Avion TAROM, lovit de fulger

UPDATE Un avion al companiei TAROM a fost lovit de fulger la decolare. Aeronava  cu 53 de pasageri se pregătea să plece de pe aeroportul Otopeni spre Chișinău.

S-a decis oprirea decolării.

”Cursa ROT209 OTP2005 (Bucureşti/Otopeni- Chişinău) Boeing 737-700 a avut aseară 3 ore şi 10min întârziere din motive tehnice. la decolare, pe fondul condiţiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanţe, odată cu informarea primită de la piloţi, s-a renunţat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în Bucureşti, şi a fost trimis la inspecţie tehnică”, a anunţat luni dimineaţă compania Tarom.

O nouă aeronavă, Boeing 737, în care au fost îmbarcaţi toţi cei 53 de pasageri, a decolat de pe Aeroportul Internaţional Otopeni iar cursa a fost efectuată.

”Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul iniţial este acum în proces de verificări tehnice. În acest context menţionam faptul că, în baza utilizării lor esenţiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecţiei faţă de acest tip de incidente iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecţiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor”, precizează compania.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

 1. Trăsnet de sus de tip Wizzair Lufthansa cu implicații și voie de la structurile românești de formare a ploi și vânzării de patrimoniu !!

 2. Spre CHISINAU?
  Preocupant … :):):)
  Mi se refuza Comentariul pe Motiv ca l-am mai dat odata.
  S-a imbatat SoftA!
  Sau Operatorii VIGILES, sunt mahmuri dupa Duminica … 🙂

 3. Traseul aerian București Chișinău e permanent pe radar/fly24, nu știu motivația dar văd că toate zburătoarele din orice zona globală ajung in Chișinău! Sa nu credeți că de la București circula moldovenii sau ukraineenii acasă cu zburătoarele, toate zborurile sunt pentru lichelele de lux din politica românească. E un semnal de avertizare pentru banii aruncați aiurea dar pentru plimbări și interese politice în detrimentul mentinutilor în sărăcie din Romania.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.