
Elena Udrea a anunțat marți din pușcărie că a obţinut, cu ajutorul Avocatului Poporului, Renate Weber, o derogare pentru a-și vedea fetița fără geamul despărţitor.
„M-am luptat sa pot sa îmi tin copilul in brate după ce patru luni nu l-am văzut deloc. Legea stupidă obligă copii să își vadă mamele deținute din spatele unui “dispozitiv de protecție”. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP, astfel ca acum mamele se întâlnesc cu copii lor fără geamul despărțitor”, a afirmat Udrea.
Reacție dură
„Avocatul Poporului a făcut facultativă legea de executare a pedepselor privative de libertate.
Parlamentul este transformat în apendicele Avocatului Poporului, iar legea de executare a pedepselor devine brelocul Elenei UDREA”, acuză Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) într-un comunicat de presă, amenințând cu plângerea penală.
Astfel, Federația ”atrage atenția Avocatului Poporului că, prin recomandările transmise Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), descalifică caracterul imperativ al legii de executare a pedepselor privative de libertate și transformă acest act normativ în brelocul Elenei UDREA. Într-o postare pe pagina de Facebook, Elena UDREA declară că: „Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP (…)”.
Avocatul Poporului face derogări de la legea de executare a pedepselor?! Este o premieră în istoria sistemului penitenciar din România!
Elena UDREA nu este decât unul din cei 23331 de deținuți din închisorile românești și nu ar trebui să aibă un tratament preferențial față de ceilalți 23330 de infractori dovediți de justiție. Legea de executare a pedepselor privative de libertate interzice orice formă de discriminare, însă Avocatul Poporului instigă polițiștii de penitenciare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.
Recomandările Avocatului Poporului, prin care se impune Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să facă derogări de la legea de executare a pedepselor privative de libertate, reprezintă un atentat la statul de drept și un precedent periculos pentru securitatea penitenciarelor și pentru siguranța polițiștilor de penitenciare. Practic, Recomandările Avocatul Poporului golesc norma de executare a pedepselor de conținut și transformă în mod abuziv și ilegal această instituție fundamentală a statului în autoritate legiuitoare.
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) condamnă aceste derapaje ale Avocatului Poporului și somează instituția că va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la săvârșirea unor eventuale fapte prevăzute de legea penală, se mai arată în comunicatul citat.
Este minunat! In Romania se dau derogari la legi?! Legile sunt aprobate in Parlament si promulgate de presedintele tarii ! Legile sunt izvorate din legea fundamentala a a tarii, Constitutia ! Exista vreo posibilitate legala , care sa dea derogarii de la legi , cand Constitutia spune ca „nimeni nu este mai presus de lege” ? Probabil ca da ! Cel mai bun exemplu prin care guvernantii si partidele aflate in coalitia de la putere , incalca , fara jena si rusine, LEGEA PENSIILOR, care spune ca pensiile se indexeaza anual cu rata inflatiei ! Alo , d-na Avocat al Poporului , asta nu va da de gandit , nici d-voastra si nici justitiei romane ?? Guvernantii sunt mai presus de lege ? Daca nu , atunci de ce nu-i trage nimeni la raspundere ? De ce ? Pentru ca in Romania „democratica” asa merg lucrurile! Cine ia teapa ? Pensionarii romani ! Aceasta este ROMANIA NORMALA !
Dedicatie Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) :
Meletzianu n-o muritu /
Numa-un ptic s-o hodinitu..
Legea este LEGE! Adicătelea este obligatorie. Dacă se consideră că nu este în regulă să se modifice. Dar până atunci…
Pe de altă parte, ABUZUL IN SERVICIU ESTE DEZINCRIMINAT din 2o16. Nu a trecut destul timp să înțelegem ce scrie la lege? Nu ne convinge nici enormul număr de achitări pe” faptă NU este prevăzută de legea penală? Sau nu înțelegem că cei care fac dosare penale pe fapte ce nu sănt în codul penal cat si cei care ar da condamnări fac REPRESIUNE NEDREAPTĂ ? ȘI atunci de unde să facă abuz în serviciu ” milițienii”? Trezirea!
Stati linistiti.Avocatul Poporului .mimeaza’recomandari.In rest,ramane cum am stabilit.Poate primeste si o invoire.Daca.si face sectoarele bine si se aude si paftaua la inviorarea de dimineata.
tomlin, asa sta scris in legea omeneasca. Din pacate, sunt atat de multi copii lipsiti de iubirea parinteasca…
Legea permite ca o data pe luna sa primesca familia intr-o camera speciala. Da idiotzii nu stiu legea sau nu vrea muschi lor. Udrea o fi fost mafioata o fi furat dar drepturile omului nu se discuta.
Ăștia din Sindicat: respectați deținuții, nu mai faceți bani cu ei, nu mai introduceți telefoane, nu mai faceți comisioane, terminați cu neamurile pe care vi le angajați unii altora în sistem că au ajuns rețele familiale să împânzească pușcăriile si veniți dreak cu mentalitatea în secolul XXI. Parcările din spatele pușcăriilor sunt pline de mașini de câte 50-80 de mii de euro, chiar și daca sunt second hand tot costă mai mult decât câștigați voi legal la 35-40 de ani. Nu are importanță că e Udrea, ea plătește, stă la pârnaie și gura voastră mănâncă de la ea, important este ca fică-sa nu poate sta 5 minute în brațele maică-si. Si spuneți săru’ mâna doamnei Weber, si atât, că nu-i de nasul vostru de plotoneri înapoiați!
Sunt curios, oare pana la Elena Udrea, nu a mai vrut nicio mamă sa’si poata vedea copilul fara geam despartitor?? Avocata poporului abia acum a aflat de conditiile din puscarie?? Binenteles ca nu, e vorba doar de Udrea.
Sindicaliștii în România sunt parte a mafiei.Sa tacă dracului din gura!
Av. pop. trebuie sa faca recomandari Parlamentului , pt. a modifica legea . Nicidecum sa ” recomanzi ” institutiei care aplica legea sa faca ” derogari ” . Sindicatul are dreptate sa sesizeze PARCHETUL JCCJ .
„Copilul are dreptul la mangaierea mamei.”
Asa scrie in Constitutie sau ai pus de la tine ?