Băsescu ia în derâdere decalogul lui Iohannis

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri, pentru B1 TV, că actualul șef de stat, Klaus Iohannis, va sfârși în ridicol dacă și-a anunțat candidatura pentru funcția de secretar general al NATO fără să aibă un soi de garanție din partea SUA, Marii Britanii sau chiar a Olandei, țara contracandidatului său, Mark Rutte.

Băsescu a mai afirmat că Iohannis oricum s-a cam făcut de râs pentru că a prezentat un decalog cu viziunea sa care e practic o compilație între deciziile NATO din ultimii ani, deci nimic original.

„Pentru mine e neclar, ca fel ca pentru dvs, dacă a avut o înțelegere. Un lucru e, însă, cert: niciodată un secretar general NATO n-a fost numit și nici nu va fi numit pe criteriul ”am deschis concurs pentru ocuparea postului”.

De asemenea secretarului general NATO e extrem de complexă ca procedură, implică un acord în primul rând al celor trei membri ai Consiliului de Securitate – SUA, Marea Britanie și Franța, state care sunt și puteri nucleare.

Deci aceste trei state, cu un plus de autoritate pentru SUA, au o tentație de a desemna secretarul general NATO.

Deci nu cred că se face prin ofertă publică desemnarea secretarului general NATO și dacă SUA ar fi renunțat la Rutte, cu siguranță cei care ar fi anunțat acest lucru ar fi fost chiar americanii. Nu e posibil ca americanii să lase să fie anunțat de altcineva”, a declarat Traian Băsescu.

Pe de altă parte, fostul președinte a ținut să precizeze că „Mark Rutte e un om care disprețuiește poporul român și România ca stat or, din acest punct de vedere, intrarea lui Iohannis în joc e binevenită. Dă o șansă celor care au capacitatea de a decide secretarul general NATO să renunțe la acest antiromân convins”.

Întrebat care ar fi statele care l-ar susține pe Iohannis, Băsescu a răspuns:

„Începând cu SUA, orice stat, dar după ce renunță la Rutte”.

„Iohannis a îmbrăcat acest anunț al candidaturii și în anunțarea unui program în 10 puncte, chestiune absolut ridicolă. M-am uitat pe acest program, e o compilație din deciziile summiturilor NATO din ultima decadă, deci cred că a greșit recurgând la această compilație ieftină.

Nu e un produs al geniului iohanescian, e pur și simplu o compilație”, a mai declarat Traian Bădescu.

Întrebat dacă mișcarea-surpriză a lui Iohannis nu va afecta România în negocieri viitoare pe alte subiecte, Traian Băsescu a răspuns.

„Nu cred că România va fi afecată. Dacă a făcut acest lucru fără a avea nicio garanție din partea unor țări precum SUA, Marea Britanie sau Olanda chiar, dacă a făcut-o deci fără o înțelegere cu aceste țări, va sfârși prin a fi ridicol”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

11 Comentarii

 1. Nu stiu cine e acest basescu, o fi ala care MINTEA PUBLIC LA TELEVIZOR. Daca e ala, nu stiu cum dracu il propaga presa, in afara postului tv dedicat lui. Revenind la subiect, johanis stie ca este sluga credincioasa a americanilor, nu intamplator a fost chemat la instructaj chiar inainte de a se aseza pe scaunul de presedinte. Atunci cand, pentru prosti, el s-a dus „in vizita la un prieten in Florida”. Asa ca, s-ar putea chiar americanii sa-l fi impins, ca sa fie siguri ca vor avea la NATO o sluga credincioasa. … Ca si pana acuma, nu?!?

 2. Băse îl vrea la NATO și se vede ca fost marinar si presedinte in Aviatorilor!

 3. Nici o oră fără ceva de la băsexu. Să fie el al dracu și cu toți care-l promovează. Arză-te-ar focul satană !!!

 4. Catre DNA, DIICOT, Parchetul General, Politia Romana, Directia Penitenciarelor, etc: – De ce tovarasul Petrov nu este inca la Poarta Alba, sa isi scrie memoriile intr-o celula de maxima siguranta ?

 5. „Băsescu ia în derâdere decalogul lui Iohannis”
  Te cred: el a reusit sa primeasca 11 porunci de la Barroso!

 6. Sarlatanul acesta vrea sa intre din nou in politica. Se vede ca tanjeste ca nu mai este in lumina reflectoarelor.
  Faptul ca a fost prins cu declaratria falsa ca n-a colaborat cu Secu, ar fi trebuit sa-l faca un om cu mai mult bun simt si sa taca pe vecie. Te-ai gasit cu nesimtitul, el iese ca un paduche din nou in frunte……[Rumburak]

 7. Bețivul național e invidios pe Iohaha. Ieși afară, javră ordinară!

 8. Petrovule….Cine a bagat Gazprom in Romania? Cine..? Cine…? influencerul Rusiei sa ne lase.

 9. Ca și luluta pentru serviciile făcute în favoarea licuriciului Iohanis are promisiunea ca va primi o recompensa (o slujba pe undeva) și protecție după încheierea misiunii în România!!! Sigur ca va fi tot ceva de mercenar slugoi umil !!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.