Barbu, luat la întrebări cu puii îngălbeniți: „Eu nu cred”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că nu crede că fermierii români „vopsesc” puii, subiect care a fost intens discutat în ultimele zile, el arătând că România exportă carne de pui inclusiv în Franţa.

Prezent, joi, în judeţul Arad, unde vizitează ferme din mai multe localităţi, ministrul a fost întrebat ce părere are despre discuţia legată de vopsirea puilor.

„Eu nu cred acest lucru, că fermierii fac aşa ceva, în primul rând. În al doilea rând, ANSVSA, care nu este în subordinea Ministerului Agriculturii, face verificări şi bineînţeles că se va ieşi cu un raport pe acest lucru. Nu pot să-mi dau cu părerea, eu nu cred că fermierii români vopsesc puii, să fie foarte clar”, a răspuns Florin Barbu.

El a subliniat că puii din magazine sunt crescuţi în general cu porumb, iar România are piaţă de desfacere inclusiv în Franţa.

„Ca să înţelegem, puii pe care îi vedem în magazinele de retail sunt cei cu 80 – 90% crescuţi cu porumb. (…) Am deschis piaţă inclusiv cu omologul meu francez ministru, piaţa din Franţa ia pui din România. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România, de la fermierii români, pentru că noi avem pe carnea de pui un grad de autosuficienţă de 160%, România produce aproape 400 de milioane de pui”, a spus ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Hmmmm, poate exporta etichete în care e scris carne de pui, pui românesc, aripi pui, exact cum fac ungurii cu pufuleții, fabricați și ambalați in Ungaria după metoda românească cu mențiunea in scris produs in Romania! Astea sunt protocoale între anumite tari, care stau la baza tuturor escrocheriilor și înșelăciunilor cetățeanului! Falsul în acte, facturi și etichete, depășește orice limita.

  2. Ei nu , câte alimente de proastă calitate expirate cancerigene neconforme măsluite contrafăcute etc sunt pe piață la preturi exorbitante. Agricultura este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru nu aduce plus valoare economiei cu toate ca ministerul agriculturii aruncă milarde de euro anual pe subvenții de tot felul scheme de plata rambursări de tva despăgubiri de secetă tot felul de facilități și beneficii din bugetul statului. Obligați cei ce primesc subvenții sa aibă angajați cu forme legale cu caracter permanent nu să lucreze la negru cu zilieri prost plătiți pe post de sclavi.

  3. Vine si spune un prost ministru ca el nu crede. Pai sa verifice, e ministru si are cum sa verifice, nu sa faca supozitii. Injectarea carnii si a puilor cu tot felul de lichide cu ace multiple este o practica industriala bine cunoscuta in toata lumea, am vazut-o si in filme documentare. Chiar daca sunt in limitele legii aceste practici, ceea ce este nepermis este inselarea consumatorului cu un produs inferior prezentat in mod fals ca fiind de calitate inalta si avand si un pret corespunzator calitatii pretinse. Aceasta inselatorie este inadmisibila.

  4. La Brăila în Piața Concordia există magazinul PENEȘ care comercializează PUI GALBENI și PULPE DE PUI , GALBENE , la preț mai mare decât cele normale , motivându-se calitatea mai înaltă a acestora .

  5. Puii galbeni sunt din Asia!…cât de curând o să vedeți pui negri din Africa!…

  6. ăsta,după figura tâmpă,nu a vazut in viața lui animale domestice,crescute pt.hrana populației.De când ăla de la ANPC(alt incult) a lansat tămpenia cu puii văxuiți, pâna când a glăsuit că el nu crede,avea tot timpul pt. a se informa de la profesioniști.Dar,dacă și ăia sunt la fel de profesioniști ca el………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.