Bărbatul acuzat de tentativă de asasinare a premierului Fico, decizia instanței

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea de cuvânt a instanţei, Katarina Kudjakova, citată de TASR, AFP şi Reuters.

Un procuror al Parchetului general a cerut menţinerea în custodie a acuzatului Juraj Cintula, având în vedere ‘posibilitatea unei evadări şi riscul ca acesta să-şi continue activitatea criminală’, a precizat purtătoarea de cuvânt a tribunalului penal special din Pezinok, la nord-est de Bratislava.

Judecătorul care a prezidat şedinţa a aprobat solicitarea.

Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, este acuzat de tentativă de asasinat cu circumstanţe agravante. El l-a împuşcat şi rănit grav miercuri, în oraşul Handlova (regiunea Trencin), pe prim-ministrul Robert Fico. Acesta este în prezent spitalizat la Banska Bystrica şi se află în stare stabilă, dar gravă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

19 Comentarii

 1. @ maxtor 17:58
  Că doar nu era să-l scoată din mânecă, măR🤣g …
  ■}RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{■

 2. Despre garda de corp a premierului atacat, care practic a colaborat cu atacatorul facilitându-i acestuia atentatul, nu se pomenește nimic? Cum e posibil ca într-un grup așa de mic de persoane destul de dispersate (14-15) agenți de securitate să nu observe arma și cum a fost posibil ca în prezența întregului corp de securitate atacatorul să tragă 4-5 focuri fără a fi oprit de nimeni după primul foc? Asta miroase de la o poștă a aranjament de care corpul de securitate nu e străin ci chiar pare a fi parte.

 3. Mi-e inca straniu cum c-un ochi profesionist 😉 format
  a vazut mishteaux exact, ce-a fost REAL acolo ! (1/1000)

  (vezi comentariile lui in arhiva recenta pe thema ABDOMENULUi lui FICO si … celebrele … „3 secunde”
  predate la scoala de paznici-de-corp a MOSSAD-ului 😉 😉 😉 )

  TOTUSI intreb:

  – De ce era asa de sigur atentatorul ca FICO va raspunde invitatiei-strigate venind pre-planificat la el
  de
  si-a luat arma cu el TAMAN acum cand BLINKEN era la Kiew 😉 ? !

  [eu sunt mic nu stiu nimioc ! Ochii pe „27 mai” si LATENTII NEBUNI 😛 urmeaza NASOLII ! 🙁 ]

 4. MISHTEAUX spune intr-unul din straniile lui comentarii ca atetatorul si-a scos PISTOLUL de la chilotzi !
  Si ca desi era plin de securici NIMENi n-a vazut ca asta avea arma … daca vedea cu sau fara permis si intentii morrtale n-avea voie temporar la ea !

  MAISHTEAUX ami spunje ceva , ca fost profesionist la RAND CORPORATION

  s-a tras la abdomen pentru ca produce rani daca nu mortale macare extrem de greu de vindecat !

  Cine-l vfrea pe FICO scos macar „6 luni” din circuit ?

  AUD !

  [PS: „lumea e rea!” nu credeti in cei care se lauda oameni-buni pentru ca e doar o metoda de-a prostii credulii !]

 5. A tras cinci focuri, nu era RAMBO chiar și la pensie, de la câțiva metri. De aici ar fi trebuit să înceapă o anchetă în SPP -ul lor.

 6. Nu e omenste posibil ca o garda de corp sa poate fara arama in man actiona maim iute de celebrele „3 secunde”

  vezi scolarizarile MOSSAD ale garzilor de corp prezidentiale vestice !

  (omul are limite de reactie si actionare reflexa ! parerea mea de expert e ca garzile de corp in cauza particulara au actionat correct si in limitele prevazut legale … omensti ! Daca esti sofer sti ca de la vederea si INTELEGERA pericolului pana la franarea efectiva dureaza 0.8 secunde ! nu poat frana INSTANTANEU si nu poti anihila un atentator instantatneu !)

  de ce crezi ca GARZILE DE CORP sunt antrenate sa lungeasca un ATENTAT peste 3 secunde … taman pentru a-l putea omeneste anihila ! Cum asta … prin distanta si supraveghiere !

  Te asigur ca un batranel , o gravida, un COPIL(!) trecu usor peste vigilenta paznicilor
  foarte multi in irak au fost ucisi de copii care aveau centuri cu dimanita despre care nus stiu ce-s si trimis langa obiectiv pe urma centuara explodata prin REMOTE !

  Nu poati pazi pe nimeni daca cine chiar vrea sa ucida pe altcineva si-o face dupa un plan PREMEDITAT ! Tine minte asta ! 🙁
  CEAUSESCU a evita odata o strada minata din TURDA pentru ca ulterior sa dwcoprit sub ea dinamita …pusa sa explodeze de la distanta cand trecea el la o vizita ! Nici azi nu se stie cine-a vrut sa-i de-a un AVERTISMENT … spunand inainte ce si cum !
  MDA !

 7. PT. MAXTOR, zic eu ca avea pistolul la brau sub camasa, un nasture de la camasa era desfacut sa faciliteze recuperarea lui, si cel mai important pistolul era armat, dezasigurat cu glont pe teava. A durat maxim 2,5- 3 secunde sa-l scoata si sa-L descarce in tinta .

 8. Atentatorul nu este decat un sarman tembel, intoxicat de propaganda filorusa. Este un rusofil si putinofil la fel de kretin ca si toti filorusii mioritici, intoxicati si ei de aceeasi propaganda muscaleasca.
  Mintile limitate inghit toata gogosile aruncate de criminalul de la Moscova.
  [KktkuM0tz: lingau filorus consecvent]

 9. Doamne, cat de idiot trebuie sa fii ca sa-l califici drept rusofil pe cel care a vrut sa ucida un amic al Eusiei! Asta e sora cu povestea rusilor care au aruncat in aer NS2! Propaganda cia (si a sri, asadar) se adreseaza deja numai retardatilor mintal

 10. Dupa ce-a planificat si reusit in ce-a premeditat-planificat … nu-mi pare deloc un „tembel” !

 11. Viktor Orban trebuie ca e cu ochii in 14. Povestea oficiala cu „lupul singuratic” e suspecta, cum suspecta e si prestatia gardistilor.

 12. Ai para-straniu si mega-misterios „ghicit” multe … dovada ca e real-misterios ce zici e arhiva COTIDIANULUi unde-i demostrat ca nu le zici din coada ci le straniu ante-sti 🙁 🙁 🙁 !

  O singura intrebarea (dupa caderea „nulandierilor”) … esti 100% sigur-sigur ca rusii preaiau ODESSA si ca fara ODESSA tot ce-au facut le e doar un temporar castig anti-NATO ?

  Sunt multi-miliardari care-ar da sume IMENSE sa stie SIGUR_SIGUR asta ! Intreb pentru ca esti cu adevarat straniu in „ghiceli” ! -> nici macar SULLIVAN al yankeilor nu stia (public) de ce urmeaza-n ISRAEL in timp ce tu avertizati prea-punctual de … „POGROAME” si culmea … ante-astiai de GENOCID !

  (unori le zici uscate , vizibil false … insa cand le zici VERZI contrazici prin PRECUNOSTERE …legile statisticii care spun ca coincidentele au o cauza subterna ascunsa ! „nu exista coincidente” in „ghiceli” … exista o …SURSA ! 🙁 )

 13. daca cineva crede ca totul a fost spontan si ca POETUL ala slovac cu romane deja tiparite, intelectualul
  afacut ceva spontan si INTAMPLATAOR avea un pistol bine dosit la el
  sau ca nu stia 100% ca Fico vine la gard cehmat fiind

  insemna ca ca sau e naiv sau vrea sa induca asta ! Daca UNGARA e la ONU cu ISRAEL … va face ceva LOBBY-ul pro-ISRAEL american pentru problema TRANSILVANA a mogdiorilor … USA ! 😉 🙁 (e de rau pentru ca noi romanii nu suntem decat „un fel de-a fi” bine ne-au gjicit rusii ! Daca dam PATRIOATE … e de rau ! )

  (mishteaux a facut pre-aluzii 🙁 cum ca in populatie exista LATENT-NEBUNI … mda ! De ce ?)

  ❤️🤣🤣🤣❤️

 14. Parerea mea este ca btrinul asta este atit de sifonat la creier ,incit pot sa-i bage pe git ori ce fapta .Criminalul care a tras sint convins ca a fost cu totul altul ,batrinul asta a fost planificat dinainte sa fie in rolul atacatorului.Scenarii din astea se pot planifica inainte .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.