Avocatul lui Cherecheș: lumea „nu trebuie să deschidă șampania”

 Răzvan Doseanu, avocatul primarului Cătălin Cherecheș, a comentat pentru B1 TV, decizia de condamnare a clientului său. Doseanu susține că judecătoarea care a pronunțat decizia e „categoric incompatibilă”, dat fiind că a colaborat cu DNA în dosarul care îi vizează pe socrii primarulului. 

„Având în vedere ultimele evenimente, și mă refer aici la dosarul cu socrii primarului instrumentat de DNA, părea oarecum de așteptat o astfel de soluție, în condițiile în care e dată de un judecător categoric incompatibil, un judecător care a și formulat denunț alături de mama sa la DNA și care a colaborat cu DNA și care a și formulat declarație de abținere, care a fost respinsă fără o motivare oferită până acum de Curtea de Apel Cluj.

Dar eu zic să nu deschidă toată lumea șampania, că mai sunt niște căi legale care sigur vor fi exercitate. Una a fost deja exercitată, e vorba de cererea de trămutare care încă nu are termen.

Dacă se va permite cererea de strămutare, hotărârea de azi va fi anulată și se va relua judecata în apel, plus mai sunt niște căi extraordinare de atac care vor fi exercitate în limita cadrului legal”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu, în cadrul emisiunii „Bună dimineața România!”, moderată de Gabriela Mihai și Luiza Cergan pe B1 TV.

Acesta a precizat apoi că iau în calcul inclusiv execitarea unei constestații în anulare ca urmare a incompatibilității judecătoare.

De asemenea, vor formula o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Rămâne de apreciat dacă, pe lângă ceea ce li s-a reținut socrilor dlui Cherecheș, se poate reține o fapta penală și mamei dnei judecător, în condițiile în care, din ce a apărut în comunicate și în spațiul public, se pare că ar fi negociat și a acceptat anumite sume de bani sau foloase pentru o intervenție la fiica ei. Conform Codului, dacă sunt probe, se cheamă trafic de influență, iar o cauză de nepedepsire nu poate opera”, a mai spus Doseanu.

„Ultima discuție am avut-o aseară cu dl Cherecheș, mi-a spus că e pregătit pentru orice soluție și va respecta hotărârea judecătorească care va fi dată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Păi (editat) ești bre. De vrei să fii român și să nu ai un nume atât de urât, trebuia să te cheme ”rotaru” bre,. altfel , vezi de ce pățești.. Insă cred că e cazul ca nu doar el să fie puricat și averile domeniile confiscate. Sunt puzderie de primari cu fapte penale mai grave, decât a lui ăsta cu numele urât..

  2. daca toti infractorii si-a inoportuna judecatorul -prin soacra,cuscrii,fini si afini…..

  3. Răzvan Doseanu sa faca asemenea comentarii la bara, nu in presa. Justitia nu se face la televizor, nici in ziare. Parca o aud pe raposata Paula Iacob, care-l spala de jeg pe Becali la toate posturile de televiziune si-l compatimea ca paralizeaza. Iar pe oier in durea in basca.

  4. nu ne bucuram de situatia voastra. ne mahneste si ne infurie neputinta noastra PRIN CARE VOI ATI AJUNS SA FACETI ASA CEVA! voi si stapanii vostri. DIN CAUZA NOASTRA VOI ATI REUSIT SA FACETI RAU ROMANIEI SI A NATIEI! DACA NOI NU ACCEPTAM PENSIONAREA ILIESCIANA, CACI DE ACOLO A PORNIT TOTUL, NU ACCEPTAM SA FIM MITUITI SA ACCEPTAM VANZAREA TARII, VOI NU VA JUCATI DE-A TELEVIZORUL, CUM O FACETI ASTAZI! AVEM CE MERITAM, MAH!

  5. Hotii neamului, cand sunt la putere si tot fura sunt si aroganti si nesimtiti.Cand trebuie sa raspunda o iau la sanatoasa sau devin grav bolnavi. Cat de bravi sunt dacii liberi?!
    Sau si la dobitocul asta tot statul paralelipipedic este vinovat?

  6. Iar o să urle jigodiile hauriste că UE este de vina că tâlharii o i-au la sănătoasă când trebuie sa plateasca

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.