii i-a adus maica-sa la pachet un peste din asta sa manance. Zis si facut !

 5. Foarte bine,măcar orcii morți de pe navele avansate la submarin nu poluează Marea Neagră.Acesti pești sunt bineveniți.Marfa este din belșug!De-a Domnul cât mai multă.

 6. Pe site-urile de specialitate, se precizează că „grouperul face parte din familia Serranidae și este un peste răpitor, foarte lacom și violent care se hrănește cu tot ce mișcă:soldați ruși aflați în putrefacție, pești, cefalopode, moluște, crabi ,orci de pe vapoare,etc.

 7. Eu l-aș lăsa pe Putin pradă acestui peste.Eviscerat și asezonat cu condimente apetisante.

 8. Aloooo, este importata și aceasta specie tot pentru interese cum sunt animalele sălbatice care în ultima sută de ani, nu au existat, acum e prăsilă in Romania.

 9. Incredibil ce de frustrati care delireaza apoteotic despre rusii mancati de pesti. Stati linisti caraseilor, luna viitoare a paispea clona a lui Putin va avea un glitch si Ucraina lui Jelenski va castiga razboiul de o mie de ani lumina spre bucuria voastra oligofrenica. Luna viitoare, pe partea intunecata..

 10. Istoria se repetă. Americanii au parașutat la începutul anilor 50 Gândacul de Colorado în Cehoslovacia pentru distrugerea culturilor de cartof. În 1952 în Marghita școlile și funcționarii erau scoși pe câmp la “muncă voluntară” la căutat gândaci fiindcă erau informații că a ajuns pe granița de vest. D.C.A. plătea 5 lei, o sumă strașnică atunci, pentru un gândac. Acum “Un pește extrem de răpitor care poate pune în pericol fauna a ajuns în Marea Neagră. Este vorba de peștii grouperi de Mediterana, capabil să-și distrugă întreaga bază de hrană neavând rivali în Marea Neagră. Toți cei care prinde și aduc acest prădător au dreptul la un bonus de 5 mii de ruble”, a spus RIA Novosti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.