Avionul lui Lavrov n-a mai putut ajunge la destinație

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a fost nevoit să îşi anuleze deplasarea la sediul Naţiunilor Unite din oraşul elveţian Geneva, din cauza interdicţiilor de survol impuse avioanelor ruse.

Serghei Lavrov urma să participe la sesiunea Consiliului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, care va include analizarea situaţiei din Ucraina, şi la Conferinţa ONU pentru Dezarmare. Kievul a cerut iniţierea unei investigaţii internaţionale privind intervenţia militară rusă în Ucraina.

Serghei Lavrov a anunţat anularea depasării la Geneva, potrivit cotidianului Le Figaro.

„Vizita ministrului de Externe Serghei Lavrov la Geneva, pentru sesiunea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului şi Conferinţa pentru Dezarmare, fost anulată din cauza deciziei fără precedent de interzicere a curselor aeriene ruse în spaţiul Uniunii Europene”, a transmis Ambasada Rusiei în Elveţia, potrivit agenţiei Interfax.

Uniunea Europeană a interzis duminică zborurile avioanelor ruse în spaţiul comunitar ca reacţie la intervenţia militară rusă în Ucraina. Pentru a ajunge în Elveţia, care nu este membră UE, avionul lui Serghei Lavrov ar trebui să survoleze ţări din cadrul Uniunii Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

14 Comentarii

 1. A evitat arestarea de catre nazistii americani!Felicitari tovarasului Larvov

 2. Sefii de state din UE isi dau singuri la gioale. Intai trebuia sa faca sedinta ONU si apoi sa dea sanctiuni. Trump are dreptate cand afirma ca UE are lideri de paie. Putin si Lavrov isi rad de ei.

 3. Serghei, du-te acasă și oprește războiul!
  Ați făcut Armata Roșie de râs, neputincioasă!
  Gata cu jocul de glezne, că v-ați atins în mare scopul!
  De acum ori castigati, ori pierdeți TOT!
  Ori aduceți militari DETERMINAȚI, iar pentru asta trebuie să le spuneți adevăratul motiv al războiului, ca sa-si dea viață că invadatori, ori plecați acasă cu rusinea cât casă.
  Stiu că vreți să prindeti occidentul în ofsaid, să îl puteți ataca cu adevăratele arme, nu cu jucăriile astea trimise în Ucraina , dar sper să nu fie atât de proști să meargă după fenta, să vă provoace!
  Gata, Maretule, ai produs panica, ajunge!
  Stim că nu te ating sancțiunile și te pregătești de război total!
  Dar mergi la VORBĂ cu cine trebuie și gata!
  Cât despre actoras:
  Riști să bagi lumea în război cu ” vitejia ” ta!
  Mai bine fii înțelept!
  Nu atrage pe toți în război!
  Nu puteai scăpa de invadare, n-aveti cum!

 4. „gelu spune:
  28 FEBRUARIE 2022 LA 16:23
  A evitat arestarea de catre nazistii americani!Felicitari tovarasului Larvov”/Sfinte Duh al adevarului da-i hotului ce m-a clonat in postarea de mai sus bani in conturi si buzunare dupa fapta lui. Amin.

 5. Ca ce? Reprezentant a ce si pentru cine? In ONU a fost reprezentata URSS si nu Rusia, din 1991 urss nu mai exista pentru ca s-a destramat si impartit in tari suverane, ei erau obligati sa isi schimbe statutul tarii pe care o reprezinta, adica, in loc de urss trebuia rusia si nu au facut-o! Oare cine si cati au compromis aceasta institutie ONU? Ce compromisuri s-au acceptat pe acesta magarie?

 6. Larvov,asa o cutra nu s-a mai vazut Astia rastalmacesc tot:istorie,tratate,drept international, Ce hiene sunt rusii astia, mie rusine mie,cred ca demisionez

 7. Când ai interdicții de călătorie(cum am avut eu pe timp de COVID) am o sugestie:curve și alte cele.cea mai buna investitie.caldurica,voie buna(o viața avem,si-o gaura in …)

 8. Un sfat in plus d-l Lavrov.esti un tip elegant,diplomat,etc.la curve expresia ONU e foarte perversa.de fapt e oh nu.genul ăla de curve care vor sa fie că fecioara maria dar sa te și taxeze(și nevasta peștelui dar și sursa lui de venit).one step up to fuck yourself(witnessed).stiicumzic
  Așa că mai bine fara ONU.ca te fac bagaboantele

 9. Onu asta nu mai este demult onu, nici oms nu este oms…niste grupari de infractori selectați pe sprânceană, ca ursula…care drepturi ale omului,sclavia prin identitate digitala si dreptul de a fi otrăvit cu marn pe propria semnatura dreptul sa fii îngropat in sac de plastic și dreptul de ani sedat cu cătușe la mâini și picioare la ati, dreptul de a nu fi internat in spitale blocate de doi ani de zile pt cronici ?

 10. Moft a la Lavrov. N-a vrut sa ajunga acolo. Ar fi trebuit sa dea explicatii. Dar intr-un regim al crimelor impotriva umanitatii orice incercare de justificare a pornirilor barbare ale conducerii autocrate devenita irationala si foarte periculoasa ramane in continuare o simpla vanare de vant. Putin va fi scos din scaun doar cu actiuni economice hotarate, atragand de partea civilizatiei insasi China, in numele a ceea ce a fost in istoria omenirii vreme de 5 000 de ani. Daca regimul comunist de acolo isi neaga propria istorie pentru a se asocia in mod oportunist cu Rusia scapata de sub controlul ratiunii, civilizatiei omenirii libere ii va fi greu sa supravietuiasca. Dar o va face, cu toate derapajele psihice ale Nebunului de la Kremlin si supunerea fara cracnire a clicii sale infricosate de ideea pierderii puterii. (Din pacate, in acest caz, nu fara experienta teribila a unui al treilea razboi mondial purtat in era atomica).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.