Anca Dragu, numită guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Reprezentanta FMI se declară îngrijorată

Anca Dragu a fost desemnată în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), pentru un mandat de 7 ani, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat vineri de Parlamentul Republicii Moldova. Dragu a fost numită după ce a primit cu o zi înainte cetăţenia Republicii Moldova.

Dragu a fost susţinută de 58 de deputaţi ai partidului de guvernământ, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), o majoritate suficientă în condiţiile în care parlamentul are 101 membri. Anca Dragu a fost prezentă în plenul legislativului în timp ce deputaţii votau numirea acesteia în funcţia de guvernator BNM, notează NewsMaker.

„Este o onoare pentru mine să contribui la parcursul european al Republicii Moldova. Avem nevoie de instituţii puternice, independente, care să asigure stabilitatea economică a ţării şi prosperitate pentru toţi cetăţenii. Nu va fi un drum uşor, dar cu răbdare, determinare şi pricepere vom putea duce la bun sfârşit proiectul european”, a declarat Anca Dragu.

Dragu a fost propusă la şefia BNM de preşedintele legislativului de la Chişinău, Igor Grosu. S-a întâmplat vineri, la doar o zi după ce Octavian Armaşu a fost revocat din funcţia de guvernator al BNM tot de Parlament, cu votul deputaţilor PAS, dar şi al celor din grupul BCS, care îi reuneşte pe socialişti şi comunişti, aflaţi în opoziţie.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu procedura de demitere a fostului guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, Octavian Armaşu. Reprezentanta FMI în Republica Moldova, Svetlana Cerovic, a declarat vineri că demiterea lui Armaşu a avut loc „foarte rapid”, ceea ce, potrivit ei, lasă semne de întrebare cu privire la corectitudinea procedurii.

„Am luat act de acţiunile întreprinse brusc de Parlament aseară pentru demiterea guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Octavian Armaşu. Audierile şi luarea deciziei au avut loc foarte rapid, ceea ce pune sub semnul întrebării dacă a fost asigurată corectitudinea procesului dat, şi anume efectuarea unei analize şi a unei evaluări profesionale şi juridice într-o manieră adecvată şi completă”, a spus Cerovic, potrivit unei declaraţii citate de NewsMaker.

Svetlana Cerovic a menţionat că independenţa BNM este „un element cheie al programului susţinut de FMI, la fel şi consolidarea guvernanţei şi supremaţia legii în stat”.

„Angajamentul faţă de independenţa Băncii Naţionale a Moldovei şi menţinerea acestei independenţe, precum şi continuarea eforturilor de consolidare a guvernanţei şi a statului de drept sunt, prin urmare, esenţiale pentru implementarea programului şi pentru stabilitatea economică a ţării”, a punctat reprezentanta FMI.

Octavian Armaşu a fost revocat din funcţia de guvernator al BNM în seara zilei de 21 decembrie, în aceeaşi zi în care în plenul Parlamentului au avut loc audieri privind recuperarea banilor furaţi în frauda bancară de un miliard de dolari din perioada 2014-2015. Deputaţii PAS au criticat inacţiunea guvernatorului BNM pentru recuperarea resurselor financiare furate. În mod special, parlamentarii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Armaşu nu i-a suspendat pe angajaţii BNM care sunt învinuiţi în dosarul „frauda bancară”. La rândul său, Octavian Armaşu a motivat că nu dispune de pârghii pentru a suspenda activitatea persoanelor respective.

Candidatura Ancăi Dragu, dar şi „graba” cu care Parlamentul a venit cu nouă propunere, a fost critică însă de opoziţia parlamentară. Deputatul independent, fostul socialist Vasile Bolea, în prezent reprezentant al Partidului „Renaştere”, afiliat fugarului Ilan Şor, a acuzat guvernarea că pune „pe tavă instituţiile statului unei alte ţări”, în timp ce vicepreşedintele Parlamentului, socialistul Vlad Bătrâncea, a acuzat PAS că ar pregăti numirea la şefia BNM a unui cetăţean străin, membru de partid, contrar regulamentului cu privire la BNM.

Contactată pentru o reacţie, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a confirmat pentru NewsMaker că Anca Dragu a depus jurământul şi este cetăţean al Republicii Moldova. La rândul său, Preşedinţia Republicii Moldova a publicat vineri decretul prezidenţial prin care se acordă cetăţenia Republicii Moldova senatoarei române Anca Dragu. Maia Sandu a semnat decretul pe 21 decembrie, potrivit datelor indicate în document, or decretul a intrat în vigoare la data semnării.

Deţinerea cetăţeniei ţării era o condiţie pentru a putea accede la funcţia de guvernator al BNM.

Fostul preşedinte socialist al ţării, Igor Dodon, a spus că numirea Ancăi Dragu este „abuzivă” şi „antistatală” şi a sugerat că decizia ar putea fi anulată de socialişti sau de „următorul şef de stat”, aşa cum s-a întâmplat în cazul retragerii cetăţeniei fostului preşedinte Traian Băsescu sau a fostului parlamentar român Cristian Rizea.

„Ceea ce se petrece şi acum, când principala instituţie financiar-bancară din ţară se dă pe mâinile străinilor, este adevărată trădare de Patrie, trădare a intereselor cetăţenilor Republicii Moldova. Cu cât mai grave sunt azi abuzurile, cu atât mai ferm vom repara totul şi vom pedepsi vinovaţii, în viitorul apropiat.  Aşa cum, în calitate de şef de stat, am anulat cetăţeniile moldoveneşti oferite ilegal lui Băsescu şi lui Rizea, la fel trebuie anulate şi alte cetăţenii oferite ilegal, peste noapte şi în mare taină, cu scopul de a ceda unei alte ţări instituţiile statului”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Cătălin Drulă, preşedintele USR, o felicită pe Dragu

„Sunt mândru de această performanţă a colegei noastre şi este o nouă dovadă a profesionalismului pe care l-a demonstrat de-a lungul întregii sale cariere.

Sunt convins că Anca îşi va aduce contribuţia la parcursul european al Republicii Moldova, mai ales în contextul în care Consiliul European a decis recent deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat Cătălin Drulă, preşedintele USR, potrivit unui comunicat.

USR subliniază că va continua să susţină Republica Moldova, al cărei loc este „în Europa alături de România”.

Anca Dragu deţine o diplomă de licenţă şi un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti, un master în Politici Publice şi Aderare la UE, absolvit în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi a urmat diferite programe în cadrul Universităţii Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală şi de Est şi în cadrul Universităţii George Washington, Washington DC.

Presa de la Chişinău menţionează că şeful BNM are un salariu lunar de circa 160.000 de lei moldoveneşti pe lună, ceea ce reprezintă circa 8.500 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

66 de Comentarii

 1. il vreti pe al nostru, tanar, viguros, cinstit, priceput in caritasuri, banci falimentare, roman de vita veche…
  Ce, credeti ca este usor sa ajungi la 170 miliarde datorie actuala?
  Sau macar pe al sau consilier!

 2. Bravo ei! Dintre toți USR istii ea și dr Wiener erau cei mai raționali și cu bun simț.

 3. omis ca sa spuneti ca a fost si director adjunct la E ON.
  Oricum, interesanta si ciudata numire.

 4. Se pune intrebarea pe cine vor gasi globalistii ca personalitate unificatoare a Re-Romaniei Mari. Respectivul sau respectiva trebuie sa fi fost trecut/a prin sita serviciilor straine, mai intai, sa aiba patalama de colaborationist cu acte in regula. „Firman de la stapanire”, cum s-ar fi zis acum cateva secole (care parca nu s-au scurs deloc).
  Pariul casei este d-l Geoana.
  Cota de 1,5, chiar 1,3.

 5. Va oferi meditatii, Diafanei Maia, pentru candidatura la Prezidentiale, in 2024? :))

 6. Pentru noi va fi un pic mai bine.
  La mai mulți numiți pe afară din USR.

 7. Va mai aduceti aminte ce declara edit asta sorosista cand era ministra lui Csalas: Anca Dragu, ministrul Finanţelor, a declarat vineri, că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie 2016 de la 1.050 lei la 1.200 lei. Noul ministru dădea exemplul unor ţări ca Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi, şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”. Leanta Popa iar ai scapat ocazia sa taci.

 8. Cum de n-au vrut basarabenii pe cineva de la PSD sau PNL? Cum de au ales pe cineva din mult hulitul si mult vinovatul USR?? 🙂

 9. Cum se trag sorosheii de motz in sus unu’ pe altu’ …
  Propun s-o numeasca pe viata, adica unu’ mai putin aici!

 10. Păi ce are sula cu prefectura ? Cum să numești pe una din parlamentul României guvernator al Bancii Nationale al Moldovei ????!!!!

 11. Face parte din elita „academicienilor repetenti” scoliti prin strachinatate, cu #hashtagul in frunte…
  Si nu se stie daca #arevoie# pentru ca „MareleLicurici” stie de existenta celor 2 popoare distincte: roman si moldovean…
  Luati-o si spalati-va cu ea pe cap !…

 12. Totuși, cum de au plasat-o daca e din Romania și nu din Republica Moldova? Au unit România cu Republica Moldova, cumva și noi nu știm?

 13. Pe drulă nu-l ofertează cu vreun post? E bun la transportatul vorbelor degeaba. HaBarnam poate fi pus ministru la fonduri europene, doar știe cum se fură banii de la handicapați. Ghineaon merge la uniunea scriitorilor. Știe să scrie pnnr-uri, dă bine cu metafora-n sacul de bani pentru scenarii de consultanță.
  Luați-o și pe huiduma aia de creatură, covesi, și puneți-o președinte de președinți. Nu-l uitați pe cărătorul de tărgi, ăla cât două izolete și un nume pe potrivă: Ungureanu.

 14. Si-asa sunt in kkt pana la gat bietii moldoveni ,acum vor fi de tot !!

 15. Limpede ne este !
  Planetei Mer🌈, ba chiar și întregului Sistem paraZolar:
  Oameni buni, eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  Neo-marxiștii, la fel ca bolșevicii de rit vechi, nu sunt interesați decât de ATAȘAMENTUL LA CAUzĂ, cetățenia sau naționalitatea e un moft !
  AncutZa (care s-jucat cu MÎȚA) să MUTE DECISIV !
  Și să-i ia și pe ceilalți uSE🌈ici la Chișinău !
  Hai, că mai sunt doar câțiva, măRog…😂
  [°°°RUMburKaK-trolaK UrKaK]

 16. Așa a început în 2014 nazismul șî în Ukraina, după țirkusul organizat di Nuland (cu 5 MILIARDE DI $$) șî Merkel (cu alte miliarde di €€, da’ nu se spune!), în „Meydan”: aghienți mascați C.I.A. adunați dîn cele 4 zări, cadorisiți PESTE NOAPTE cu „cetățenia” ukraineană, iar în zîua următoare puși miniștri executivi în „guWernul demokratik di la Kiev”! Găsiți în presa zilelor reșpektive, cum îi chema pi șpionii ăia…
  Așa că, acum, șuolduovienilor vieghietali, știț’ șini-i așiastî Draku’……[Rumburak]

 17. Rușii se umplu de usr isti,in învață această specie să trăiască cu un leu

 18. Nu știu de ce se miră toți inapoiatii suveranisti,suflători între fesele Sosoacei,Simion,ori alți extremiști.Doar nu ați vrea,inapoiatilor ,sa propună de la SOS ori AUR?Va roade excelența și bunul simț.Gata cu smiorcăielile apocaliptice.Nu credeți ca vremea voastră a trecut?Vine craciunul,vine anul nou și voi vă dați de ceasul morții cu aceleași invective de minți bolnave.

 19. E bine cu Maia. Va fi si mai bine si cu Dragu. O sa planga moldovenii cu muci dupa ce vor bea vin de la Cricova cu pipeta.

 20. Hooo bre.. Și eu il vreau premier in romania pe Orban Viktor,.. Dacă poți așa cu \dragu/ de ce n-ai putea cu Viktor ??

 21. Marele Urs Te sui pe saua calului, treci granitza in Hungaria si voila … Dupa un sas infatuat, ne mai lipsea un bosgorian colorat si pedala de kazar.

 22. Daca Maia devine maia la urmatoarele alegeri Anca Dragu o va urma.

 23. După ce Viktor Orban iși primește cetățenia română,învață să cânte pe de rost Imnul României cu mâna dreaptă pe inimă ,jură pe Constiuție că-și dăruieste toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, că respectă Constituția și legile țării, că apără democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României, așa să-i ajute Dumnezeu,poate veni de premier în România!Ce zici,se bagă ?

 24. Încă o dovadă că USR are cei mai pregătiți oameni și este o onoare să votezi așa oameni! Iar Maia Sandu este singura care recunoaște valoarea oamenilor din USR! Iar cei carer îi votează sunt și ei inteligenți și de onoare pentru că îi votează!Sictir javrelor extremiste de pe forum.Cine le va închide gura?Pamantul galben!

 25. Dacă se va confirma și valida, ar fi o mare onoare și un câștig pentru toată lumea.

 26. …ce viata pe ea!…va dati seama, va avea de lucru cateva zile intr-un an, cand ajunge mocaciunea de la noi la fratii moldavi!…in rest, ce dracu sa faci intr-o banca goala, cel mult guturai, te sufla vantul prin pustietatea aia!…

 27. De ce e o surpriză chestia asta ?! Nu e nicio surpriză. E pur si simplu o NORMALITATE care trebuia demult să se manifeste in toate sectoarele.Cine a tergiversat-o nepermis de mult ? Toți micro și macro factorii trădărilor românești! Toti asa zis INFLUENCER telectuali si intelectuali dar cu mare apetit pentru tradare pe bani . Cît mai multi , fireste !! Limba română la ea acasă în BASARABIA ?? Nici vorba !! Cînd OLIMPIADA LA LB si LITERATURA ROMÂNĂ va functiona si acolo,abia atunci avem începutul revenirii la NORMALITATEA ROMÂNEASCĂ bazată pe înțelegere,comunicare,cultură și interese NORMALE COMUNE ! Inca Tratatul Ribentrop-Molotov e în vigoare !! De lași ce suntem

 28. REȚEA SOROS. MAIA SANDU SOROS. USR – SOROS! Numita membra USR:

 29. REȚEA SOROS. MAIA SANDU SOROS. USR – SOROS! Numita membra USR:

 30. O incompetentă! Discurs cu conținut sub-mediocru și în formă mediocra. Zero realizări, zero soluții pentru problemele majore ale României, numai job-uri primite prin corupție și numiri, care au condus la numirea în alte funcții în baza funcțiilor dobândite anterior prin corupție.
  Cu salariu de 50.000 lei net pe lună la eon, dobândit prin corupție, în parlament parcă zicea ca românii să lucreze pe 2 lei. Pe 2 lei să lucreze ea. Această incultă, incompetentă care a mâncat bani fără să performeze și să livreze nimic în schimb!
  Mă surprinde cum trolii hateri o adulează, ei care urau pe oricine.
  Femeia asta nu-i ajunge nici la degetul mic al lui peiu și alte doamne mai tinere decât ea care au realizat pentru țara asta lucruri care valorează miliarde de euro. Toți eroii adevărați sunt marginalizați, furați de oportunități, discreditați, în ce timp ce leprele ca asta sunt propulsate în funcții de top.
  Nu am văzut-o să fii publicat o lucrare sau cercetare care a aducă o soluție inovativă și eficientă la problemele ale țării. Are un doctorat de doi bani care nu valoareaza nimic, culminata cu o lucrare de polilologhie pe care nu o citește nimeni. Rușine!

 31. Păi ori ești corect ori ești lichea.. De poate un politician romîn, chiar expirat, să caute miliardul furat in alt stat, \de ce n-ar putea de exemplu Viktor să fie la Viktoria, să arate calea,..iar de un președinte maghiar incă nu ai incercat, păi mă ofer eu, și garantez că ai toate funcționale in scurt timp…

 32. @Arhivar

  Va mai aduceti aminte ce declara edit asta sorosista cand era ministra lui CIOLOS?
  Anca Dragu ministrul Finanţelor a declarat vineri că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie 2016 de la 1.050 lei la 1.200 lei.
  Noul ministru dădea exemplul unor ţări ca Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud
  unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei,
  fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”.

 33. Să explice trolacii uSE🌈ici pentru ce a primit t.o.o.t.a asta 50K RON / lună la EON !
  Și din banii cui…
  Hai, 🌈ajoșilor, ce stați ?
  măRog…😜
  [°°°RumBurKaK – trolaK UrKaK]

 34. Clonei (editat),,cib’’: Ati vedea pe cineva de la AUR invitat oriunde in lume intr-o astfel de pozitie? Poate sunt cateva persoane de inalta calificare si prin AUR (eu unul nu stiu), dar cred ca se pierd in marea masa de „diletanti” si lideri de galerie. Da, in USR inca mai sunt cateva persoane de calitate. Au fost multe persoane, chiar foarte multe, insa s-au pierdut pe drum, din pacate. Nici ei nu au rezistat presiunii, nici noi nu le-am dat incredere (15% e nimic).

 35. Cheia este la educație,scoți dobitoci din scoli cu diplome ,ei vor alege partide extremiste gen AUR,SOS,partide cu oameni ca ei și nu vor lăsa pe cineva mai bun ca ei sa guverneze corect. Cam asta e. Astazi asistam la manelizarea și minerizarea populației.

 36. Acum se înțelege de ce a primit ordin fritz să îi dea 30000 de euro Maiei Sandu

 37. Să înțelegem că slujba de guvernato(are) al unei bănci naționale , chiar și cea a Republicii ”Teoretice” Moldova ( în practică provicie a României – Basarabia) este ocupată de o USR-istă ? Probabil USR-ul va fi partidul ”unionist” ca au dat-o în bară cu știința in economie, despre politică nu mai vorbim … Securiștiii se adună in pragul alegerilor și ies moț la suprafață, cuconița era lipsă la apel pe știri , uite ca acu știm și de ea.. Hai (editat) !

 38. Domnilor tib1, cib(clona) dar și domnului Viorica, relaxațivă: doamna Dragu de ea a fost numită vezi răspunsul în nick-ul de mai sus.
  Nu mai e nevoie să vă tot 💩-ți pe proprii epoleți. Lumea, deja vă știe.
  Cât despre marele urSulache, care se bagă în vorba neîntrebat, vă propun, în ajun de Crăciun, să-l tragem pe editat, asta, pe par.
  Că usereisti ce sunteți, achiesați, este?

 39. Asasinii economici şi prăduitorii de peste ocean folosesc tipare pe cate le repetă cu mici variațiuni de la țară la țară. Vedem acum în Moldova repetându-se scenariul din Ucraina, unde au acaparat în 2014 puterea politică prin corupție, violență şi crimă (revoluția portocalie şi Maidanul) ceea ce a condus la aservirea totală a Ucrainei şi împingerea ei în război. În Moldova vedem cum planul de jaf şi aservire e pus în aplicare meticulos, pas cu pas, prin trădătorii soroşiştii puşi de occident la conducerea guvernului şi a țării. A urmat decuplarea de la resursele ieftine ruseşti, preluarea sistemului energetic prin OPCOM, iar acum a Băncii naționale. Aşa că privim la ruinarea totală a unei țări apropiate, cu sprijinul cozilor de topor şi a ticăloşilor soroşişti din Romãnia. Ruşine!!!
  Iar pentru cei care mai sperau la reunirea Moldovei cu România, varianta mai probabilă este dezlipirea regiunii Moldova din Romãnia, reunirea ei cu Republica Moldova şi refacerea Basarabiei, ca proprietate Rotschild.

 40. Bine ca nu l-au cerut pe Isarescu ! Ca Romania pe el se bazeaza . Dracu ne lua daca ramineam si fara asta . Citind postarile de mai sus ale postacilor pezdisto- penelisti , iti dai seama cu oroare , cit de fara minte sunt acesti votanti !

 41. O nenorocită soroșisto-CIA-istă se duce la soră-sa, Maia, sunt oare Editat? Ordinul se execută!

 42. Dupa ce ca sunt vai stema lor au mai pus-o purcica asta la bani dracu ii ia. Mama ei de bautura! Ma useristilor care va mandriti cu ea atat, daca bubuie de carte de ce nu a oprit-o occidentul?

 43. Numai Domnul a hrănit mulțimea cu cinci pâini și doi peștișori!!..
  Aici,in realitatea Sandu,chear să fii cel mai căpos specialist in domeniul bancar că din rahat nu faci nici o bombonică cat de mica..de unde sa faci daca nu ai din ce..și nici nu se prevede..! Moldova deja e in cabală la FMI..

 44. …sub deviza o colonie plus o colonie egal o colonie…
  unirea vine la pachet cu imprumutul extern…inca o tara vanduta pe hartii

 45. Cine se aseamănă se adună. Sorosiști la șoroșiști trag. Să le fie de bine, dar să nu vină peste vreo 2 ani să ceară despăgubiri pentru urmările acestei numiri.

 46. Păi și din față, și din profil, asta corespunde cu Lila, sor-mea.
  Să vezi ce capace o să-i acordez că nu ne-a informat întocmai și la timp că era în cârdășie cu USR(I) și că s-a transformat în moldoveancă, fix când era mai mare nevoie la alegerile care vine, să fim olteni cu toții.

 47. CUM SOTUL DNEI DRAGU E ANTRENOR DE YOGA…POT SA IL CHEME SI PE BIVOLARU …PE GREGORIAN SA O EDUCE PE MAIA SANDU SI PE GABRIEL, PENTRU MODELUL DEVALIZARII B.R.D. CE INSEAMNA SI BAUTURA ASTA PREA MULTA TOAMNA!! U.S.R. FACE ROST DE BANI PENTRU CAMPANIA ELECTORALA SI DE AUTOCARE CU VOTANTI! UN MILIARD S-A FURAT FARA URMA…DRAGU CU AI SAI POATE SI MAI MULT!

 48. strain esti tu nu romanca Anca Dragu!
  O miscare inteligenta ce aminteste de AI Cuza!
  Maia, ai fi buna de presedinta Romaniei un pic mai mare…

 49. Doare rau !Ce va deranjeaza ca in Moldova, competenta primeaza !?.Slujile fsn il elogiaza pe iscariescu care a instrainat ong-ul bnr la fel si rezerva de aur .Respect Doamna, respect mintea cea de pe urma a moldovenilor !postacii plătiți pot sa arunce cu laturi .

 50. „…master în Politici Publice şi Aderare la UE, absolvit în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.”
  SNSPA, fosta (k)Academie Fănel Gheorghiță, ajunsă în proprietatea lui Remus Pri(n)copie, fost tehnician chimiZd la Spitalul Witting, fost aghiotant al Abramburicăi, actualmente Rector pe Viață și repreZentant al lui $oro$ în Colonia Eșuată.
  E limpede pentru toată Planeta Mer🌈, Sistemul paraZolar, ba chiar și întreaga Cale a Laptelui DegreZat (1.5%) ?
  măRog…RemuZică ăsta cu Cuibul de Vulpe a mai fost și șeful Fullbright în Colonie…😜

 51. este un pas inainte pentru intrarea Basarabiei in UE.
  Si va intra alaturi de tara mama.
  Si se va alipi la tara mama.

 52. firesc , normal insa o numire disperata care cauzeaza desconspirare.

  Anca DRAGU = este (cu siguranta ) ofiter superior SRI.

  Anca Dragu este singurul om vertical , moral si cu adevarat profesionist din USR ( formatiune politica a unei falange din SRI ) .

 53. Sa nu mai spuna careva ca USR nu este partidul serviciilor, trompetele si cozile de matura ale Bruxelles-ului!!!!

 54. Bila neagra este ca face parte din nucleul dur securisto-sorosist bine reprezentat de nepotul salagean vandut Ciolosh. Aceasta asociere o compromite grav pe madam Dragu. Bila alba este ca fiind absolventa ASE Bucuresti (singura institutie de invatamant superior din Romania cunoscuta si bine apreciata afara) poate fi cotata ca o buna profesionista.

 55. Urmează să îi ”importe” basarabenii și pe: Iohăniță vodă , Ciucă, Ciolacu și pe alții ca ei…. Să te ții atunci, intrăm în criză politică nu mai are cine să conducă România.

 56. Acum avem dovada: IATĂ CE MERCENARI AJUNG N GUVERNUL ROMÂNIEI! IATĂ SECĂTURILE CARE AU SECĂTUIT ROMÂNIA. ANCA DRAGU, MONICA MACOVEI, PRUNĂŞI MULŢI ALŢII AR TREBUI CONDAMNAŢI PENTRU ÎNALTĂ TRĂDARE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.