Barbu l-a zburat din funcție pe şeful APIA

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seara, de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, din cauza întârzierilor la plată a subvenţiilor către fermieri şi a blocajului din sistem.

„Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuţ Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăţilor către fermieri şi a blocajului din sistem. Am avut şedinţă în această seară despre plata subvenţiilor şi deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituţie. Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii şi ecoschema PD-04 privind înverzirea”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Acesta a precizat că foarte mulţi fermieri i-au cerut să facă schimbări la APIA din cauza blocajului existent în agenţie. Mai mulţi fermieri au cerut chiar revenirea lui Adrian Pintea la şefia APIA, acesta fiind în prezent secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Conducerea APIA va fi preluată de Cornel Turcescu, cel care a condus agenţia înainte de venirea lui Ionuţ Lupu, însă posturile de conducere ale agenţiilor de plăţi din subordinea MADR vor fi scoase la concurs în cel mai scurt timp, a mai spus Florin Barbu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Lupu contesta, castiga, isi ia banii si sta pe un post paralel pana se schimba guvernul. Astea-s legile facute de ei pentru ei.

  2. Caracatita își arată fata in cel mai scurt timp, dar cred că după alegeri. Hoții se unesc când e vorba de șeful clanului Stănescu și scuipă oamenii care lucrează cinstit, poate, din funcție. Hai DNA, de ce nu intrați tare in acest clan?

  3. Sigur nu are de-a face ca Ionut Lupu a facut sesizare la DNA , ca se face presiuni asupra sa , cu privire la afacerea ” pajistea” din Delta Dunarii? Afacerea pajistea fiind despre trecerea stufarisului din delta Dunarii , in acte , ca fiind pajiste ca sa primeasca fonduri UE.(afacere psd / Stanescu) , Lupu Ionut fiind din PNL.

  4. Asta e mafia psdnl care merg pe liste comune de frica opoziției până acolo încât comasează alegeri cu încălcarea normelor internaționale

  5. Cum, nu a numit-o pe Musat Violeta cea adusa de la Calarasi la interventiile cumnatului director ADR Sud Muntenia!

  6. Lucrătorii APIA sunt cei mai mari hoți ai fondurilor europene și Luluta doarme pe ea! Numai piloși hoți lucrează la APIA care n-au nicio tangenta cu agricultura. Tot felul de „școliți” pe la diverse facultăți gen „spritu Haret” care au ajuns la borcanul cu miere ( 5.000 de euro lunar) datorita tăticilor lucrători prin primarii și care fura cot la cot cu „fermierii” fondurile europene de s-a dus Daea in vest cu „degetul in gura”, adică cu situații false și adevărații agricultori au luat-o in buba! Lucrătorii APIA prind hoții cu satelitul fara să-și miște hoiturile din fata calculatorului!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.