Avioane staționate în România, trimise să doboare dronele iraniene

Avioane de luptă ale Marii Britanii, care sunt staționate în România de la finalul lunii martie pentru a efectua Poliție Aeriană, au fost trimise vineri în Orientul Mijlociu și au acționat sâmbătă noaptea pentru apărarea Israelului, transmite Digi24.

Șase avioane de luptă Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat pe 25 martie la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, cu misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, sub comandă NATO, timp de patru luni.

 

Prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, a confirmat duminica aceasta că aviaţia militară britanică a doborât „mai multe” drone iraniene în timpul atacului lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva Israelului, informează AFP.

„Pot confirma că piloţii noştri au doborât mai multe drone de atac iraniene”, a declarat Rishi Sunak într-un mesaj video retransmis de biroul de presă premierului, cu puţin timp înainte de o reuniune a liderilor statelor G7, din care face parte şi Regatul Unit.

Duminică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunţat că Franţa şi Regatul Unit se numără printre ţările care au ajutat Israelul să se apere de atacul fără precedent lansat de Iran în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică. Hagari a subliniat că Israelul şi ţările aliate „au dejucat” atacul iranian împotriva teritoriului său şi au interceptat „99% dintre tirurile” cu rachete şi drone.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

15 Comentarii

 1. … acest lucru dovedește că afirmațiile iranienilor cum că i-au anunțat din timp pe americani de atacul de răspuns la agresiunea israeliană asupra unei clădiri diplomatice iraniene, este adevărată. În concluzie, nu a fost un atac veritabil de război ci doar o demonstrație de forță și poate o testare a apărării antiaerine a Israelului .

 2. O sa ne intrebam de ce o sa inceapa sa puna bombe si la noi. Am scapat de rusi,ne-am pricopsit cu astia,le facem si orase.Vom fi tinta multor atentate viitoare din cauza acestor slugi cretine care ne conduc.Razboinicii bolovanului,maciuca si gasca,Pat si Patason.

 3. Inseamna ca suntem parte in conflict, si este legitim ca Iranul sa ne atace.
  Multumim Iohannis !

 4. Gurile rele spun că niciuna dintre rachetele hipersonice trimise de iranieni nu a fost interceptată de scutul israelian. Să nu fiți surprinși de ceea ce urmează!

 5. Afară din țară cu criminalii străini!…in 48 de ore să părăsească țara!…așa ar fi trebuit să spună un om , președinte de stat,!…nu suntem colonie sau bază de război!…dacă ești în țara mea nu te duci și ataci pe altul din altă țară fata acordul meu?…da..?… ești aici să mă aperi pe mine, să aperi Romania nu Israelul.!… afară bandiților din România!…
  Să vedem cine are curaj din conducerea țării să spună asta!…

 6. De cine ne apara ” tifoanele” astea ? Si pentru” operatiunea NATO” de aparare a Israelului cine plateste ? Israelul cumva ? Sau tot noi. O ora de zbor cu un asemenea avion costa peste 50.000de dolari.cam cit din bugetul tarii s-a dus pe apa simbetei ?Ca doar pe aici pe la Cotidianul se spunea ca in ultimile 2 luni ne-am imprumutat ” numai ” cu 2,5 miliarde de euro. De ce nu au zburat alea de la Icirlik ?Mor oamenii pe capete in spitale si belicosii nostri arunca cu banii ca si cum ar arunca boabe de cucuruz la oratanii!

 7. Romania s-a bagat in toata mizeria asta politica precum musca in dindaratul calului. Romanii nu au aflat ca, de acolo, musca este ejectata sub forma de balega, care este calcata in picioare de toti.

 8. Deci cetatene roman, esti anuntat post-factum ca ai participat indirect la un act de razboi. Esti pus in fata faptului implinit, fara sa mai poti riposta- exact cum va fi si cand se va declansa al treilea macel. Vei afla de la televizor…
  Si pentru tota aceasta minunata „siguranta”, o siguranta atat de mare ca in fiecare zi poti fi aruncat intr-un razboi, multumeste invincibilei UMBRELE!

 9. Skutu’ di la DevetSelo nu-l trimiseră, noua Înaltă Poartă?
  Că, parcă, pintru raketili Iranului fu instalat acolo, nu?! …că așea spusără amerlocii parșivi șî slugili lor prea-plecate dîmbovițele, fidelizate pi $$ $$oroșijdi.
  „Dăcît” noi crezurăm – aiurea, bre! naivii di noi – că fu instalat acolo ca să aivă armata Marelui Lickurici un stabeliment di vacanță unde să traficheze șî să violeze adolescente minore dîn Karakăl……[Runmburak]

 10. Daca a fost asa cum zice articolul, avioanele englezesti sunt pentru politie aeriana a teritoriului Romaniei, nu pentru interventii in Orientul Mijlociu. Suntem o tara ocupata, ce mai.. PS. Asa vor face zgubiliticii britanici si atacind rusii in Crimeea si Odesa..

 11. Se vede clar acum ca scopul real al NATO in legatura cu Romania este de a o atrage intr-un razboi care nu este al Romaniei. Militarii NATO straini care sunt cantonati in Romania, nu sunt aici pentru a apara Romania ci pentru a-si promova razboaiele lor de jaf si pentru a face din romani carne de tun in folosul americanilor, britanicilor, germanilor si ai evreilor care au mari interese oculte in Ucraina. In Romania ei vor sa fie mai aproape de granitele tarilor pe care intentioneaza sa le atace, adica Rusia si Iranul in cazul de fata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.