Prima țară din lume care trece în Constituție dreptul la avort

Franța a devenit luni prima țară din lume care a consfințit dreptul la avort în Constituția sa

Ambele camere ale Parlamentului francez au votat cu 780 la 72 în favoarea măsurii, obținând cu ușurință majoritatea de trei cincimi necesară pentru a modifica Constituția franceză.

Votul de luni, care a avut loc în timpul unei adunări speciale a legislatorilor la Palatul Versailles, a fost ultimul pas în procesul legislativ. Senatul francez și Adunarea Națională au aprobat fiecare cu o majoritate covârșitoare amendamentul la începutul acestui an.

În urma votului, Turnul Eiffel a fost luminat cu cuvintele „corpul meu, alegerea mea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

17 Comentarii

 1. Asa sa-i ajute Dumnezeu ca NATIUNE. Se plang ca populatia imbatraneste si numai au tineri sa munceasca sa plateasca pensiile muncitorilor pensionari. Iar ei au rezolvarea: mai multe droguri si avorturi

 2. „DA ȘI ,ȘCULPURILE,, UNISEX SAU CUM SE VOR MAI FI NUMIT-NUMESC” SUN LIBERE LA „ABORTION”?

 3. Cînd a fost oprit? Nici nu se poate de altfel. Că nu-i plătit de toată lumea din biruri, și nici n-ar trebui, e altceva.
  Frecție la picior de lemn, Macron, fă-te că lucrezi. Cumva e de rîs, sau așa le-au potrivit; nici președintele, nici primu-l ministru oricum nu pot face copii; primul cu nevasta al doilea cu…cu…cucurucucu.

 4. colapsul civilizatiei vestice e pe val… interesant ca la vaccinare n-a mai fost acelasi slogan, in acelasi timp, azi, in Olanda ministrul de interne (sau al sanatatii) a iesit sa spuna ca a fost doar o greseala cand un proiect de lege stipula sa se renunte la cuvantul „mama” in certificate de nastere si alte acte, in favoarea expresiei „parinte care a nascut”

 5. Cand ne-au fortat sa ne vaccinam cu serurile criminale si sa ne punem botnita pe fata de ce nu se aplica si atunci regula”Corpul meu,alegerea mea”?

 6. Rog sa se inteleaga exact, deci explic ca sa nu fie confuzii.
  „Corpul meu alegerea mea” se aplica NUMAI si EXCLUSIV la uciderea copiilor pana in luna a noua inclusiv.
  NU SE APLICA IN CAZUL VACCINARII MRNA SIGURE SI EFICIENTE, CAZ IN CARE SE APLICA REGULA „CORPUL MEU ALEGEREA STATULUI”. Deci ca nu avem vorbe, oui?
  Bisous!

 7. Lucrarea iudeomasonilor globalisti satanisti merge inainte…
  Trezeste-te !

 8. Acum citeva zile agricultorii isi strigau disperarea si minia pe strazi, azi deputatii si senatorii francezi se bat de musca si inventeaza „urgente” si alte rahaturi la care nici macar filozofii „secolului luminilor” nu s-au gindit ! Avortul era „la liber” de multi ani, dar marog, Franta trevuie sa fie „prima tara pe glob care …” ! Somajul e inca la cote foarte inalte, inflatia practic a explodat, traficul de droguri se face ziua-n amiaza mare sub privirile de multe ori neputincioase ale politiei, emigranti vin valuri-valuri, spitalele unei tari care nu mai departe de acum 20-25 de ani se afla pe primele locuri in topul mondial al sanatatii s-a transformat in antecamere ale mortii, agricultorii falimentari se spinzura prin grajdurile in care vacile mor de foame, elevii isi *ataca cu cutitul profesorii in clasa iar pe strada risti sa fi injunghiat pentru o privire considerata „insultatoare” … dar in rest totul e bine ! Merci, monsieu Macron ! Ps : sa nu mai aud pe nimeni ca, dupa aberatii din astea (da, nemernicilor, cresteti nivelul de trai, pentru ca femeile sa-si doreasca copii si sa aiba cu ce sa-i creasca !) mai vine cineva sa se plinga de scaderea natalitatii si dezastrul demografic !

 9. „întotdeauna mi-am dorit sa fi fost avortat!” zise președintele EM

 10. Deja macronu’ a declarat ca, daca iese Trump presedinte, trimite armata franceza la Washington !!

 11. aha,aha:
  -e ca la american,
  „constitutia” se amendeaza!

  -in constitutia aia americana
  nu ne place amendamentul care prohiba linshajul:
  acolo juriul decide,
  inclusiv un juriu ad-hoc,
  „the linch party”,
  e legitim daca chestiunea e IN PUBLIC!

 12. Cand Franta va deveni majoritar musulmana (cat de curand) va schimba din nou constitutia.

 13. …adevarul este ca problema chiar trebuia trecuta in constitutie…si alt adevar, greu cu protejarea, mult mai usor sa te scobesti, sa omori un om…totusi, si macroul, si parlamentarii au fost alesi de popor, iar vocea acestuia este sfanta, nu?…ma duc sa ma culc si, daca nu ma trezesc mort-citat din actualul ministru al culturii, turcan-poate totusi am avut un cosmar, am visat ca asta este lumea in care sunt obligat sa traiesc…poate, cand ma trezesc cu adevarat, lumea este cea pe care o stiam, adica normala…

 14. Avortul e crima sacrificatii mor pentru zeii mortii. Pro viata pentru toti

 15. Mai mare putreziciune umană ca în spațiul euro-atlantic nu există! Și noi aici ne-am găsit cotlon! Tot timpul suntem în barca greșită a istoriei.

 16. Problema majora cu avortul dar care este „uitata” de progresisti este pana in ce luna se poate face avortul. Pentru ca de exemplu sunt multe state in America unde se urla ca nu-i voie sa se faca avort cand de fapt nu-i voie dupa trei luni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.