Avertisment ONU: Se va muri de SIDA ca în anii ’90

În lume vom vedea murindu-se din nou de SIDA așa cum s-a întâmplat în anii 1990 dacă Statele Unite confirmă că nu vor mai finanța programele SIDA în zeci de țări în curs de dezvoltare, iar numărul deceselor anuale ar putea crește de zece ori, a declarat luni șefa agenției ONU pentru SIDA (UNAIDS).

‘Pe termen lung, vedem o reapariție globală a pandemiei de SIDA, și nu numai în țările cu venituri mici din Africa, unde se concentrează acum, ci și în rândul anumitor populații din America Latină și Europa de Est’, a declarat directoarea UNAIDS, Winnie Byanyima.

Infecțiile zilnice ar putea crește de la 2.000 în prezent la 3.500 dacă nu se rezolvă această situație, a estimat directoarea UNAIDS.

UNAIDS a fost una din organizațiile afectate de întreruperea asistenței internaționale de către administrația președintelui american Donald Trump, care oficial se află încă în perioada de revizuire a întregii sale scheme de cooperare internațională și urmează ca luna viitoare să își anunțe deciziile cu privire la contribuțiile pe care le va menține.

‘La UNAIDS estimăm că, dacă asistența americană pentru SIDA nu este restabilită după această pauză sau nu este înlocuită cu alte surse de finanțare, vor exista 6,3 milioane de decese legate de SIDA, comparativ cu cea mai recentă cifră de 600.000 de decese la nivel mondial în 2023, adică vorbim de zece ori mai mult’, a spus Byanyima.

Directoarea UNAIDS a afirmat că până acum nu a auzit din partea niciunui alt guvern care să fie dispus să acopere acest deficit, ceea ce implică riscul ‘colapsului’ serviciilor de diagnosticare, tratament și supraveghere a sănătății legate de SIDA în zeci de țări.

Situația ar putea deveni dramatică și în ceea ce privește răspândirea acestei boli infecțioase, care a fost considerată prima pandemie a secolului al XX-lea.

Potrivit estimărilor UNAIDS, dacă serviciile de prevenire și tratament pentru persoanele seropozitive HIV sunt reduse drastic, vor exista anual 8,7 milioane de noi infectări la nivel mondial, față de 1,3 milioane de infectări în 2023.

În Statele Unite și Europa, cazurile de noi infectări se ridică la 56.000 pe an, ceea ce indică faptul că țările cu venituri mari sunt, de asemenea, amenințate de această boală, una dintre puținele în cazul căreia se îndeplineau obiectivele internaționale de eradicare până în 2030.

‘Acum vorbim despre pierderea progresului din ultimii 25 de ani’, s-a plâns Byanyima.

SUA finanțează 50% din activitatea UNAIDS, care este prezentă în 67 de țări și este agenția ONU care generează, de asemenea, datele pe care țările își bazează propriile obiective de control HIV/SIDA.

‘Fără aceste date, fiecare țară ar adopta propria direcție și și-ar stabili obiective neambițioase’, a spus Byanyima.

Ea a indicat că agenția se află în proces de restructurare încă de anul trecut, înainte de anunțarea reducerilor, după ce s-a observat o reducere a contribuțiilor din partea țărilor europene.

‘Evaluăm mai multe scenarii pentru viitor, care să includă mai puțină sau chiar nicio contribuție din partea Statelor Unite. Nu ne-am despărțit încă de niciun angajat, dar cu siguranță va trebui să luăm decizii dificile’, a recunoscut directoarea UNAIDS, Winnie Byanyima.

Recomanda 1

12 Comentarii

  1. Ce bine ar fi fost daca nu ar fi existat USAID! Daca nu ar fi existat virusuri create in mod diabolic in laboratoare cu scopul de a fi raspandite in lume. Nu avem nevoie de AIDS = SIDA!

  2. pai sa cumpere medicamente anti-drog de la corporatiile farmaceutice care v-au salvat „pe gratis” de Covid, care sunt protejate prin legi trecute de regimuri, de orice fel de actiune in justitie, etc

  3. Gutierezule, parcă erai mare breten la China, bei! De ce nu-i propui lui Ping un ChinAIDS? C-o duc, conform conducătorului iubit și celorlalți meșteri cârmaci, mult mai bine decât amărăștenii ăia de murikanul.Și-n plus, China colonizează la greu Africa.De ce n-ar da cu yuanul?

  4. Interviurile lui Kary Mullis

    Se va muri de chimicale si radiatii, ca si (pana) acum.
    Pentru ca asta este lumea pe care o aleg cei mai multi. O lume construita pe cadavre, fara suflet si fara viitor, in care nici macar gandurile si emotiile nu sunt ale lor.

    W B A N

  5. SIDA este așa cum îi spune și numele un sindrom, nu o boală. Deficiențele de imunitate se dobândesc, după cum au spus savanți adevărați și „datorită” magnificului suc mARN.

  6. Sa mai fie si omenirea mai atenta cu cine face dragoste, ca sa nu se mai moara ca-n anii ’90.
    Asta este boala depravatilor……[Rumburakl]

  7. Nu s-a murit de SIDA niciodată! S-a murit, precum la cancer, covid s.a., de tratamente criminale.
    De altfel nu este o boală SIDA, sînt, precum la covideală, mai multe sau mai puține boli cunoscute împachetate împreună.

    • Oare remediile propuse de Mel Gibson impotriva can.cerului or fi bune si impotriva carcalacului de SIDA? Ca impotriva carcalacului de COVID sunt bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.