Avioanele de luptă donate de Olanda au ajuns în țară

Cele trei avioane de luptă F-16 donate de Olanda statului român au ajuns în țară miercuri, la baza militară de la Fetești. La bordul avioanelor au fost prezenți ministrul Apărării, Anghel Tîlvăr, dar și ministrul olandez al Apărării, Kajsa Ollongren.

Cu ocazia sosirii celor trei aeronave a avut loc un zbor demonstrativ la care au participat ambii miniștri ai Apărării din cele două state. Evenimentul a avut loc la Baza 86 Aeriana „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţa” de la Borcea, judeţul Călăraşi.

„Din ziua de 13 noiembrie a anului trecut muncim împreună pentru a dezvolta acest centru de pregătire într-un adevărat punct focal regional. Considerăm Centrul european de pregătire pentru F-16 o realizare importantă şi un punct nodal pentru securitatea regională, care ne va permite să atingem standardele de instruire la nivelul alianţelor şi partenerilor noştri.

Vom contribui astfel la creşterea coeziunii şi la demonstrarea unităţii şi întărirea apărării şi capacităţii de descurajare a oricărei agresiuni pentru spaţiul euro-atlantic”, a declarat ministrul Apărării, potrivit Digi24.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Care tara? Dar de ce my fac ei centrul ala mare in Olanda lor? Sa zboare mii de avioane militare peste pamantul lor. Sa le polueze aerul, sa arunce kerosenul peste lalelele lor aratoase si fara miros. Sa le incurce lor traficul aerian civil. Sa mai cada si cate unul in apa. Sa intretina cu bani si prostituate toti pedofilii piloti de F16. Si ex ar putea continua.

 2. Uraaa! Romania a devenit COLONIE MULTI-NATIONALA! Adica, sub ocupatia mai multor metropole, nu numai a uneia. Uraaa!!!

 3. „U”KRAINA ,U”KRAINA ! URMEAZĂ ROMÂNIA !PERONUL PE STÂNGA”

 4. 1.9 TDI, nou noute, nu bate nu troncane, au fost folosite de niste batranici doar pan-la piata si-napoi.

 5. abia asteapta poporul rus sa intre paste voi sa va puie la munca. pa voi astia tziganii de fetesti.

 6. Tilvar si Kajsa Ollongren au fost atirnatzi pe post de bombe de F16
  cum au venit in carlinga ?

 7. Tampitii astia de la NATO s-au gandit sa antreneze pilotii ucraineni chiar la noi tara de granita cu zona in razboi. Nu puteau sa-i antreneze in Anglia, Olanda sau Germania unde la o adica rusii n-au sa intre cu tancurile ci chiar la noi.

 8. Cum e rulata stirea
  Parca ar fi „donat” F-35 cu tot ce le trebuie.

 9. @ Se instituie criză mondială de militari, toate fătătoare care mai fată militari fiind dezavuate public , ?

 10. -ce fatza de „matusha Tamara” are individu!
  (tzigan oachesh)

 11. La câți bani am băgat în kurul acestor ucraineni ,puteam cumpără liniștit vre-o 3 f 35, noi nu toate vechiturile,care oricum tot în Ucraina vor ajunge, pentru că pe noi ne manca in fund,nu putem să ne vedem de interesele țării și al cetățenilor

 12. SE joaca Imbecilii de-a Razboiuu’.
  DAR CE Treba avem Noi, Romanii?

  FAC UNii, PUSI de ALTII, pe ROMANII, in Numele NOSTRU, far’sa NE ceara Acceptul!
  Cu MULT Tupeu, da’ NAROD … …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.