Avocații pledează pentru grevă generală

Impunerea unui CASS în sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaţilor şi, practic, sancţionează performanţa în profesie, fără însă a oferi nimic suplimentar în sfera contraprestaţiei sistemului de sănătate, afirmă Baroul Bucureşti.

Într-un comunicat transmis sâmbătă, Baroul Bucureşti constată că, după două săptămâni de dialog şi mai multe memorii şi puncte de vedere transmise de Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Uniunea Profesiilor Liberale din România, „informaţiile care vin din zona guvernamentală confirmă ipoteza că Guvernul îşi menţine poziţia de a impune profesiile liberale cu CASS în sistem real, neplafonat”.

„Informăm şi pe această cale, atât Guvernul, cât şi opinia publică, despre decizia noastră fermă de a uza de toate demersurile şi remediile legale împotriva impunerii avocaţilor cu CASS în sistem real, neplafonat, neexcluzând ample acţiuni de protest şi chiar o grevă generală. Baroul Bucureşti va apăra cu fermitate drepturile şi interesele avocaţilor şi îşi exprimă speranţa că raţiunea şi pragmatismul vor prevala în decizia Guvernului”, se arată în comunicatul semnat de Ion Dragne, decanul Baroului Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

11 Comentarii

 1. Foarte bine, sa facă greva generala. Când Kovesi era zeul justiție aceste forme de viata trăiau în anonimat. Când protocoalele erau in voga, aceste moluște consumau rahat cu polonicul. Când abuzurile împotriva domnului Dragnea erau dictate de Ambasade, aceste ființe fara viata trăiau fără sentimentul libertății abuzat. Când covizii zburdau zglobii prin România, aceste moluște fără personalitate tăceau filosofic. Când partenerul strategic ne urechea de trei ori pe zi prin Ambasada, acest organism modificat genetic înghițea bucuria licuriciului cu satisfacție. Când ucrainienii dragau canalul Bastroe peste limita admisa, aceste rebuturi sociale intrau în greva tăcerii și a pupincurismului fără margini. Când partenerul strategic ne impunea achiziția de armament la mana a patra, cu pret de ultima generație, acești non suveranisti aplaudau la scara deschisa achiziția. Când EU calca în picioare valorile justiție naționale, aceste prostituate tăceau precum tăceau rahatul in iarba. Acum s-au trezit, fie-le somul de veci încărcat de rahat globalis și insecte comestibile. O ceata de neputincioși care se simt lezați cand li se afectează veniturile și nu când ideea de dreptate, justiție și adevar sunt denaturate. Intresul personal prevalează. Ce importanta are tara pentru ei? Ce valori promovează ei în interesul tarii. Nimic si acesti nimi se simt lezați. Doamne, apara-ne de neputincioși care au convingerea ca atunci când sunt atacați este atacata structura tarii și viitorul ei.

 2. Să stea tot timpul in greva generala, toți ăștia cu bani mulți ar vrea ca ei să nu plătească nimic,unde scrie că profesiile liberale nu trebuie să și plătească dările la stat ca orice cetățean.

 3. Să stea tot timpul in greva generala, toți ăștia cu bani mulți ar vrea ca ei să nu plătească nimic,unde scrie că profesiile liberale nu trebuie să și plătească dările la stat ca orice politicienii au creat niste specii deasupra legii.

 4. Contractele avocațiale, si nu numai, se întocmesc la tarife minime diferența fiind percepută cash.

 5. Din partea mea, avocatii ar fi bine sa ramana in greva generala vesnica.

 6. Sa stea pana le crapa capatanile, ca buzunarele sunt doldora de bani, exact ca contabilii+luxosii de la anaf plus multi care sunt pensionati militar(politie si armata) si au studii superioare(sunt la cabinete notariale), cel putin jumatate dintre ei au afaceri pe numele altora sau fac la intelegere fara a declara veniturile. Toti se plang ca nu le ajunge salariul lunar, dar veniturile depasesc gandirea. Cum naiba un pensionar cu vechime 40-42 ani in campul muncii nu mai poate si nu il angajeaza nimeni, ca asta e mentalitatea si legislatia in Romania, nu se plange cu 1900-2300 lei si astia nu le ajunge 5-6-10 mii lei? Nici macar nu ar trebui luati in seama acesti plangaciosi ca au salariul mic peste 5 mii lei, au afaceri pe ascuns! Exemplul cel mai corect si la vedere: pensionarul cu vechime 40-42 ani, efectiv, nu este angajat de nimeni la 63 ani femeile si 65 ani barbatii, sunt marginalizati, si guvernul ii mentine in saracie prin lege la o pensie intre 1900 si 2300 lei, desi au contribuit la propria pensie!

 7. pledeaza?????
  -au pledat mascati,
  dizinfectati
  in sedinte nepublice si nesolemne,
  sub respiratzia grea a militziei:
  alti parlitzi!

 8. Soția avocatului Moșuți, mort subit la 49 de ani: ”M-am vaccinat pentru că am înțeles că sunt o cifră din procentul acela care trebuie atins pentru a învinge virusul. Nu sunt specialist dar vreau să știți cum gândesc, poate ajută pe cineva!”

  @singur, „in greva generala vesnica”
  -pare formulare din r. moldova,
  in romaneste s-ar spune ” odihnă vesnică „……..

  🙂

 9. Ordonanata lui Bolosh desi nu a fost data noaptea ca hotii, bulverseaza intreaga Romanie. Cine doreste sa-l compromita din start pe Ciolacu?

 10. Sa se faca CASS o suma fixa. De ce unii sa plateasca mai mult decat altii cand primesc aceleasi servicii, si alea ipotetice, doar “in caz de”? Iar fondul in care se strang platile CASS sa fie public, si cheltuirea sa sa fie transparenta si judicioasa. Fara licitatii trucate, fara achizitii mai la preturi mari decat preturile medii de pe piata! Amputati furaciunea, si o sa ajunga banii!

 11. @Nicu, „si cheltuirea sa sa fie transparenta si judicioasa. ”
  -mai curind ar intelege copiii ceva din „educatia pentru sanatate”,
  aia cu mama cu 2 tati
  decat sa priceapa VULGUL,
  lumpenii,drojdierii Patriei
  despre ce e vorba….hai,acu du-te de ia 1 aspirina cu 7 lei,
  ti s-a infierbantat capul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.