Bani sustrași de la ATM, cum a fost posibil

Un bărbat din Alba este cercetat pentru operaţiuni financiare frauduloase şi acces ilegal la un sistem informatic, după ce a sustras de la un ATM 2.500 de lei din contul unei persoane care nu a încheiat sesiunea de operaţiuni bancare deschisă contactless, potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Fapta s-a petrecut în vara anului trecut, dar bărbatul a fost identificat abia acum.

„La data de 12 ianuarie 2024, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au identificat un bărbat de 32 de ani, din comuna Berghin, judeţul Alba, care este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic. Din cercetări a rezultat că, la data de 4 iulie 2023, bărbatul ar fi profitat de faptul că o persoană, care ar fi extras bani de la un ATM din Alba Iulia, nu ar fi încheiat sesiunea de operaţiuni bancare deschisă contactless şi ar fi retras, fără drept, suma de 2.500 de lei din contul acesteia”, se menţionează în comunicat.

Potrivit IPJ Alba, prejudiciul a fost recuperat integral.

Cercetările în acest caz sunt continuate, mai arată sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. De când au schimbat metoda de scos bani de la bancomate, cec, BRD, Transilvania, de fapt CSM toate, au complicat puternic operațiunea încât nu ajungi la final și, ori rămâne cardul, ori blochează cardul, ori nu poți scoate suma pentru că, sunt cetățeni care nu știu expresiile actualizate și inscripționate la bancomat, se obișnuiseră cu inscripționările vechi. Hmmmm, și Trăsniții de lux din politica românească vor plata online! Bre, nimic nu funcționează corect în România, dar nimic în afară de furaciuni și escrocherii plus intimidari și amenințări! Scuze, am uitat de AMANARE SAU TARAGANARE!

  2. Card este inversul de la draC. Va jucati cu focul, cache-ul este sfant, in plus transmite toate bolile, inclusiv cele mintale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.