Bănescu. Populism și manipulare abjectă

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis un mesaj  la 30 de ani de la Revoluție.

Bănescu a avertizat că populismul și „manipularea abjectă a celor ce între numere de circ vulgar și violent transmit impenitent că «liniștea și civilizația nu ne conduc nicăieri» duc la „îngroparea încă mai adâncă a adevărului”.

Mesaj de Ziua Victoriei Revoluției Române

„22 decembrie 1989

Căderea în Europa a celui mai extins criminal regim din istoria omenirii (comunismul) – peste 100.000.000 de victime – ar fi trebuit să fie răscrucea înțelegerii definitive a răului gigantic care irumpe din situarea de orice fel contra naturii (umane).

1989 ar fi trebuit să fie apusul ireversibil al orwellianului «1984».

Întrucât diavolul rămâne prezent în istorie și în spatele minții noastre pe care o asaltează neîncetat.

Marxismului i-a succedat neomarxismul, totalitarismului criminal, terorismul intelectual, mare violator în serie pe patul procustian al corectitudinii politice.

Decembrie 1989, prin curajul celor mai frumoși dintre noi, ne-a oferit șansa unei exorcizări și vindecări. Nedorite, detestate de cei ce s-au folosit cinic de moartea unor eroi pentru a se înstăpâni din nou peste noi.

O palmă răsunătoare până azi, dată tuturor oamenilor de bun-simț din istoria României.

Dumnezeu limitează desigur răul, dăruindu-ne iar și iar șansa binelui nostru. Care se lovește de stânca marelui refuz, de ignoranța și prostia care devin păcat, de absența discernământului care nu mai e nici măcar predicat. Pentru că luciditatea îi încurcă pe mulți.

Totul are însă un sens camuflat. Doar necredința și orbirea temporară ne împiedică să-l vedem.

Orbirea maselor cu populism, cu minciuni ieșite inutil la lumină, manipularea abjectă a celor ce între numere de circ vulgar și violent transmit impenitent că «liniștea și civilizația nu ne conduc nicăieri», deci că opusul lor este soluția, eventual finală,

toate acestea pavează calea spre îngroparea încă mai adâncă a adevărului care ne face liberi și pentru care au murit însângerați, cu ochi mirați deschiși spre cer, oameni tineri, încrezători și buni.

Dumnezeu să-i odihnească!”, a scris Vasile Bănescu, vineri, pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

22 de Comentarii

 1. Mai Nea’ dumneata esti un instrument al comunismului care n-a murit,el doar s-a odihnit putin si vine cu forte proaspete si perverse sa inrobeasca o lume intreaga nu doar un sfert din ea.

 2. 1989 ar fi trebuit să fie apusul ireversibil al orwellianului «1984». Dar, este paradoxal, răsăritul celei mai opresive forme de totalitarism din istoria înregistrată care bate de departe soft-distopiile lui Orwell sau Huxley.

 3. Acest Banescu este un politruc mai basinos decat cei de la Stefan Gheorghiu….Crestinismul este Campion absolut al crimei…probabil a omorat peste 1 miliard de oameni in cei 2000 de ani in
  care a adus Intunericul obscurantist al sklaviei si linsului de moaste pe Tera….Crestinismul a aprobat si incurajat Sclavia si Supunerea…Crestinismul a fost si este cea mai scabroasa metoda de manipulare si indobitocire a multimilor…As zice ca Crestinismul este la baza oricarei crime din ultimii 2000 de ani….Intunericul deplin al Crestinismului s – a manifestat in primii 1.000 de ani cand a ingropat civilizatia rationala a Antichitatii care descoperise intre altele Matematica pana la nivelul clasei 10 de liceu actuale iar in domeniul filozofiei jumatate din doctrina Rationalismului. Heraclit din Efes este cel mai valoros filosof materialist, a trait cu 300 de ani inaintea de Crestinism…Crestinismul a ingropat evolutia Vestului si lipsa lui din China a facut – o pe aceasta Prima putere mondiala a secolelor 11, 12, 13…In asa zisul comunism Popii erau mai modesti, departe de baloshenia lacoma de azi…

 4. Dupa cum le zice poti fi convins ca nea Sile are carnet de revolutionar. Doar profitorii astia si securistii care au tradat sustin minciuna ordinara cu revolutia.Milioanele de romani corecti s-au lamurit de mult. Nea Sile dovedeste ca BOR este biserica securistilor si nu a multimii de romani ortodocsi corecti. Zici ca-i trompeta securitatii.

 5. Asta e mai politruc ca politrucii.
  1. Orwelianul 1984 a fost inspirat total din societatea capitalista. Se vede acum. Desigur, vad cei care au ochi si creier cu care sa inteleaga ceea ce vad.
  2. In Europa NU a existat comunism. Faptul ca niste partide isi ziceau comuniste, nu inseamna ca regimurile erau comuniste. Ar insemna ca si in USA a fost comunism, ca si acolo exista un partid comunist.
  3. Daca vrea sa nu mai bata campii, sa se duca intr-un kibtuz din Israel. NUMAI ACOLO a existat comunism SI EXISTA SI ACUMA si nu rage nimeni pe strazi JOS KOMUNIZMU.

 6. comunism in Europa ocupata de URSS= 45 ani
  comunism in URSS= 70 ani
  post comunism=10-15 ani de la tara la tara mai putin RDG
  democratie =???dracu stie cat

 7. I-a dictat poezia sefu’ Daniel sau Banescu a scris-o de capul sau? Astia tulbura intentionat postul romanilor cu astfel de baliverne politice in loc sa spuna un cuvant de compasiune si solidaritate pentru fratele lor IPS Mitropolit Longhin care este grav persecutat de comisarii lui Zelenschi.

 8. Trasni-te-ar Dumnezeu bai, drogatule „axon” ora 9:00, degeaba mesteci si clefai si scuipi putreziciuni, nu atingi cu nimic Luminoasa Religie Crestinismul imbratisata cu dragoste si abnegatie de fiintele umane care au cucerit Mapamondul, cu eroism si sacrificiu personal, in numele Mantuitorului Isus Cristos !

 9. O lichea abjectă a unei mafii in sutană, unul care știe nivelul de inteligență al ortodoxului..in rest banii vorbesc cîinii latră..Deci hauriții, a căror număr se impuținează drastic de ignat, rechte trupa de popi in disperare că sunt prea mulți la numărul de biserici catedrale și mănăstiri,..banii lu bănescu sunt ispita, deci e de criticat și inlocuit cu o lichea și mai grețoasă..

 10. Evident ne este, întregii Căi a Laptelui DeZoZat (100%) etc.
  Oameni buni, eu vă tot spun, da’ voi nu vreți sa mă credeți:
  Vasile Bănescu, fost administrator de grădiniță, a MUTAT DECISIV !
  Și a devenit ginerele lu’ Silviu 🌈ticeanu, cancelarul lu’ Ceașcă.
  E cel mai potrivit să ne dea lecții despre Orwell, măRog…😪
  [°°°RăuBouRag-khah😪l pribeag-RăuBouRag°°°]

 11. Diavolul este o Creatie Crestina, Banescule… adica o tampenie…. Crestinismul l – a sabotat si pe Dumnezeu, i – a atribuit un egal numit Isus. A introdus la o Sedinta de Partid la Niceea prin anii 330 creatia politica a Sfintei Treimi ca sa il saboteze pe Dumnezeu, sa se infiltreze Popii in puterea lui Dumnezeu pentru a exploata oamenii… Pentru bani, popimea e lesinata si nesatula de bani si de afaceri….De 2000 de ani nimic din Istorie nu a fost lasat nepangarit si nefalsificat de minciunile politice crestine…In interesul politic al Crestinismului s – au amplificat fara limita crimele unor politieni gen Nero sau Stalin…fiindca au demascat crimele Crestinismului…Un exemplu, Crestinii au dat foc Romei doar ca sa pacaleasca oamenii cu implinirea unei Profetii a lor. Au profetit ca Roma va arde si au ajutat – o sa arda…..Mai, Banescu in dec 1989 a fost o Lovitura de Stat
  o Manipulare de proportii mondiale facuta de Securitate, Sercicii gen KGB, CIA, maghiare, evreiesti, care a provocat revolta PEGREI, a aurolacilor societatii in scopul Demolarii unei Tari… Tara a fost transformata in Colonie, furata si jefuita…Tara nu a fost aparata de Organele care mancau banii sa o apere…Ceausescu a fost arestat in Biroul sau din CC, urcat in Elicopter si abandonat pe un camp…Comunistii nu sunt extremisti cum au fost legionarii ca sa traga cu Arma, sa se baricadeze in munti si sa impuste oamenii noii puteri…Mortii Rascoalei au fost omorati chiar de Rascoala…cu exceptia celor omorati de Organe pentru a inflama populatia contra lui Cesusescu…

 12. fost nevoie sa moara mii de oameni ca BOR sa aiba hoteluri, vile, case de odihna, piscine, restaurante, paduri, fabrici, terenuri, case mortuare, masini scumpe…
  BOR, vinde iluzii pe miliarde si in plus este si sponsorizat de stat!
  Daca il mai vad o data pe sinistrul asta, nu mai calc in biserica!

 13. Banescule, populatia a votat PRO-comunism in mai 1990 in proportie de 87 la suta…NU a votat pentru Securism….Securismul e ca si Clerul, paraziti ai societatii…Banescule, tu ai vrea sa aduni toti comunistii la un loc si sa le dai foc….Nu rezolvi nimic, apar altii, si mai multi, pentruca majoritatea oamenilor vor dori intotdeauna egalitate si demnitate sociala…

 14. Pe treptele catedralei din Timișoara au fost împușcați oameni care nu s-au putut refugia înăuntru pentru că porțile erau bine zăvorâte. Așa să-i ajute Dumnezeu.

 15. Pai hai sa spunem ca vechiul comunism l-am invins noi, societatea, intr-un efort de redresare morala (desi nu e asa; s-a dorit si s-a executat o operatiune demult programata- elementul de demonstratie este simultaneitatea in toate tarile estice- apropo de sincronizarea la covid).
  Dar daca ACEL comunism a iesit pe fereastra, cum oprim noul comunism, tehnocratic si IT-ist, globalist, sa ne dicteze orice maruntis din viata?
  Nu se vede nicio masura eficienta de combatere a NOULUI comunism.
  Pentru ca, printre altele, elitele refuza, complice, pana si sa admita ca acesta ar exista.

 16. Siii, spune:
  23 dec. 2023 la 11:14
  Din ce mai tin eu minte parca socrul lui Ponta a fost cel care sa ocupat de usile Catedralei din Timisoara sa fie bine inchise .

 17. -Ce vă mai place să denigrati Comunismul !
  de parcă formele de guvernare dinaintea comunismului au fost mai bune
  adică Monarhie, Teocrație, Tiranie, Oligarhie, Aristocrație, Feudalism,
  Colonialism, Capitalism…majoritatea au dus in Sclavie milioane de oameni
  si chiar au masacrat multe alte milioane.
  -Toate Monarhiile europene erau în cârdășie cu Biserica Creștină,
  toti regii, împăratii erau întronati de biserică
  de episcopi – papi…cu mare fast-extravaganță.
  Popoarele au fost intenționat îndoctrinate religios-creștinate
  pentru a fi mai ușor de controlat pe timpul când Monarhiile
  casele regale conduceau Europa.

  *Odată ce aceste familii regale au ajuns să dețină puterea, controlul
  ei nu mai doreau ca acestea să părăsească familia,
  au deprins Gustul Puterii si Dorința de a-i Controla, Exploata
  pe oameni prin diferite metode, care erau un mijloc
  de a obține mai multă influență, bogății foarte mari.
  *Monarhiile – Dinastiile Regale Europene au fost cele care au provocat
  cele mai multe războaie în istoria omenirii, peste 700,
  și le-au menținut în războaie pentru Sute de ani.

  *Comunismul a durat circa 70 de ani…din 1920 – 1990,
  dar Monarhiile perfide 5000 de ani, Sclavagismul secole,
  Feudalismul – peste 900 de ani.

 18. Ba, mai traci dracului din gura! Nu soui niciodata nimic, da ai impresia ca esti cineva. Nu te pricepi la istorie, doctrina, crestinism, stiinta, la politica nici atat. Tranca, fleanca, propoaganda de papițoi de mall ca sa distragi atentia de la caoutalismul bolnav de azi. Socialismul a murit acum 35 de ani, in prezent avem caoutalismul dement american sustinut de crestinismul catolic care ti place mult tie. Crestinismul catolic care inca de la infiintare incalca constant, oervers, tenace, cele 19 porunci si pildele si invataturile lui Isus Hristos, catolicismul care a ramas in templul fariseilor unde a fost judecat Mantuitorul de d alde din astia ca tine, (d alde ca ciolcacalacul cunoscut, din aceasi tagma ca tine, care vorbește cu d alde). Chiar crezi ca daca esti la baietii cu ochi frumosi ca tine, nu cu ochi albastri, categoria ochi frumosi fiind mai cuorinzatoare si pe plan mondial, esti deștept si ai dreotul sa delirezi verbal cand nu vrea nimeni sa te asculte?! Trebuie sa intelegi, vorba lu Premierul, caesti un nimeni cu ifose de subnulitate umana si intelectuala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.