Avocat implicat într-o hoție cu imobile de la oameni decedați

Un avocat din Bucureşti, implicat în obţinerea de imobile folosind acte false de moştenitor, a fost reţinut de procurorii DNA, alături de alte trei persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Dosarul vizează modalitatea nelegală în care, în perioada 2018 – 2022, mai multe persoane ar fi intrat în posesia unor imobile situate în Bucureşti ce au aparţinut unor persoane decedate.

Conform DNA, mecanismul infracţional folosit de persoanele cercetate ar fi fost unul complex şi ar fi constat, printre altele, în identificarea imobilelor care prezentau interes, procurarea sau realizarea documentelor false (contracte de împrumut, testamente), identificarea persoanelor de interes (exemplu avocaţi) care să-i ajute la redactarea documentelor şi care să le confere o anumită credibilitate în faţa notarilor, executorilor judecătoreşti şi, ulterior, vânzarea imobilelor respective.

„În contextul menţionat mai sus, persoanele cercetate, printre care şi inculpaţii S.N.F., R.C.P. şi V.D.M.A., în unele cazuri beneficiind şi de ajutorul avocatului E.P., ar fi determinat notari şi executori judecătoreşti, care, acţionând fără vinovăţia prevăzută de lege, ar fi emis certificate de moştenitori sau ar fi procedat la realizarea unor executări silite, aceste demersuri având ca finalitate prejudicierea moştenitorilor legali ai persoanelor decedate îndreptăţiţi să intre în posesia imobilelor. Profitul obţinut de persoanele cercetate din tranzacţionarea ulterioară a acelor imobile, obţinute în maniera de mai sus, ar depăşi suma de 1.365.223 lei”, susţine DNA.

Avocatul şi o altă persoană urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

  1. LA BRASOV E UNUL CU ACTE FALSE, COPII XEROXATE DE PE 5 CONTINENTE case ocupa de migranti pânăîn 90 , apoi la edilitara de imobilele lor.

  2. Se practică cu cei în viață care au depășit vârsta legală în care mai au drept de semnătură, când ajung la 70-75 ani, deja sunt rezolvate actele prin notariat și sunt la purtător, adică, nu sunt descărcate la primării sa nu vadă restul moștenitorilor și nici să aibă probleme daca mai prind o casa. Pot da exemple clare cu implicații majore: primărie, notar, judecător, apoi procuror care amenința și intimidează, după câțiva ani, internare spital obligatoriu și la moștenire, avocat+judecător nu au ținut cont de actele de sănătate și vârstă a proprietarului dar nici comisie de expertiza pentru diagnostic. Daca ar fi un material să spună fiecare despre cazuri concrete cu nume și prenume, v-ați îngrozi.

  3. Statul ne costă cam prea mult, tot o spun și repet.Patru lei din zece pentru rahatul ăsta,bașca specialele.Țigãnișoara e un exemplu elocvent de corupție și impotență voită a statului în fața marii infracțiuni, și nu numai ea dar acolo palate întregi au intrat pemâna șatrelor care le-a desfigurat cu complicitatea așa zisei justiții și a primăriei.Mai punem și Sibiul iar când intrăm în zona de sud, e jale.Numele de”stat eșuat” se lipește bine de tot României.

  4. Sunt mii de furaciuni in care primarii cu notari si avocati mizerabili profita de batrani si de slabiciunile lor si ii fac sa semneze niste declaratii absurde in care batranii isi predau toate drepturile pe mana infractorilor. Astfel de declaratii notariale ar trebui sa-l puna pe notar imediat in inchisoare. Cand copiii plecati la munca afla si vor sa faca dreptate, sunt hartuiti prin tribunale. Mai urat este cand fratii intre ei fac mizerii cu notarii profitand de un parinte cu dementa sau Alzheimer. Dumnezeu are grija de ei. Toti copiii hotilor sunt ratati, orice le-ar cumpara hoti de parinti, diplome si functii, toti sunt niste ratati care nasc ratati si la a treia generatie de hoti nu vezi decat betivi, drogati si curvari si toata furaciunea lor se duce pe apa sambetei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.