Azilele groazei. Pe cine dă vina Nicuşor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, consideră că în România ”în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituţiile de control nu există”, afirmaţia fiind făcută în contextul anchetei privind tratamentele inumane aplicate unor persoane vârstnice şi cu dizabilităţi în mai multe azile.

„Am fost toți cutremurați de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană. Evident, toți cei vinovați trebuie pedepsiți. Mult mai important, cred eu, este ca noi toți să conștientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu.

În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituțiile nu există, instituțiile de control nu există. În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea și alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă.
O banalizare a ilegalității. O complicitate cu ilegalitatea pe care o vedem la politicieni care legalizează ilegalitatea, la părți din presă care ignoră voit ilegalitatea, dar și la oamenii simpli care-l aprobă pe cel care a furat dar a și făcut.
Dacă în mentalul colectiv, concluzia va fi ca un cretin fură de la bătrâni și din banii furați petrecea cu femei și lăutari, nu facem decât să așteptăm cu toții tragedia următoare. Sper însă ca această tragedie să declanșeze în conștiința fiecăruia dintre noi și în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalității”, spune Dan duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

 1. Placa aceasta o aud de 33 de ani.Acesti fii si progeniturile de neosecuristi se comporta ca in timpul comunistilor, plini de ura si dispret fata de romani,ca si tatii si bunicii lor veniti pe tacuri,incapabili,ranchiunosi ,grandomani,cruzi,aroganti si insolenti la fel ca tot neamul lor de p araziti.Eliminarea acestor elemente negative pentru Romania si romani si inlocuirea cu persoane responsabile si competente e inevitabila si imperativa.Trebuie sa apara un partid care nu are in componenta fii, nepoti si elemente nici macar cu CEA mai mica legatura sau tangente cu aceste skorpii pline de otrava si incompetenta.Confiscarea averilor si puscarie pentru elementele parazitare.

 2. A contribuit si el cat a putut de mult ca statul roman sa nu mai existe!

 3. Cazul Azile de batrani, un nou caz Colectiv…..In ambele cazuri Privatii au amenajat Stabilimente luxoase la exterior si Cocine la interior. Privatizarea a fost dupa tipic. Spaga, ascunzisuri, ocolirea legii, care lege si ea e aiurea ca sa fovorizeze libera initiativa la Castig de bani multi cu munca putina…Tipic un rahat Capitalist…In ambele cazuri Opiniei publice credule i s – a oferit un tap ispasitor din sfera Politica, ca asa e mai profitabil fiindca oricum acarul politic are jumatate din public contra. Acarii Paun sunt Piedone si Firea…Care au multe bube in cap si mai merge una…Adevarul e altul…Romania dupa 1990 a fost depopulata, familiile sfaramate, batranii ramasi pe drumuri, nici propriii copii nu au observat conditiile pe care azi le condamns ipocrit…Popii au facut slujbe la azile dar nu tacut ca ei si – au luat banul…

 4. Primarul Nicusor a redus la jumatate ajutoarrle sociale pentru handicapati. Firea le acorda 500 lei lunar pentru adult si 500 lei lunat pentru minor. Isprava lui Nicusor este mult mai grava, e vorba de 65.000 de persoane cu handicap din Bucuresti furate de primarul Nicusor.

 5. Las ca va spun eu acum cine-i criminalul.Ai vazut,ma enoriasule,cum a sarit ca ars purtatorul de cuvint B.O.R-Vasile Banescu? Dar de ce crezi tu ca a facut asta? In toate locatiile cu acest profil,azil de batrini adica,exista camera mortuara.Chiar si in celelalte tari europene exista asa ceva.Se fac servicii religioase,spovedanii,etc.iar asta implica prezenta pochilor.Din acest punct vorbim de implicarea BOR in crima organizata,acolo mureau batrini.Mureau ,lasau loc liber,locul trebuia ocupat.Nici nu vreau sa ma gindesc,ca exista si un serviciu de recrutare,pochii fiind cei care cunosteau „situatia de pe teren” iar fiecare pa,e vorba de 1000 si ceva de € pe luna/per pat. trebuia ocupat imediat.N-o sa afli in vecii vecilor ce s-a intimplat acolo in realitate,ma enoriasule.Se va declara ancheta secreta si gata! BOR este stilpul sitemului banditesc din Romania.Azilurile ale functionau in regim de abatoare pentru enoriasi in care gestionarii erau pochii,sau si pochii.Sunt aproape sigur ca securitatea nu era „straina” de aceasta afacere asa banoasa.

 6. De 33 de ani si jumatate Romania se tot scufunda. Ce zice primarul asta stim si noi de ani de zile. Romania este un stat esuat si distrus zilnic de catre calicii cu bale la gura din Politica Cleptocrata Romana.

 7. Mucusor are dreptate , fiinta romanului este pervertita. De cand exista prin zona, romanul s-a descurcat , adica desteptul l-a jumulit de tot pe fraier in apluzele si admiratia tuturor.Problema nu este politicienii , ei sunt destepti care plang pe umerii fraierilor.Mai sunt si fraieri care s-au prins si au tulit-o. Desteapta-te romane este un apel la fraieri sa faca pe desteptii. Si unii reusesc, putini.!

 8. Reformulez, ca poate nu s-a inteles bine:
  Nicu/PMB=”o banalizare a imbecilitatii” !!!

 9. PE CINE SA DEA VINA PELTICUL NEPUTINCIOS DACA NU PE VIITOAREA CONTRACANDIDATA CU CELE MAI MARI SANSE LA PRIMARIA CAPITALEI ??!!GUSTERII SUSTIN ACEASTA NULITATE,CARE N-A FACUT ABSOLUT NIMIC,DECAT CEEA CE STIU REZISTII USERISTI CEL MAI BINE:SA LATRE!!

 10. Nu inteleg mai multe lucruri in prapastia aceasta numita „asistenta sociala”. 1- pensia medie in Ro este de vreo 500 de euro. De unde cereti voi 1200 de euro de la un pensionar care toata viata lui a contribuit la fondul de asigurari sociale si de sanatate? 2-inteleg ca si de la bugetul de stat aceste sinistre lagare incaseaza 7000 de lei pentru fiecare pensionar. 3-Negoita psd de la sectorul 3 spune ca lunar dadea 30000 de euro la lagarul groazei, tot din banul cetateanului. 4-Mai are rost sa platim statului 55% din salariul lunar in conditiile in care nu mai vor sa ne dea pensie atat cat mai sintem in viata aceasta, iar daca prin absurd ajungem batrani si bolnavi, sansa de a ajunge ucisi in bataie precum oamenii vazuti zilele acestea, vine la pachet si cu o obligatie ca cineva sa ne achite calvarul fiindca pensia va fi o mizerie si singura nu acopera pretul torturii. Doamne, Dumnezeule! Nu credeam ca se poate muri si in felul acesta! Probabil ar trebui sa sesizeze cineva UE sau alte foruri. Nucleara lui Putin iti poate oferi un sfarsit mai demn.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.