Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul minorelor din Vaslui

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unor minore, aflate în centre de plasament aparţinând DGASPC Vaslui, care ar fi fost obligate să se prostitueze.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţie privind protecţia copiilor şi a tinerilor, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, într-un articol din presa locală se menţiona că, în comuna Tutova, satul Bădeana, o minoră de 13 ani, din Bârlad, aflată în centrul social al DGASPC Vaslui (apartament social), a fost obligată să se prostitueze.

”Fata de 13 ani s-a dus cu un unchi de-al ei şi cu alte două fete, dintre care una de 17 ani, din acelaşi apartament, la discoteca din Bădeana. Acolo, un bărbat de 42 de ani, din Bârlad, (…) a plătit fetei de 17 ani suma de 80 de lei, pentru o ‘prospătură’. Adolescenta a plasat-o pe minora de 13 ani bărbatului, care a întreţinut relaţii sexuale cu ea. (…) Când s-a întors în apartamentul social, minora a povestit ce-a păţit, plângând, celui care are grijă de apartament din partea DGASPC Vaslui, iar acesta a chemat poliţia”, precizează sursa citată.

În prezent se efectuează cercetări privind comiterea infracţiunii de sex cu un minor, precum şi de proxenetism şi trafic de minori. Dosarul va fi preluat de DIICOT Vaslui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.