Bărbat împuşcat în picior după ce a ameninţat cu un topor poliţiştii

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost împuşcat în picior, după ce ar fi ameninţat cu un topor poliţiştii care încercau să-l imobilizeze în urma unui conflict anterior cu sora sa, a informat, vineri, Poliţia Capitalei.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, joi, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 4 Poliţie au fost sesizaţi în jurul orei 22,30, prin sistemul 112, cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 1, o femeie este ameninţată de către fratele său cu un obiect tăietor-înţepător.

„Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, care prezenta un comportament agresiv, având asupra sa un obiect contondent şi care le-a comunicat poliţiştilor să nu intre în curtea imobilului. Astfel, poliţiştii au luat legătura cu sora bărbatului, care le-a relatat poliţiştilor faptul că, în urma unui conflict verbal, ar fi fost ameninţată de fratele ei cu un obiect tăietor-înţepător, iar ulterior aceasta a părăsit incinta locuinţei, fără să fi suferit vătămări. Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat şi era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu poliţiştii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori şi al unei echipe de asalt, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

În momentul ajungerii acestora, persoana în cauză nu a cooperat cu negociatorii şi nu a dorit sa iniţieze contact cu aceştia, fiind agresiv verbal, fapt pentru care echipa de asalt a pătruns în forţă în curtea imobilului. Având în vedere că, la momentul pătrunderii poliţiştilor, bărbatul a devenit agresiv şi s-a apropiat ameninţător cu toporul către aceştia, încercând să-i lovească, conform procedurilor legale, unul dintre membrii echipei a executat foc, la nivelul membrului inferior stâng, cu armamentul din dotare, respectiv arma cu muniţie de cauciuc”, se precizează în comunicat.

La faţa locului a fost prezentă şi o echipă de prim-ajutor, bărbatului fiindu-i acordate îngrijiri medicale, menţionează sursa citată, care adaugă că, întrucât în urma utilizării armamentului, suspectul a suferit leziuni la nivelul membrului inferior stâng. El a fost transportat la spital, în stare stabilă, pentru investigaţii suplimentare.

Poliţia Capitalei precizează că poliţiştii nu au suferit vătămări în urma intervenţiei.

De asemenea, în interiorul casei au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, un obiect tăietor-înţepător şi un topor.

„În continuarea activităţilor procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există un risc iminent, motiv pentru care, împotriva bănuitului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile. De asemenea, persoana vătămată şi-a exprimat consimţământul referitor la purtarea unui dispozitiv electronic de monitorizare, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, fiind dispusă astfel măsura purtării, de către autor, a unei brăţări electronice”, informează DGPMB.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. manipulare jegoasa,
  TOT CE SPUN GAROII AIA E MINCIUNA!

  -fiti foarte atenti
  aia sint drogati,steroidizati!

 2. Dacă te mânâncă în koor să bei şi să tragi pe nas iar apoi să te dai viteaz aşa pățeşti!
  Pe de altă parte, au un stil şi polițiştii ăştia… Auzi la ei: „un obiect tăietor-înțepător”! 😁 Dacă-i ziceau „cuțit” nu ne prindeam despre ce e vorba, sau ce?

 3. e tentativa de omor prin impushcare
  ascunsa drept „fapta omului legii”,
  acoperita cu minciuni de restu gruparii:
  -voi chiar credeti macar un singur cuvant din ce e scris?
  -asa sa va fie pus in frunte!

 4. Dai dai cu toporul,ce vrei stimabile,sa te pupe pe obraz?!?daca vorbiti,faceti-o in cunostinta de cauza,nu la misto!pune-te in locul lor!

 5. Beuful statea in poarta casei si avea un topor pe care il tot agita catre politisti. In mod normal trebuia sa-i traga un glont metalic in cap, nu unul de cauciuc in picior.
  Dupa ce va fi pus in libertate, cu siguranta ca dementul va hacui pe cineva cu toporul……[Rumburak]

 6. @ Banii de cash_chetă s-au împuținat,
  Încă unul ce nu va mai da,
  Bani și la cash_cheta,
  Ce nu va munci,
  Nu se va speti,
  Pentru a fi păzit
  De cash_chete ”feat”!

 7. Bratara electronica ar trebui sa fie ilegala in Romania (si probabil, la o cautare atenta in legile fundamentale, si este). Incalca demnitatea umana, contrazicand astfel Declaratia Universala a Drepturilor Omului, printre altele. Nu conteaza ca e vorba de un potential infractor: egalitatea in fata legii persista.
  Admitand acest sistem de supraveghere in cazuri particulare, societatea uita de derapajele totalitare inevitabile care sunt ciclice: mai devreme sau mai tarziu o dictatura va incerca inevitabil sa le puna tuturor cetatenilor bratari. In numele „sigurantei”, desigur. Ca intotdeauna.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.