Bani din moarte. Papa Francisc, declaraţia săptămânii!

E ”groaznic să câştigi bani din moarte”. Papa Francisc a denunţat miercuri industria globală de armament spunând că este ”groaznic să câştigi bani din moarte”.

”Din păcate, în ziua de azi, investiţiile care aduc cel mai mare profit sunt fabricile de armament”, a spus Papa în cadrul audienţei generale săptămânale de la Vatican.

În discursul său, Suveranul Pontif a lansat din nou un apel la pace, amintind de războiul din Ucraina, conflictul israeliano-palestinian şi persecuţia minorităţii musulmane Rohingya în Myanmar de forţele guvernamentale.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul internaţional pentru cercetări de pace din Stockholm, suma record de 2,44 trilioane de dolari a fost cheltuită pe armament la nivel global anul trecut, o creştere cu 6,8% faţă de 2022.

Războiul dus de Rusia în Ucraina a fost menţionat ca unul din principalele motive care stau la baza creşterii globale a cheltuielilor pentru apărare.

SUA au cele mai mari cheltuieli militare din lume, reprezentând 37% din totalul cheltuielilor globale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

12 Comentarii

 1. ”groaznic să câştigi bani din moarte”

  Din ce fac popalaii bani ? Din inmormantari, pomeni si parastase ! Industria nuntilor, botezurilor si a inmormantarilor la negru, culoarea mortii. Continuati, pentru ca meritati !

 2. Mi se pare mie sau Vaticanul a purtat secole la rând războaie de cucerire pe întregul pământ când conducea Europa și îi trimitea pe regii Spaniei, Franței , Portugaliei să colonizeze lumea în lung și în lat, cucerind popoare mai slabe și le exploata sălbatic ? Mi se pare mie că Vaticanul a organizat Cruciade pentru a-și menține influența și puterea ? Mi se pare mie că în 2000 de ani de istorie Vaticanul a ajuns cea mai bogată și mai influentă instituție din istoria omenirii și azi ne dă lecții de ipocrizie iezuitul Francisc ?

 3. E groaznic într-adevăr, dar și voi ați cam eșuat să faceți din oameni ceva mai bun. Chiril e preot nu fabricant de arme. Sau mai ști?

 4. Papa are dreptate .
  Cele opt miliarde de oameni de pe Pământ trebuie să se unească și să oblige toți conducătorii statelor lumii să nu mai vândă, să oprească înarmările, să desființeze bazele militare, să micșoreze armatele până la limita care să asigure pacea și ordinea doar în interiorul statelor lor, să oprească toate războaiele și conflictele de orice natură, să recurgă la dialog, negocieri pentru pace în cadrul ONU.
  SUA trebuie să renunțe la hegemonia asupra Omenirii, că de aici incep toate războaiele, conflictele, crimele împotriva umanității!
  Nu exterminați viața pe Pământ!

 5. Papa are dreptate.
  Acestea sunt crime împotriva umanității.
  Pace!Pace!Pace !
  Fără vânzări de arme, fără escaladarea înarmărilor, fără baze militare străine, fără arme de distrugere în masă, fără războaie și conflicte de orice natură, fără NATO și UE etc.

 6. S-a trezittivărășia sa la realitate? Nici nu i-a trebuit mult…Un deceniu-două…N-au mai fost războaie până acum? Că nu l-am prea auzit vorbind de profitori, e prima dată…

 7. Este groaznic,dar și foarte lucrativ, din păcate. După toate aparențele,razboiul din Ucraina se va prelungi pentru cel puțin încă 10 ani ( au fost semnate acorduri bilaterale de asistență pe 10 ani între Ucraina și Franța,Germania,Italia,Marea Britanie,etc Acum se negociază un tratat bilateral tot pe 10 ani între Ucraina și SUA )

  Șansele unei victorii SUA/UE în Ucraina sunt nule, dar nu victoria împotriva rușilor se urmărește,ci prelungirea la foc mic a războiului din Ucraina. Interesant este că atât liderii UE, cât și rușii s-au convertit la filosofia politică a razboiului de durată, Afghanistanul fiind primul asemenea conflict. Acolo au cheltuit numai americanii 2.4 trilioane de dolari în 20 de ani, fără a obține o victorie decisivă împotriva talibanilor.

  După modelul american, și rușii și UE au acum nevoie de 10 ani de investiții în industriile de apărare pentru : a) a depăși stagnarea economică post-Covid ; și B ) a se dota corespunzător cu arme și muniții din belșug ( keynesianism militar,pentru cine cunoaște termenul).Aici statele UE sunt deficitare.

 8. Ce război, bade popa? Uită-te în jur câți popi s-au îmbogățit și continuă tot pe baza de înmormântare pe timp de pace! Pomana divină: naștere, botez, cununie, deces au ajuns sursa sigura de îmbogățire fără justă cauză a multor popi!

 9. mai oameni buni, asta-i papa lui Bulache.
  apoi, ba e fan Zelenski, ba ii plac aborigenii care danseaza goi in fata lui si cate si mai cate…
  daca iei America la puricat vezi destui de catolici pe acolo, toti fani ai presedintelui si ai Congresului.
  sa fim seriosi, poate-si simte sfarsitul si a zis sa ne spuna si noua ceva crestinesc, sa dea bine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.