Băsescu: Avem 40.000 de militari care au fost în Afganistan și Irak, Rusia nu a mai fost în război de vreo 15 ani

Președintele Traian Băsescu a afirmat marți că armata Rusiei nu a mai fost în război de când a părăsit Afganistanul, pe când România are 40.000 de militari „foarte bine instruiți” care tocmai și-au terminat misiunile în Afganistan și Irak, însă a precizat că pentru țara noastră nu este „niciun risc de război”, transmite AGERPRES, citand Gândul.

„Trebuie ținut cont de faptul că Federația Rusă n-a mai avut armata în război de când a părăsit Afganistanul, acum vreo 15 ani, iar România are 40.000 de militari care tocmai și-au terminat misiunile în Irak și Afganistan, deci militari foarte bine instruiți și cu o tehnică de luptă corespunzătoare”, a declarat Băsescu pentru „Gândul”.

El a precizat însă că „e loc pentru mai bine”.

„În loc de MiG-uri LanceR să ai F-16, în loc de știu eu ce tanc T-76 să ai tanc american M1, cum avem tancurile Ghepard deja în dotarea Armatei Române sau mașini de luptă blindate Piranha, care înseamnă ultima tehnologie în materie de mașini blindate și care alături de vechile noastre transportoare pot face față misiunilor pe care le avem”, a adăugat șeful statului.

Băsescu a arătat că pentru sarcinile pe care le are legat de calitatea de membru al NATO, România se află din punct de vedere militar la potențialul la care s-a angajat. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.