Balaj, despre plecarea lui Mandorlini: Deac sigur e bucuros

CFR Cluj a luat o măsură radicală imediat după prima etapă din noul an, în care ardelenii au fost învinși la Botoșani cu 1-0 de lanterna roșie a campionatului, demiterea antrenorului italian Andrea Mandorlini și înlocuirea sa cu Adrian Mutu.

Foarte multă lume s-a întrebat de ce Neluțu Varga, principalul finanțator al clubului, nu a luat această decizie înainte ca echipa să înceapă pregătirea de iarnă, pentru ca noul tehnician să poată lucra cu jucătorii și să solicite, eventual, unde i se pare că există posturi neacoperite, transferuri.

Cristi Balaj, fostul arbitru FIFA și UEFA, actualmente președinte la CFR Cluj, a căutat să explice care a fost mersul evenimentelor, dar din declarațiile acestuia rezultă destul de limpede că anumiți jucători exponențiali în vestiar erau clar nemulțumiți de statutul pe care îl aveau cu antrenorul italian.

„Sunt vinovați și jucătorii, și noi, nu doar stafful tehnic. Cel mai simplu e să schimbi antrenorul. Dar nu doar Mandorlini e cel vinovat, culpa e comună.

Dacă a existat o dezamăgire în ce-l privește pe Deac, el era supărat nu doar pe antrenor că nu joacă mai mult, ci și pe el însuși. El n-a făcut pregătirea în vară, pentru prima dată în carieră, știm cât de mult contează, a avut și două accidentări, la umăr și operație la genunchi, toate cumulate au adus o evoluție mai puțin consistentă.

Era nemulțumit și el de cum evoluează. Faptul că nu a fost sprijinit mai mult e altă discuție. La Camora e diferit, când a fost sănătos a jucat, nu înțelegea nici el de ce e introdus în acest subiect. Probabil pentru că face parte din aceeași generație cu Deac, doi jucători exponențiali, care au adus cupe, campionate la CFR.

Deac probabil [că s-a bucurat când a aflat că se schimbă antrenorul]. Camora nu știu. Mutu a fost primit ok, jucătorii deja știau. A avut un discurs normal și mesajele au fost foarte clare, cum trebuie să facă un antrenor la un asemenea nivel. Avem încredere, are o șansă majoră, a venit într-un moment perfect”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Neluțule, FMM de sekurel nenorocit!
    https://www.monitorulcj.ro/sport/77965-iuliu-muresan-despre-plecarea-lui-arpi-paszkany-de-la-a-fost-presat-sa-vanda-clubul
    Pleacă de la club, că-l bagi în faliment, javră!
    Se poate remarca că autorii direcți, „la vedere”, sunt aceiași DIICOȚi care la Timișoara protejează de ani în șir (nu gratuit…) gașca de hoți care au devalizat A.E.M.! …probabil au o misiune de punere-pe-butuci a Vestului intracarpatic…
    https://adevarul.ro/stiri-locale/timisoara/paradoxul-de-la-cea-mai-mare-fabrica-de-contoare-2334633.html

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.