Cu duiumul pentru biserici

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi seară, o hotărâre prin care suplimentează bugetul pentru Secretariatul General cu 30 de milioane de lei pentru sprijinirea financiară a lucrărilor de construire şi reparare a lăcaşurilor de cult.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, a fost adoptată hotărârea privind suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2023, din Fondul de rezervă bugetară, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea susţinerii activităţilor cultelor.

„Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pentru Secretariatul General pentru Culte cu suma de 30 milioane lei. Fondurile alocate sunt pentru sprijinirea financiară a lucrărilor de construire şi reparare a lăcaşurilor de cult, precum şi pentru alte activităţi desfăşurate de către unităţile de cult aparţinând cultelor religioase din România. Suma se alocă din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023”, se arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Din cate am auzit la popi, au si ei fonduri europene de primit! Avum vad ca si din bugetul statului se aloca! Care si cine minte, sau, care si cine fura daca nu cumva fondurile ajung direct in buzunarele tip popi politic luxosi. Superba manevra, de la cetateni , de la morti, deoa increstinari, de la impreunari aprobate de popi, a estea trebuie obligatoriu pomana=fara plata pentru ca e dar divin primit cu bratele deschise si inima curata conform scrierilor in vechiului testament, se incaseaza gras, dar si de la bugetul statului engros

  2. BOR este primul client al banilor publici. Un agent electoral de nadejde. Banii ar trebui dati doar pt consolidare si restaurare monumente istorice religioase. Atat.

  3. Daca consideri 6 milioane de euro pentru biserici, contra cateva miliarde pentru armament, si un orb vede, cui se inchina guvernul

  4. Șase milioane de euro sunt un mizilic, nu bani cu duiumul. De pildă, numai pentru noul stadion din Hunedoara s-au alocat 64 de milioane de euro. Statul construiește acum stadioane în neștire, desi sportul e cvasi-mort. Când aveam fotbal se juca în mocirlă și pe arene dărăpănate. Acum, când suntem pe fundul gropii, se construiesc stadioane, adică găuri negre la buget, pentru că nu e unul care să nu fie pe pierdere, cu Untold-urile lor cu tot!

  5. bisericile,manastirile sunt lacasuri de cult si civilizatie,
    Propaganda USRista contamineaza suveranistii

  6. Dupa mizeria plandemica si experientele de prin spitale,le spunem neomarxistilor-vrem catedrale,nu spitale! Spitalele sa va fie cluburile! Si pseudostiinta religie!

  7. ,,Doamne,vino Doamne”,…., să vezi cum fură biserica de la oameni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.